Lehallgatták a munkavállalók elektronikus levelezését a Figyelőnél

2017. május 25. 12:42

Vállalati belső kémkedésre adta a fejét a Figyelő egyik középvezető munkatársa. Megbízott informatikusokkal azt tervezték, hogy kifürkészik pár gyanúsnak ítélt munkavállaló levelezését – írja az Átlátszó.

„Mit mondunk a két lánynak, hogy miért léptek be a levelezésükbe?” – tudakolta múlt pénteken írt emailjében a Figyelő egyik középvezető munkatársa a kiadó informatikai támogatásával megbízott külsős cég emberétől. Az Átlátszó birtokába került levélváltás szerint a Figyelőnél azt tervezték ugyanis, hogy lehallgatják a munkavállalók levelezéseit. A napvilágra került információk szerint neki is kezdtek az e-mailek kifürkészésének. A Figyelőnél dolgozó középvezető több napon keresztül váltott leveleket a a megbízott informatikusokkal arról, hogy kiknek az elektronikus levelezésébe kellene betekinteni. 

Az Átlátszó tudomása szerint a vállalati belső kémkedésre azért volt szükség a Figyelőnél, mert az Átlátszó múlt hét csütörtökön egy cikket közölt a Figyelő csökkenő előfizetőinek a számáról, így minden bizonnyal le kellett ellenőrizni a munkavállalók lojalitását. A Figyelő középvezetője és az informatikusok arra voltak kíváncsiak, hogy az általuk gyanúsnak tartott dolgozók küldtek-e levelet a Figyelő korábbi kiadójához kötődő email-címekre. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/112211

Ajánljuk még a témában