Ilyen vita még nem volt Magyarországról az Európai Parlamentben

2017. április 27. 08:23

Dévényi István
Válasz.hu

A legfontosabb fejlemény, hogy a Néppárt vezetője ugyan kiállt Orbán Viktor mellett, ám ez a kiállás finoman fogalmazva is felemásra sikeredett.

„A legfontosabb fejlemény, hogy a Néppárt vezetője ugyan kiállt Orbán Viktor mellett, ám ez a kiállás finoman fogalmazva is felemásra sikeredett. A politikára figyelők nem véletlenül várták leginkább Manfred Weber néppárti frakcióvezető felszólalását, hiszen a »magyarországi helyzet« szombaton a Néppárt elnökségi ülésén is téma lesz.

Márpedig Weber – az úgymond kötelezőnek tekinthető frakciókiállás lájtosabb megvalósítását megelőzően – egyebek mellett azt is mondta a magyar miniszterelnöknek, hogy a Brüsszelről szóló nemzeti konzultáció Európa elleni hangulatkeltés.

Bár az, hogy a Néppárt kizárná soraiból a Fideszt, továbbra is valószínűtlennek tetszik, a pártcsaládon belüli hangulatváltozás egyértelműen érzékelhető. Nem véletlenül írtak a magyar kormánypárt eu-képviselői meglepően békülékeny hangulatú levelet frakciótársaiknak a mai ülést megelőzően.

És az is tanulság, hogy a frakciók nevében megszólalók pro és kontra felkészültek Magyarországból. Ez a vita valódi vita volt, még ha a hangsúlyok a jobb és a bal között el is tolódtak az uniós alapelvek és a migrációs probléma között.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/111281

Ajánljuk még a témában