Soros, a káosz mestere

2017. április 17. 18:35

Stefan Kanfer
City Journal

A stabil és igazságos világrend fő akadálya – jelentette ki egyszer Soros – az Egyesült Államok. Tehát az alkotmányos köztársaságot meg kell gyengíteni, szövetségeseit pedig le kell járatni. Ezután pedig a sorosi világrend törhetne hatalomra.

„Amikor a a por leülepedett, és a törmeléket eltakarították, kiderült, hogy ő volt Hillary Clinton legbőkezűbb, milliomos támogatója. Mégis, a neve ritkán bukkant fel az elnökválasztási kampány során – és ő így jobban szereti. Jane Mayer könyve, a Dark Money, ami a politika rejtett pénzügyi támogatásáról szól, háromszázszor említi a Koch-testvéreket, többnyire amikor a »radikális jobboldalt« szidja, de a progresszív ikont, Soros Györgyöt csak hatszor említi; ebből három lábjegyzet. 

A föld egyik leggazdagabb emberének múltja tele van bűnökkel és vétségekkel, a 86 éves milliomos mégis tovább ügyködik. Több, mint egy évtizeddel ezelőtt Curaçaoba, egy karibi adóparadicsomba költöztette cégei pénzügyi központját, ahol olyan hipokriták tanyáznak, akik bort isznak és vizet prédikálnak. A hely ugyanakkor nem golyóálló; egyszer Sorost például meggyanúsították, sőt el is ítélték bennfentes kereskedelemért. Egy francia bíróság ugyancsak ezügyben találta bűnösnek, és 2,3 millió dollárra büntette őt. De a milliomosok számára ez csak zsebpénz volt. Az oknyomozó újságírók, ami kihaló állatfaj, nem fordítottak rá nagy figyelmet. Ők a biztonságosabb, könnyebb célpontokat kedvelik. 

Pedig ha csak egy felületes pillantást is vetnének rá, be kellene látniuk, hogy Soros globális befolyása messze lekörözi a Koch-testvérekét vagy más liberális mumusokét – mindemögött pedig egy disztópikus, opportunista látomás rejlik. »A stabil és igazságos világrend fő akadálya – jelentette ki egyszer Soros – az Egyesült  Államok.« Tehát az alkotmányos köztársaságot meg kell gyengíteni, szövetségeseit pedig le kell járatni. Ezután pedig a sorosi világrend – a nyitott határok és a világkormány rendje, mindkettő ellentétes a nyugati tapasztalattal és ideálokkal – törhetne hatalomra. (…)

Ugyan elnökjelöltje vesztett 2016-ban, de ez minden bizonnyal nem fogja lelassítani Sorost. Portfóliója, amely politikai aktivizmussal foglalkozik, meglehetősen diverzifikált. Soros sok felfordulást okozott már mind az Egyesült Államokban, mind azon kívül azzal, hogy olyan szervezeteket támogat, amelyek változást akarnak, csak a változás kedvéért. Pár példa: tavaly augusztusban a DC Leaks, hackerek egy csoportja megszerezte a Soros-dokumentumokat, és nyilvánosságra hozta őket. A leghírhedtebbé vált dokumentumok a Nyitott Társadalom Alapítványra vonatkoztak, amit Sir Karl Popper tiszteletére neveztek így el.  

Ha félretesszük magasztos retorikáját, világossá válik, hogy a szervezet egyértelműen a nemzeti szuverenitás felszámolására törekszik. A Nyitott Társadalom egyik kulcsdokumentuma szerint, amit teljes egészében nyilvánosságra hoztak, a szíriai menekültválság igazából lehetőséget teremt arra, hogy »párbeszédet folytassunk a migráció kezelésének újragondolásáról«. Fordítás: használjunk agitpropot, hogy menekültekkel árasszuk el Európát és az Egyesült Államokat (akik között akadhatnak terroristák is); tegyük a határokat és régi intézményeket irrelevánssá; és, a folyamat végén, szabadítsuk meg a világot az alkotmányosság, az amerikai kivételesség-tudat, a szabadpiaci kapitalizmus és más elavult dolgok korlátaitól.   

Soros egyik régi célpontja Izrael. A zsidó állam elleni bojkott, szankciók és tőkekivonás mellett elkötelezett csoportok támogatása azonban csak az egyenlet egyik oldala. A DC Leaks szerint Soros kétmillió dollárt adott az Adalahnak, egy »független emberijogi szervezet«-nek. Az Adalah fő célja az, hogy a kormányok megszakítsák a diplomáciai kapcsolatokat a Közel-Kelet egyetlen demokráciájával. Soros ugyancsak egymillió dollárral támogatta az I’lam palesztin médiaközpontot, amely folyamatosan etnikai tisztogatással vádolja Izraelt.  Habár a Nyitott Társadalom Alapítvány előítéletei egyértelműek, tagjai mégis titokban, biztonságos fedésben szeretnek dolgozni, mint arról az egyik kiszivárogtatott dokumentum számot ad. (…)

Az Egyesült Államokban Soros számos politikai és kulturális ügyet támogat. Az egyik a római katolikus egyház destabilizálása. 2015-ben 650 ezer dollárt adott arra, hogy befolyásolja Ferenc pápa látogatását azzal, hogy olyan, balos katolikus csoportokat támogat, amelyek a melegházasságot, az abortuszt és az eutanáziát tűzték zászlajukra. Az akciót John Podesta, Hillary Clinton kampánymenedzsere vezette, aki magát katolikusnak tartja. Bill Donohue, a Katolikus Liga elnöke hiába szólított fel Podesta eltávolítására. »Forradalmat akar kirobbantani a katolikus egyházban azzal, hogy lázadást szít, és ez teljesen etikátlan – jelentette ki Donohue. – Ő Soros György embere, hamis, katolikus-ellenes csoportok szálláscsinálója. Nem pusztán pár rossz megjegyzésről van szó, ahogy páran sugallták. Ezek a dolgok összehangoltan és kiszámítottan történnek, a katolikus egyházon belüli szakadást megcélozva.«

Soros másik kedvence a Black Lives Matter, az a radikális szervezet, ami szerint a rendőrség úgy, ahogy van, rasszista. Gyújtó hangú beszédekkel öntve ez az utcákat, nem tudomást véve a feketék feketék elleni bűncselekményeiről, a BLM a »rendőrtelenítést« igyekszik elősegíteni, ahogy azt Heather Mac Donald nevezi, mégpedig a magas bűnözési rátájukról ismert negyedekben. 2015-ben napokkal azután, hogy zavargások törtek ki Baltimore-ban, miután előzetesben elhunyt Freddie Gray, a Nyitott Társadalom egyik memoja lelkesen jegyezte meg, hogy »a közelmúltbeli események kivételes lehetőséget teremtenek arra, hogy felgyorsítsuk a helyi jogérvényesítést által létrehozott és fenntartott strukturális egyenlőtlenségek elleni küzdelmet, és hogy bevonjuk a reformtörekvésekbe azokat az állampolgárokat, akik történelmileg jogfosztottak voltak Baltimore-ban.«  Három rendőrt is felmentettek, akiknek közük volt az ügyhöz, a vád érveit pedig darabjaira szedték szét, de ez nem számított a Nyitott Társadalom Alapítványnak. Legalább 650 ezer dollárt adott a Black Lives Mattersnek és több segítséget ígért a rendőrellenes csoportoknak az országban. Mindemiatt perelte be Sorost (más csoportokkal és egyénekkel együtt) a BLS dallasi tüntetései közben megölt egyik rendőr apja, amiért háborút hirdetett a rendőrség ellen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/110936