A lincselők ideje lejárt

2017. április 18. 21:47

George F. Hemingway
Magyar Idők

Az általam is nagyra becsült egyetem támogatásának álcája alatt egy lincselő csapat formálódott a jelenlegi magyar kormány megsemmisítésére.

„Az Amerikai Egyesült Államok sok államában létezik halálbüntetés, amit a lakosság nagy többsége támogat az emberek számára rendkívül visszataszító gyilkosság vagy gyilkossági sorozatok esetében. Az esetleges kivégzést természetesen tárgyalás, fellebbezések sorozata és mindenféle vizsgálat előzi meg. Az ítélettől a kivégzésig vezető folyamat akár egy tucat évig is eltarthat. Ezt azért említem, mert a halálbüntetés ilyen törvényes alkalmazása nagyon messze van a lincseléstől. Sajnos annak is van hagyománya Amerikában, különösen a déli államokban, ahol az elmúlt 200 évben többször is váltak emberek, többnyire fekete bőrű állampolgáraink közül a feldühödött tömeg áldozatává.

Ez utóbbi gyakorlat jutott eszembe az elmúlt napokban az új felsőoktatási törvény, a magyar kormány »jóakarói« révén lex-CEU néven elhíresült jogalkotás kapcsán. Elöljáróban hadd tegyem hozzá, véletlenül sem szeretnék állást foglalni arról, hogy a törvény egy jó vagy hibás kezdeményezés. Először is mert nem olvastam, másodszor pedig mert nem látom tisztán a következményeket. Egyszerűen csak arról a folyamatról szeretném elmondani véleményem, amely az utolsó pár napban nemzetközi hisztériakeltést indított el a George­ Soros által alapított egyetem támogatóinak jóvoltából. Nagyobb felzúdulást akkor sem tudnék elképzelni, ha tegnap a magyar hadsereg összecsapott volna a szerb erőkkel Horgos környékén. Az általam is nagyra becsült egyetem támogatásának álcája alatt egy lincselő csapat formálódott a jelenlegi magyar kormány megsemmisítésére. Véleményem szerint ez egy szégyenletes fejlemény azok részéről, akik szerepet vállaltak ebben a színjátékban. A kormány intézkedését bírálók között nemcsak a magyar és nemzetközi ideológiai ellenfelek szokásos figurái találhatók, de tisztességes, jóindulatú, konzervatív vagy más világnézetű emberek is, akik hisznek a hírforrások által tálalt rosszindulatú pletykáknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/110982