Program

Állítsuk meg Felcsútot! – Orbán házánál demonstráltak

2017. május 20. 16:30

Az LMP, az Együtt, a PM és a Tanítanék Mozgalom is képviselteti magát a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) tüntetésen Felcsúton, ahol így fogadták őket: Üdvözöljük a Soros-fiúkat! A Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig közben ellentüntetést tart, ugyanis szerinte a korrupció fontos intergalaktikus exportcikk lehetne.

„Ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc is megértse, hogy neki lefőtt a kávé, sokan kell, hogy ott legyünk. Hívd meg minden olyan ismerősödet, akinek már egyszer felpumpálta a vérnyomását a felcsúti duó gigantikus pénzlenyúlása!” – ezzel indított a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) felhívása a szombati felcsúti tüntetésre. A szervezet elnöke egyébként az a Horváth András, aki a NAV-botrányhoz köthető.

Orbán Viktor felcsúti házánál gyülekeznek a szombati felcsúti tüntetés résztvevői, onnan vonulnak együtt és a minőségi korrupcióért tüntetőkkel „humorosan froclizzák” egymást – így indul a Vágó Gábor által szervezett megmozdulás a Mandinernek elküldött program szerint. Az LMP, az Együtt, a PM, az MKKP és a Tanítanék Mozgalom is tiszteletét teszi a rendezvényen, amelyen a kisvasutazás sem fog elmaradni.

A rendezvényen beszédet mond majd Demeter Márta független országgyűlési képviselő, Horváth András, a Korrupcióellenes Szövetség elnöke, Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika társelnöke, Juhász Péter, az Együtt elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Quaestor-károsultak, Törley Katalin a Tanítanék Mozgalomtól és Vámos Csaba a Magyar Munkavállalókért Mozgalomtól.

A tüntetés programja a következőképpen alakul:

A tüntetés útvonala a kiírás szerint a következő:

A gyülekező tüntetők ilyen transzparensekkel készültek:

Érdekesség, hogy szombat este 20:30-kor játsszák a Videoton-Ferencváros rangadót, éppen Felcsúton, Orbán Viktor pedig a hírek szerint megnézi a meccset, amely a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságúnak ígérkezik a székesfehérvári csapat számára.

A Pancho Arénához érkező tüntetők – a helyszínről tudósító Magyar Nemzet szerint –14 óra környékén egy molinót láttak kifeszítve: „Üdvözöljük a Soros-fiúkat!” A Quaestor-károsultak egy csoportja az Orbán-ház előtt skandált: „konzultálni jöttünk, Orbán takarodj, tolvajbanda”. Közben megérkezett a Magyar Kétfarkú Kutyapárt ellentüntetése is, amelyen a párt elnöke, Kovács Gergely, mindenkire kiterjesztett korrupciót ígért, amely így „fontos intergalaktikus exportcikk” lehetne, ráadásul le lehetne írni az adóból.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/112053

Ajánljuk még a témában