Lehallgatták a munkavállalók elektronikus levelezését a Figyelőnél

2017. május 25. 12:42
Vállalati belső kémkedésre adta a fejét a Figyelő egyik középvezető munkatársa. Megbízott informatikusokkal azt tervezték, hogy kifürkészik pár gyanúsnak ítélt munkavállaló levelezését – írja az Átlátszó.

„Mit mondunk a két lánynak, hogy miért léptek be a levelezésükbe?” – tudakolta múlt pénteken írt emailjében a Figyelő egyik középvezető munkatársa a kiadó informatikai támogatásával megbízott külsős cég emberétől. Az Átlátszó birtokába került levélváltás szerint a Figyelőnél azt tervezték ugyanis, hogy lehallgatják a munkavállalók levelezéseit. A napvilágra került információk szerint neki is kezdtek az e-mailek kifürkészésének. A Figyelőnél dolgozó középvezető több napon keresztül váltott leveleket a a megbízott informatikusokkal arról, hogy kiknek az elektronikus levelezésébe kellene betekinteni. 

Az Átlátszó tudomása szerint a vállalati belső kémkedésre azért volt szükség a Figyelőnél, mert az Átlátszó múlt hét csütörtökön egy cikket közölt a Figyelő csökkenő előfizetőinek a számáról, így minden bizonnyal le kellett ellenőrizni a munkavállalók lojalitását. A Figyelő középvezetője és az informatikusok arra voltak kíváncsiak, hogy az általuk gyanúsnak tartott dolgozók küldtek-e levelet a Figyelő korábbi kiadójához kötődő email-címekre. 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor cégnél dolgoztam tiltott volt a magánlevelezés a cég számítógépén. Ezt ellenőrizték is. Mindegyik cégnél volt olyan személy, személyek akinek/akiknek mindenhez hozzáférési joguk volt. A feladatuk közé tartott annak ellenőrzése is, hogy van e a számítógépeken magánlevelezés.
A vállalti, intézményi levelezés pedig nem lehet titkos, abba bárki beinthet a cégnél, akinek erre jogosultsága van.

"Levelezést hogy kell lehallgatni?"

Lehet, hogy zenés levelezés volt.

Aztán kiderül, hogy ez is akkora hazugság mit a Duna Aréna beázása 2 mp-es videóval.......

Melyik munkahely nem figyeli a dolgozók e-mail forgalmát?

Nem az a poén, hogy "lehallgatták" a levelezést.
Minden valamirevaló szervezetnél létezik informatikai szabályzat, ami előírja, hogy a munkáltató által biztosított informatikai eszközöket hogyan, illetve csak munkaügyben lehet használni és bármikor ellenőrizhetik.
Sőt, erre igazából egy munkáltatói utasítás, tájékoztatás is elegendő.

Az a vicc (inkább tragikomédia), hogy a "menő" kiadónál feltehetőleg nem volt ilyen, hogy a "menő" IT-szolgáltató sem ajánlotta fel ennek elkészítését, illetve ha volt is ilyen szabályzat, akkor is így sunnyognak, pitiánerkednek, és még "papírnyomot" is hagynak, mert írásban intézik.

Ez minden, csak nem professzionális.

Bár a Questor belső levelezését látva már nincs min csodálkozni...

Ha már régi ávós és III/III-as beidegződésről írsz, amit te írsz az feltételezés, az viszont TÉNY, hogy a Figyelőnél elolvasták egyes dolgozók emiljeit.

Így működik a narancsszínű kettős mérce???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés