Megszavazták

Hivatalosan is Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

2017. június 10. 17:34
A Jobbik kongresszusán résztvevő küldöttek 97 százalékos szavazataránnyal választották meg Vona Gábort a párt hivatalos miniszterelnök-jelöltjének szombaton.

A Jobbik kongresszusa szombaton a párt miniszterelnök-jelöltjévé választotta Vona Gábort. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, parlamenti képviselője a rendezvényt követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, Vona Gábor pártelnököt 97 százalékos szavazati aránnyal, 296 szavazattal titkos voksoláson választották meg; összesen 306 leadott szavazat volt, ebből kettő érvénytelen. 

A küldöttek 98 százalékos támogatottsági aránnyal újra választmányi elnökké választották Szabó Gábor pártigazgatót – közölte Mirkóczki Ádám. A küldöttek közel 100 százalékának szavazataival ismételten Zakó László, Gyüre Csaba és Murányi Levente lettek a Jobbik felügyelőbizottságának tagjai. A Jobbik szóvivője hangsúlyozta továbbá, a Jobbik 16. kongresszusának küldöttei elfogadtak egy olyan elvi nyilatkozatot is, amely az esszenciáját jelenti a párt jelenlegi és jövőben politikájának.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője erről a dokumentumról elmondta, Magyarországon új színt jelent majd, hogy a kormányváltás legfeljebb a helyettes államtitkári szintig hathat, a portást nem kell politikai alapon elküldeni. A Jobbik alelnöke emellett beszélt arról is, hogy a nyilatkozatban szerepel a termelést támogató adórendszer koncepciója, továbbá a korrupció elleni harc. Elmondta, a „szociálliberális kormányzatok alatt” tűrt kategóriába tartozó korrupció most már „államilag támogatott szinten merül fel” és „korunk nemzetgazdasági pestisét jelenti”. Z. Kárpát Dániel szorgalmazta egy olyan ökoszociális nemzetgazdaság megvalósítását is, amelynek segítségével a Jobbik elkezdené a nyugatihoz közelíteni a magyar bérszínvonalat.

A Jobbik politikusai kérdésekre válaszolva elmondták, Zagyva György Gyula, a párt volt országgyűlési képviselője soha nem volt a párt tagja, így kijelentéseit nem kívánják kommentálni. Sajtóhírek szerint Zagyva egyik bírálóját és családját megfenyegette írásban és telefonon is.

(MTI)

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez igazából jó hír:-))) Vona a leggyengébb láncszem a jobbikban.

"soha nem volt a párt tagja"

LOL, "csak" parlamenti képviselője. :)))))
Azt hiszem sorozatban jönni fognak ezek a "soha nem volt" elhatárolódások. :)

Válaszok:
ThunderDan | 2017. június 10. 18:59

De tényleg, nagyon gerinces hozzállás.
Zagyva a Jobbik országos lista 10. (!!) helyén szerepelt, megelőzve egy sor nagyágyút Volnertől Gyöngyösiig... így jutott a parlamentbe a Jobbik egyik markáns arcaként... (nem kell ecsetelni, hogy egy párt parlamenti képviselőjének lenni picit komolyabb involválódás, mint ha egy mezei párttagról lenne szó, amilyenből van többezer.)

Erre most ez a kerékbárczy-klón Mirkóczki nagyjából kiretusálja a Jobbik történetéből... "közünk nincs hozzá", "soha nem volt".

És ugye ez lett volna a "radikális", "meg nem alkuvó", "elvhű", "píszí-ellenes" párt. A "Mások". Akiknél annak idején még legfőbb szitokszó volt az elhatárolódás.
Hadd röhögjek fel hangosan.

A magyar baloldal nélkül soha nem lesz Vonából miniszterelnök.

A magyar jobboldallal talán lehetett volna az, de az a kávé lefőtt.

Szegény nagyon ramatyuI néz ki. Sokat eszik, keveset mozog és keveset aIszik. No és ugye a IeterheItsége sem semmi.

Senki nem foglalkozott a G-nap előtt Simicskával Fidesz-oldalon.
Különösen nem védte senki nagy vehemenciával. Tehát egyáltalán nem igaz, hogy - idézlek - "2 éve még leszopták bő nyállal".
Kb. hasonlóan viszonyult hozzá a Fidesz-tábor, mint mondjuk most Mészáros Lőrinchez. Szerintem olyan sok dicsérő szót nem olvashatsz róla, hasonló volt a helyzet Simicskával.

Szóval szerintem még "rohadtul viccesebb" az ellenzék pálfordulása. Hiszen az ellenzéki mitológiában mégis csak Simicska volt a 2. számú főgonosz 1998 óta, a capo di tutti capi, az elsőként bebörtönzendő (figyelem, a börtönösdi ugye éppen az akkor aktuális Jobbik-marketing alapköve volt még pár évvel ezelőtt, LOL) főoligarcha. A mostani viszonyulásukat Simicskához inkább nem is részletezném. :))))

Márpedig Vona Gábor miniszterelnök lesz. Susványos miniszterelnöke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés