Nőnek lenni jó

2017. június 28. 13:54

Családi szeretet, megbecsülés, karrier, divat, céges autó és sok hasonló jó dolog veszi körbe lányainkat, asszonyainkat.

„Nőnek lenni jó. Legalább is itt Európában, a mi kultúrkörünkben. Családi szeretet, megbecsülés, karrier, divat, céges autó és sok hasonló jó dolog veszi körbe lányainkat, asszonyainkat.

Mi, modern férfiak, óvjuk őket, örülünk sikereiknek, ott téblábolunk a próbafülke előtt, hogy zsűrizzük a kiválasztott ruhát, elintézzük a nagybevásárlást, és este »konyhalányként« lelkesen aprítjuk a zöldséget. Nem azért, mert ő a gyengébb nem, hanem azért, mert megérdemli, mert a társunk. Ha szomorú, elővesszük a dugi csokit, és lepusziljuk a könnyeit.

Ha őszintén szeretünk, akkor minden nap nőnap van. Sokat utazván láttam a nők helyzetét Afganisztánban, Pakisztánban, Tanzániában, Észak-Koreában,... A legtöbb helyen, egy elrabolt gyermekkor után, egy sivár, kemény munkával teli élet következik: kilométeres utak a kútig, a legelőn eljretett aknák és rettegés az ellenségtől. Szívet szaggató sorok, ám a nők ott is helyt állnak, pedig életükben nem kapnak virágot vagy köszönő szavakat. Nőnek lenni nemcsak biológiai állapot, hanem spiritualitás is. Ők az anyáink, szerelmeink és miattuk jó férfinak lenni.”

*

Georg Spöttle 2017-es nőnapi üzenete a Női lélek férfi szemmel c. kiadványban.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/113865

Ajánljuk még a témában