Balog Zoltánék felelősségvállalás helyett másokra mutogatnak a veronai buszbaleset ügyében

2017. május 17. 11:30
Diószegi Horváth Nóra
Kettős Mérce
Balog Zoltántól és az ő minisztériumától eddig sem számítottunk semmilyen emberségre.

„A szigorú szabályozásnak egyébként legfeljebb abban lehet majd mérni a »hasznát«, hogy az amúgy is kevés pénzből kihozott iskolai kirándulások még szűkösebb keretből gazdálkodjanak. Ha külön felelősségbiztosítást kell kötniük majd az iskolai kirándulásra – márpedig a törvény módosítása ezt hozhatja magával –, az vagy azzal jár majd, hogy nem minden család tudja kifizetni a kirándulás költségeit, vagy azzal, hogy maguk a kirándulások lesznek egyre rövidebbek, kevésbé színesek, és nagy távolságok helyett a szomszédos utcába indulnak majd. Mert lássuk be: sok családnak kifejezetten megterheli a pénztárcáját az, hogy a gyerek kirándulni megy. A törvény módosítása pedig tovább növelheti az erre fordítandó összeget. (...)

»Mélységesen elítélünk minden olyan kísérletet, amely emberi tragédiák kapcsán megalapozatlan, feltevésekre alapuló, illetve hamis információkkal próbálja meg hergelni az áldozatok hozzátartozóit, és nehezíteni a kárrendezési-kárenyhítési folyamatot« – így szól az Emmi közleménye.

Mi meg mélységesen elítéljük az olyan minisztériumokat, amelyek ahelyett, hogy tennék, amit tenniük kell, álságos internetes konzultáción tesznek fel álkérdéseket, és törvénymódosításokkal igyekeznek hárítani a felelősséget, majd ezt közleményben cáfolják, de a tényeken változtatni nem tudnak.

Balog Zoltántól és az ő minisztériumától eddig sem számítottunk semmilyen emberségre. Egy olyan minisztertől, aki képes viccelődni a mentősök bérén, és luxusszállodában parádéztat mélyszegénységben élő gyerekeket, ha úgy adódik? Ugyan...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kifejezetten politikusi pótcselekevés az egész. Kedvelem a miniszter urat, ő is kedvel minket, de ebben igaza van a szerzőnek. Buszbalesetek voltak is, lesznek is sajnos. Nem kellene úgy tenni, mintha bármit tudna rajta változtatni valaki is.

Nekünk viszont nem lesznek kirándulásaink, mert kialakul egy ördögi kör, egyre kevesebben lesznek képesek megfizetni, ezért egyre drágább lesz!

De szerintem te mostanság nem küldtél gyereket kirándulni!
20 évvel ezelőtt volt műszaki probléma a buszokkal. Azóta nem.
Azt pedig, hogy a sofőr hibázik-e vagy sem, a politika nem tudja megakadályozni. A sofőrök nem vezetnek fáradtan, betartják a pihenőidőt és nem arról van szó, hogy a busz tulajdonosa űzi, hajtja őket. Nem is áll érdekükben egyébként így vezetni, mert a műszer ott van a buszban és ha a rendőr leolvassa, akkor az nekik drága játék. Így hiába pampog bárki, ha pihenőidő van, akkor a menetrend szerinti busz is áll a préri közepén, mert a sofőr senki két szeméért nem vállalja be a több százezres büntit. Ha nincs jogosítványod kérdezz meg olyat, akinek van: rendkívül rövid idő áll rendelkezésre egy-egy döntés meghozására a sofőrnek. Könnyű hibázni a következményei pedig könyörtelenek. Legjobb esetben milliós károk, rosszabb esetben emberélet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés