Most-Híd a Fico kormány brüsszeli kirakata

2017. június 20. 14:59

Száraz Dénes
Körkép.sk

Brüsszel köztudottan nem szeret foglalkozni kisebbségi problémákkal, nyelvhasználattal, jogvédelemmel stb. Ezt előszeretettel átpasszolja tagországi hatáskörbe!

„Fico szempontjából a Most-Híd kormányszerepe kimondottan előnyökkel jár Brüsszelben! Persze, azt is tudja mindenki, hogy Bugárék számára sem előnytelen vállalkozás a kormányzás. Kölcsönös tehát a lelkesedés egymás iránt, igyekeznek is lenyelni minden menetközben közéjük ugró békát, illetve kárpótolni a másik felet, ha a helyzet úgy kívánja. (...)

Brüsszel köztudottan nem szeret foglalkozni kisebbségi problémákkal, nyelvhasználattal, jogvédelemmel stb. Ezt előszeretettel átpasszolja tagországi hatáskörbe! Ódzkodik bármilyen uniós szintű kisebbségi jogvédelmi rendszer kialakításától! Ezért nagy öröm tölti el, ha egy olyan tagországában, ahol számottevő őshonos nemzeti kisebbség él, nemzetiségeket is képviselő párt kormányszerephez jut.

Ilyenkor fellélegez, oldják meg otthon, mondjuk a szlovák parlamentben a felmerülő vitás kérdéseket. A brüsszeli kéjes örömet ráadásul az is fokozhatja, hogy a kormányszerephez jutott félig-meddig kisebbségi párt egyben uniós érdekeket is képvisel, mondjuk, a kötelező migránskvóta ügyben.

A kérdés az, hogy a felvidéki magyarokat Brüsszel, Fico és Bugár elégedettsége mennyire érinti? Egyáltalán érinti-e?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/113358

Ajánljuk még a témában