Nincs még egy ilyen kormány

Semjén: Európa „legkereszténydemokratább” kormánya a magyar

2017. június 27. 17:55
A miniszterelnök-helyettes szerint a Fidesz a keresztény tanítás szerint cselekszik a menekültkérdésben, mert a bajbajutottakon szülőföldjükön segít. Semjén úgy gondolja, hogy „nem keresztény, hanem elmebeteg” az, aki a humanitárius segítséget a család és a haza érdekei elé helyezi.

Magyarország megvédéséhez meg kell állítani a migrációt, támogatni kell a magyar családokat és meg kell erősíteni a keresztény identitást – jelentette ki a KDNP elnöke kedden Budapesten, a Fidesz-frakció nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte: a nemzeti konzultáción a magyar nemzet "tanúságot tett" a józan ész, az életösztön és az önvédelem mellett.

Kijelentette: a migrációban az a legveszélyesebb, hogy nem visszacsinálható.  A migránsok befogadásáról azt mondta, a keresztény válasz erre az „állapotbeli kötelességről” szóló tanítás. Kifejtette: egy embernek elsődleges kötelessége a családja iránt van, majd a barátai, rokonai iránt, azt követően a nemzet, és végül az emberiség iránt.

„Nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha 20 hajléktalant beraknék a fürdőszobába és a konyhába a feleségem, az anyám és a három gyermekem mellé” – fogalmazott. Semjén Zsolt szerint amit a magyar kormány tesz, az pontosan a keresztény tanítás: sokkal több segítséget nyújt Magyarország a bajba jutott embereknek a szülőföldjükön, mint a sokkal gazdagabb nyugati országok.

A családok megerősítéséről felvázolta: olyan családpolitikát kell folytatni, amely lehetővé teszi, hogy a magyar gyerekek magyar családokban, magyar kultúrában nőjenek fel. Szerinte nincs még egy kormány, amely annyit tett volna a családokért, mint a mostani.

A miniszterelnök-helyettes a keresztény identitás megerősítéséről azt mondta, „a spirituális megerősítést” segíti Magyarország alaptörvénye, amely hangsúlyozza a keresztény értékeket és amely Szent István örökségét állítja például a nemzet elé.

 Semjén Zsolt közölte: Barankovics István óta, 73 éve nem volt olyan befolyásos a KDNP, soha nem volt akkora súlya, soha nem volt olyan „értékhatalmi ereje”, mint ma Európa „legkereszténydemokratább” kormányában.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedvelem hozzászólásaid, de most nincs igazad. A médiának hála ez a kép terjedt el, de volt szerencsém egyszer órákon át beszélgetni vele; rendkívül művelt, okos ember.

Válaszok:
P.A. | 2017. június 27. 22:51

Szerinted Krisztus a kereszténység felszámolása mellett kardoskodna? Akkor mi végett halt kereszthalált?

1. Jézus nem volt elmebeteg, de idegen emberek miatt mindent a családja és a hazája elé helyezett.

2. A keresztény idea nem számító, racionális, hanem önfeláldozó.

Nem mondom én se, hogy jöjjenek az arabok, de úgy látom, a kereszténységet nem csak tőlük, hanem ettől az embertől is meg kellene védeni.

Nem hiszem, de ez már lehet vita tárgya.

Csak pályát tévesztett.

Nema vallással van baj, hanem az ilyen álkeresztényekkel.

Nincs itt horda, egyébként.
És nem is nagyon kell senkinek, ha megfigyeled.

Persze, az nem megoldás.
Szerencsére még mindig a szülőkön múlik a nevelés, csak kisebb mértékben az iskolán.

Ahol gáz a család, na ott van baj.

Vajon szükséges-e, hogy a magát kereszténynek valló Krisztus követésére törekedjen, szükséges-e életében az élő hit, s a megtérése? Szükséges-e már szimplán az emberi gondolatok helyett a Szentlélek vezetésére törekedni?

"Élet Krisztusban - nincs más lehetőségünk"
https://www.youtube.com/watch?v=8rVGfVE1rIo

Válaszok:
hhonor | 2017. június 28. 9:22

Fontos lenne, hogy a keresztény értékek képviseletében megjelenjen Krisztus is, a hétköznapokban is, mint szűrő is, megnyilvánulásoknál, döntéseknél, Ő képezze a centrumot, ne saját elgondolásaink.

"Nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha 20 hajléktalant beraknék a fürdőszobába és a konyhába a feleségem, az anyám és a három gyermekem mellé” – fogalmazott. Semjén Zsolt szerint amit a magyar kormány tesz, az pontosan a keresztény tanítás: sokkal több segítséget nyújt Magyarország a bajba jutott embereknek a szülőföldjükön, mint a sokkal gazdagabb nyugati országok."

A probléma ott van, hogy sokaknak egyszerűen élhetetlen a szülőföldjük adott pillanatban. A probléma megoldása nem vagy vagy választást kíván. Úgy kell képviselni az embernek a saját érdekeit, hogy közben nyitott a szív, a másikban is meglátva az embert. Minden menekültet nem lehet befogadni a világból, önmagában ez helytelen utat képezne, miközben az érkezők adott hányada menekült, adott hányada viszont nem az. A saját érdekek, értékek képviselete és védelme mellett ha összefognak a társadalmak a világban, jó szándék mentén, akkor mind több rászorulón lehet segíteni, kinek így, kinek úgy, szülőföldön, annak környezetében, élhető menekülttáborokban, élhető életkörülmények megteremtésének támogatásával, ezen irányokra fektetve a hangsúlyt, ezen irányokba áldozatot hozva, hogy már mind kevesebbeknek kelljen elvándorolni akár Európába. Több irányba kel gondolkozni és cselekedni. Ha viszont valaki rászoruló itt kérne segítséget, ha az képezi adott pillanatban az emberhez méltó, elfogadható opciót számára (mert pl. nincs adott helyzetben más működő megoldás) és ha van rá lehetőség, ha adottak a feltételek, akkor ott helye lehet/van a befogadásnak is - ki-ki úgy segítsen, ahogyan adottságai, körülményei azt lehetővé teszik, akár önmagában imával, amely szintén segítséget képez.

Igazságok, egyenesség mentén kellene haladni, láttatni a problémakör minden oldalát, vonzatait, de semmi esetre sem egymás ellen hangolással, általánosításokkal, riogatásokkal, indulatok mesterséges gerjesztése mellett, megosztások, amortizációk, manipulációk mentén haladva.

S ugyanezt tenni más irányokba is, az ország hétköznapjaiban, egyéb problémakörök esetében is. A kereszténynek elsődleges tanácsadója minden esetben Krisztusnak kell lennie, megnyilvánulásainak arról kell tanúskodnia kitűzők nélkül is, hogy Krisztus követője.

Válaszok:
hhonor | 2017. június 28. 9:42

A keresztényeknek látniuk kell, nem csak saját evilági érdekeik vannak, de keresztényként kaptak többek között egy főparancsot is s kaptak küldetést is, ahol a keresztény látóköre ki kell, hogy táguljon, már nem csak ezen világot látva és láttatva, nem csak ezen szűk emberi keretek között gondolkozva, hanem afölé nőve, azt kitágítva már ezen világ utáni mérhetetlenül hosszú, végtelen időszak jelentőségét és valóságát is felismerve. S azt is tudatosítani kell, Jézus él, aki behívható az emberi életbe a keresztényeknek be kell hívniuk Őt az életükbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés