Nekimentek a románoknak

Feljelentette az RMDSZ Basescut és több román hírcsatornát magyarellenességük miatt

2017. június 20. 18:52
Több román hírcsatornát és Traian Basescu volt román elnököt is feljelentette az RMDSZ, mert az elmúlt 24 órában több magyarellenes megnyilvánulást tettek – jelentette be kedden Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

A román diszkriminációellenes és audiovizuális tanácsnál tett feljelentést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Traian Basescu volt román elnök és négy román hírtelevízió ellen magyarellenes megnyilvánulásaik miatt – közölte kedden Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy a szövetség iktatta a feljelentéseket az illetékes hatóságoknál, közölte hírlevelében az RMDSZ. Porcsalmi emlékeztetett, hogy az elmúlt 24 órában „a romániai magyar közösséget diszkrimináló nacionalista” kijelentések hangzottak el a román médiában, illetve Basescu támadta a magyarság ünnepét, március 15-ét. Basescu egyebek mellett kijelentette, a romániai magyarokat „senki nem akadályozza meg, hogy Budapesten ünnepeljenek, ahol ingyen kapnak enni és inni”.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés