3:0

Szalai: Fájó kimondani, de ez a realitás

2017. március 26. 9:22
A mi játékosaink nem topligákban játszanak, tanulnunk kell ezekből a meccsekből, értékelte Bernd Storck szövetségi kapitány a portugálok elleni 3-0-ás vereséget. Szalai Ádám csalódottan annyit mondott: simán kikaptunk, sajnos ennyivel jobb az Európa-bajnok.

Szalai Ádám szerint fájó kimondani, de ez a 3-0-s vereség a realitás a magyar labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnok Portugália vendégeként. „Nehéz most mit mondani. Idejöttünk az Európa-bajnokhoz és simán kikaptunk. Sajnos ennyivel jobbak. Egyelőre nem tudok a pozitívumokra gondolni” – mondta csalódottan a Hoffenheim csatára. Kalmár Zsolt viszont látott olyan dolgokat, amelyeket sikerült megvalósítania a csapatnak. Szerinte helyenként sikerült jól megtartani a labdát és kihozni a hátsó harmadból. Úgy vélte, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudták végigvinni az akciókat. „Sok kidolgozott helyzetük nekik sem volt, de azt a keveset kiválóan kihasználták. Ha egy pici területet kapnak, máris életveszélyes támadásokat tudnak vezetni” – beszélt a riválisról Kalmár.

Gulácsi Péter többek között arról beszélt, hogy az első gólnál tehetetlen volt, a másodiknál Cristiano Ronaldo takarásból lőtte el a labdát, viszont a harmadik találatnál úgy érezte, hibázott, mivel az ő oldalára érkezett a Real Madrid szélsőjének szabadrúgása, de egy lépést tett befelé, amiatt nem érte el a labdát. A Leipzig kapusa nem kívánt a világbajnoki selejtezőcsoport állásával foglalkozni, mert úgy vélte, jelen helyzetben (a százszázalékos éllovas svájciak nyolc, a portugálok pedig öt ponttal előzik meg a magyarokat féltávnál) lépésről lépésre kell haladni. Elsőként nyerni kell júniusban Andorrában, aztán meglátjuk a többi eredmény hogyan alakul, mondta Gulácsi.

Gyurcsó Ádám úgy érezte, nem volt sokkal jobb a portugál válogatott, de minden egyes hibát kegyetlenül kihasznál, ezért a világ egyik legjobbja. „Azért volt kevesebb lehetőségünk, mert világklasszis csapat ellen játszottunk, nem azért, mert kevesebb támadó szellemű futballista volt pályán. Mindent megtettünk, a labdát sikerült jól megtartanunk, de az utolsó passzok nem sikerültek. Ennek egyik oka, hogy a mi játékosaink nem topligákban játszanak. Tanulnunk kell ezekből a meccsekből” – értékelt az MTI kérésére Bernd Storck szövetségi kapitány, aki hozzátette, a játékosoknak azt mondta, emelt fővel hagyhatják el a stadiont. Kollégája, Fernando Santos a csoportállásról udvariaskodva úgy vélekedett, nem szabad még leírni a magyarokat a kijutásra esélyes csapatok közül, hiába kerültek most jelentős hátrányba. A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn. (MTI)

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. Azért is volt annyira szép az Eb, mert olyan eredményt értünk el, amit ettől a kerettől reálisan senki nem várhatott.

A mostani selejtezőcsoportban a 3. hely a reális. Ha nincs olyan a 20-21 éves korosztályban, aki egyértelműen helyet követelne a csapatban, akkor ne Gerát vagy Szalait okoljuk bármiért is.

Milyen topliga helyett? Sosem volt valódi esélye, ajánlata topligából.

Azok csalódtak, akik nem látták ezt a realitást.

Az volt az alapvető hiba, hogy elment az Anzsi Macskakajához. Onnantól kényszerpálya volt minden.

A lényeg, hogy sosem volt annyira jó, hogy komolyan szóba került volna topligás csapatnál. Ettől persze még ki lehetett volna hozni a pályafutásából sokkal többet is.

Én egyáltalán nem éreztem túlzónak az eredményt, a portugálok simán verhettek volna még nekünk 2-3 gólt, de a 3. után már csak olyan 20-30%-on égtek.
Azt csináltak velünk, amit akartak, hagyták hogy hátra, meg oldalra passzolgassunk, de amint a kapura fordultunk, már vették is el a labdát.
Nem hogy egy épkézláb helyzetünk, de még szögletünk se volt...közünk nem volt a meccshez, sajnos.

Portugáliában van futballkultúra, van szakmaiság, van stratégia, van elképzelés.
Nálunk mindez hiányzik.

Válaszok:
lavor | 2017. március 26. 11:40

Az a - hatalmas - különbség:
Portugáliában a Lukács György-féle zsenialitásnak legfeljebb a szemétdombon van helye, esetleg pöcegödörben.
Míg nálunk, Magyarországon Lukács Györgyhöz kellett igazodniuk a magyar labdarúgó-szakembereknek.
Ha nem így tett, a pálya közelébe sem engedték a Lukács-féle világmegváltó "magyar" vezetés hálózata.
Ők a világot akarták megváltani, nem ilyen bőgatyás népnek jót tenni!
Aztán, 40 év után ez lett belőle:
Inkompetencia, gyűlölködés, irigykedés a jobbat akaró ellen, sőt: azonnali kiűzetés, már 10-12 éves korban, ha az a gyerek EGYÉNISÉG akarna lenni.
A vége: egy kalap sz.r!
Pontosan ezt akarták, erre ment-megy a játék.
Mikor ezeket a sorokat olvasod, Soros pl. titokban Washingtonban tart eligazítást, egy négynapos találkozón az amerikai fővárosban, ahol George Soros és gazdag liberális donor szövetségeseinek hálózata tárgyal balliberális aktivistákkal.
Ők örülnének magyar futballsikernek, gondolhatja ezt valaki ép ésszel?
Még a Népstadiont is bezáratták, fontos válogatott meccsre, csak mert 6 magyar ember hátat fordított az ő himnuszuknak!
Lukácsista, Sorosista "magyarok" kulcspozíciókban szétrohasztották a magyar labdarúgást, benne a magyar ifjúság nagy többségét.
Itt tartunk most.

Volna: ha lett volna ajánlata. Nem nagyon volt. Mivel Oroszországban nemigen bizonyította, hogy több lenne egy orosz középcsapat n+1.légiósánál.

Besiktas: bárcsak a Besiktas látott volna benne fantáziát. Az egy komoly csapat. De Dzsudzsákot a Bursaspor igazolta le.

Válaszok:
gwrf | 2017. március 26. 11:25

De ami a lényeg: nem Dzsudzsák itt a fontos, hanem az, hogy nálunk 24 évesen még fiatal tehetségnek tartanak valakit, miközben normál esetben 20-21 évesen már felnőtt csapatban kellene játszaniuk.

Szidjuk az nb1 légiósait, holott azon kéne elgondolkodni, hogy

1. miért nem képesek a csodás akadémiai nevelések kiszorítani az innen-onnan kukázott külföldieket? Miért nem jobbak?
2. Miért nagyobbak a fizetési igényeik, mint ezeknek a külföldieknek?

Annyit azért hozzátennék, hogy Csányi elnöksége alatt elindult egy jó irányba a magyar foci.
A légiósok korlátozására és a fiatalok játszatására hozott szabályozások az elmúlt évek egyik legjobb intézkedései közé tartoznak.
Csányiban azt látom, hogy ő tényleg akar és tud is tenni a magyar fociért.
Remélem Csányi lesz oyan tökös, és Orbánnal is szembe mer szállni, mert ami Felcsúton megy akadémia és utánpótlás címén, az a magyar foci megkárosítása.

Válaszok:
Gregorius | 2017. március 26. 13:17

A Felcsút más akadémiák elől elszívja a jobb sorsra érdemes fiatalokat, csupán azért, hogy utánpótlásképzés címén milliárdokat vegyen fel, a fiatalok itt csak eszköz, a kutya se akar belőlük focistát faragni, nem is tud, mert nulla szakmaisággal rendelkezik a felcsúti akadémia.
Ez a legsúlyosabb bűncselekmény a magyar futballal szemben, és mindez állami hátszéllel, egy állítólagos focibuzi miniszterelnök hozzájárulásával történik.

Az, hogy a brazil játékosok Portugáliában nem is számítanak külföldinek. Képzeld el, hogy a magyar foci a saját utánpótlásbázisa kiépítésekor Brazíliára támaszkodhatna....

Hülye vagy. A Mahacskala a reális értéke 1,5-2x-esét fizette érte, onnan már csak olyanhoz mehetett, aki hajlandó volt még annál is magasabb összegért kivásárolni. Ezen a 20 millió euró körüli értéken már nem volt érte verseny. A következő orosz csapatánál érdeklődött még utána a Liverpool, de a klubok nem tudtak megegyezni. Ezt jelenti a kényszerpálya. Amihez ennyire nem értesz, tényleg nem kéne hozzászólnod.

Változik a világ. A németek elfelejtettek háborúzni, mi meg focizni. Ami az elsőt illeti, annyi baj legyen.

De most ugye nem velem vitázol?
Amit mondasz, az igaz, ezért írtam, hogy éppen a fentiek ellenére volt bravúros az Eb-n nyújtott teljesítmény.

A foci üzlet, és a Transfermarkt árai azért valamennyire irányadók. A meccs elején a kispadon ült egy olyan portugál, aki 25 millió eurót ér, ami több, mint a keretünk értéke (CR-ről ne is beszéljünk) Látni kell azt, hogy ez a realitás, topligákban talán két stabil játékosunk ( Gulácsy és Nagy ) van, a többi nem üti meg a szintet, minden szomszédunknak több ezekben játszó focistájuk van. A spanyol bajnokságban is van vagy három román, akik egész jól teljesítenek. Az Akadémiák a magyar edzőkkel -pénz ide vagy oda-, de nem képesek nívós játékosokat kinevelni ( Nagy a kivétel) A nézőszám siralmas, csodálkoznak, de az emberek a játékért mennek ki, nem a kényelmes székekért....

A Honvéd és talán az MTK utánpótlásképzése ér talán valamit, a többi nem sokat ér.

Ok - okozat.
Sebes a 30-as években tanulta a futball szakmát, amikor mellesleg a magyar válogatott világbajnoki ezüstérmet szerzett 1938-ban.
Nem volt benne senki végbelében, bár tény meggyőződéses baloldali gondolkodása.
Sőt: Puskásék, mindannyian a Horthy-rendszerben szocializálódtak.
A Rákosi, farkas elvtársak csupán learatták a vetést, amit Klebersberg oktatás- és nemzetépítő politikája jelentett.
Ezért lehetett a bolsik idején nagy a mmagyar foci és semmi másért, valamint a leszegényített, padlássöpört magyarországon a sport számított kiugrási lehetőségnek.
Jellemző a lukácsi karaktervonásokra, hogy 2 kifliért és egy pohár tejért jártak le focizni a gyerekek a pályákra.
És ez volt a mindennapi étkezésük csúcspontja.
Miközben a Lukácsok és bandáik rózsadomboztak.
Ennyit a rendőrcsizmáról, f.szfejke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés