Michael Ignatieff

CEU-rektor: Orbán vendettát folytat Soros ellen

2017. május 3. 12:57
„Nem zárunk be, de lehet, hogy el kell hagynunk az országot” – mondta Michael Ignatieff, a CEU rektora a BBC-nek. Szerinte „komoly számítási hiba” volt a magyar kormány részéről azt hinni, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya is felsorakozik mögé a CEU ellenében.

A Közép-európai Egyetem (CEU) rektora szerint ha addig más nem történik, a CEU működési engedélye októbertől visszavonható lesz, és az egyetem nem tud majd hallgatókat toborozni. „Nem zárunk be, de lehet, hogy el kell hagynunk az országot” – tette hozzá.

Michael Ignatieff, akivel a BBC brit közszolgálati médiatársaság online hírportálja közölt beszélgetést szerdán, kiemelte, hogy a CEU hat másik országtól kapott ajánlatot az egyetem befogadására. Kijelentette ugyanakkor: ő továbbra is azért küzd, hogy a CEU Budapesten maradjon. Szerinte „komoly számítási hiba” volt a magyar kormány részéről azt hinni, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya is felsorakozik mögé a CEU ellenében.

Úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt hihette, hogy ha „bezúz” egy amerikai intézményt, a washingtoni kormányzat nem törődne vele, mivel a CEU „a liberalizmussal és minden egyéb gyűlölt dologgal társítható”. Az amerikai kormány azonban már az első pillanattól „rendkívül egyenes módon” viselkedett – tette hozzá. Ignatieff szerint Orbán „hosszú ideje tartó vendettájáról van szó” a CEU-t alapító Soros György magyar-amerikai nagyvállalkozó ellen.

A CEU rektora kitért arra is, hogy Magyarországon „nincs fasizmus. (Orbán Viktor) populista demokrata, aki szabad, tisztességes választásokon győzött, Budapest nem a kommunista Magyarország vagy a fasiszta Németország mélyfagyasztott állapotában van”. Hangsúlyozta, hogy nem kell mindenben Vlagyimir Putyin orosz elnök kezét keresni.„Putyinnak akkora hatalmat tulajdonítunk, amilyenről ő csak álmodhat, nagyobbra pumpáljuk, mint amekkora valójában” – idézi Ignatieffet a BBC. A rektor szerint azonban a CEU ügye határvonal, mivel felmerül a kérdés, hogy ha Európa szívében egyetemeket lehet bezárni, az mit jelent a demokrácia jövőjére nézve. „Szabad intézmény vagyunk, és ez az egész ügy az ellenőrzés szándékáról szól” – vélekedett a rektor.

(MTI)

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon, mi az oka annak, hogy nem sértődnek meg, és csak azért is kitartanak, bár 6 kérő kuncsorog a kegyeikért.

Folyton a CEU-t emlegeti és nem a KEE.
A KEE nem amerikai egyetem, hanem magyar alapítványi magán egyetem, amelyre a külföldi egyetemre vonatkozó törvény nem vonatkozik. A CEU a KEE angol neve.

Amely Amerikai az a CEU NY és neki kell megfelelnie a törvényben foglaltaknak. Arról kellene tárgyalni, hogy miképpen oldható meg, hogy a KEE megkapja az amerikai akkreditációt a CEU NY közbeiktatása nélkül. Michael Ignatieff-nek is ebben kellene tevékenykednie és nem össze-vissza futkosni, összemosva a kétes jogi állapotot.
Ennek során talán még az is kiderülne; miért volt szükség létrehozni a CEU NY intézményét.

Nem csak az országot, egész Európát.

Te milyen kifejezést írnál?
Mi ez az ötletelgetés, mert másnak nem nevezném, hogy ez a baja Orbánnak Sorossal. Te nem látod Soros működését? Nem tartod károsnak a saját és a gyerekeid szempontjából, még ha külföldön vannak akkor is?

Mi az oka, hogy a Mandiner nem szemlézi az origó írását?
Megmutatjuk Soros György igazi arcát
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Van elképzelésem, hogy miért volt szükség erre a technikai trükkre.

"Az amerikai tárgyaló kinevezésénél dőlhet el, van-e nyitottság és jó szándék a megegyezésre, mivel az államközi, kormányközi megállapodáshoz olyan tárgyalófél kell, aki rendelkezik a megfelelő mandátummal a megállapodás megkötéséhez az adott ország kormánya részéről - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CEU-ügyről egy rögtönzött sajtótájékoztatón a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének csúcstalálkozója előtt szerdán, Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette: nem lát olyan okot, amely miatt egy ilyen megállapodás ne jöhetne létre. Ha a maláj, a thai és a kínai kormány meg tudja kötni a magyar kormánnyal a megállapodást a Magyarországon működő egyetemeik működésére, akkor a "kiváló amerikai egyetemek" esetében sem hiszi, hogy ne kötné meg az amerikai kormány a vonatkozó megállapodásokat.

Elmondta, az Egyesült Államok esetében három egyetem működik Magyarországon, amelyek a külügyminiszter szerint "elég komoly intézmények" ahhoz, hogy államközi, kormányközi megállapodás rendezze a működési feltételeiket.

Kitért arra is, hogy tárgyalásokra kijelölt helyettes államtitkár mind a négy, unión kívüli ország nagykövetségével egyeztetett, amelyekhez kötődően egyetem működik Magyarországon. Az eddigi tárgyalások során, sem a thai, mind a maláj és a kínai nagykövetség nem látott semmilyen nehézséget a feltételek teljesítésében, megkérik a megfelelő mandátumokat a fővárosuktól."
Forrás: http://www.origo.hu/itthon/201..

Közben szőr Ignatieff folytat vendettát, de ő meg csak nem is a maga becsületéért. Hazúg, sunyi, hatalomsóvár ficsúr.

Szakadjon nyakába az Igazság!

Egyébként nem csak Magyarországon, de egész Európában reklámként fog bevágódni Ignatieff vádaskodása.
És az aljas 'vendettázás' és orbánozás saját fejére száll majd vissza.

na, ezér szerencsétlen a pasas. DDDD:

Ignatieff is married to Hungarian-born Zsuzsanna M. Zsohar, and has two children, Theo and Sophie, from his first marriage to Londoner Susan Barrowclough.[13] He also has a younger brother, Andrew, a community worker who assisted with Ignatieff's campaign.[10]

Válaszok:
rosettastone | 2017. május 3. 18:16

„Vendetta v. vérboszi, az ázsiai, afrikai, délamerikai, sőt sokáig korzikai szokás, mely szerint az elkövetett gyilkosságot az áldozat családtagjai kötelesek a gyilkoson v. annak családtagjain megtorolni.”

Akkor ki kit gyilkolt meg, vagy milyen bűnt követett el, hogy vendetta követi?

Az Álarcos Rabló most a CEU-álarca mögül szól ki rablóhadjárata védelmében .

Tévedés!
Soros ellen az élet folytat vendettát.
Már alig vánszorog.
Képletesen is, a valóságban is.
Sanszos, hogy elhomályosítja a bajuszos ember "életművét".

Válaszok:
Morgen | 2017. május 3. 15:27

A rektor meg jó propaganda miniszter lett volna, anno.

"Kapós csaj ez a Zsuzsi!"

Lehet, hogy többet ér bizonyos berkekben, mint egy egyszerű migráns-simogató.
Egészen figyelemre méltó a "karrierje".

"Ignatieff szerint Orbán „hosszú ideje tartó vendettájáról van szó” Soros György ellen."
A rektor vagy tud valamit, vagy effektíve hazudik.
Orbán és Soros egy vérből valók lennének?
A vendetta ugyanis vérbosszút jelent.

Az angoloknak aztán biztosan nagy kedvencük Soros, mert egyszer rendesen megrángatta a fontot.

Mitől amerikai a CEU? Egy kicsit hasonló példaként, az Idegen Légió francia, Magyarországon még toborozhat is. De akár EU-s, akár amerikai állampolgár nem jöhet csak úgy ide magánhadseregébe toborozni.

Nem ugyanarról a Zsohár Zsuzsannáról van szó.

Válaszok:
packó | 2017. május 4. 11:08

Arra esetleg tudnál válaszolni, hogy miért pont most, a Nagy Soros Elleni Háború kirobbanásakor derült ki, hogy nem tartják be a törvényeket?

Eddig ez miért nem volt gond?? Már majd 6 éve a Fidesz van kormányon, mégis csak most lett ebből akkora probléma.
Netán Viktor tényleg elhitte magának, hogy Trump majd mellé áll a Soros ellenében??
Viktor nem először ül fordítva a lovon...

ebben az esetben elnézést, magam a wikipédiát ollóztam be.

ha így van, akkor jobban tenné az Igni, ha a magyar kormány baszogatása helyett a wikipédiát perelné, mielőtt elterjed róla ez a rémisztő információ.
DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés