Trócsányi miniszter még?

2017. március 25. 10:10
Horváth Csaba László
Magyar Nemzet
Az erkölcsi kudarc beismerése helyett a Fidesz–KDNP kormányzat olyannyira csúcsra járatja a kettős mércét, hogy még büszke is az aggályos megbízásokra.

„Azonnali hatállyal távozik posztjáról a miniszter, miután nyilvánosságra került, hogy kinevezése óta több állami megbízást is elvállalt a tulajdonában álló ügyvédi iroda. A miniszterelnök elfogadta a tárcavezető lemondását, egyúttal utasította a kormánytagokat, hozzák nyilvánosságra, hogy az elmúlt öt évben milyen cégekben volt tulajdonrészük vagy tisztségük. Bár ennek a hírnek akár Trócsányi László igazságügy-miniszter is a főszereplője lehetne – akinek ügyvédi irodája az elmúlt években több száz millió forintért kapott állami megbízásokat –, nem a harmadik Orbán-kormány tárcavezetőjéről van szó. Sőt, még csak nem is Fidesz egyik miniszteréről.

Az idézett tudósítás 2003-ban jelent meg. Az akkori szocialista kormány kancelláriaminiszteréről derült ki, hogy az ő ügyvédi irodája is – csakúgy, mint Trócsányi Lászlóé – több állami megrendelést vállalt el kinevezése után. Kiss Elemér az ügy kipattanása után rögvest lemondott, Medgyessy Péter miniszterelnök pedig látványosan megdorgálta kormányát. Az akkor ellenzékben politizáló fideszes képviselők nem győztek kiabálni az eset miatt. (...)

Rossz érv azzal mentegetni Trócsányit, hogy szünetelteti ügyvédi tevékenységét. Kiss Elemér sem praktizált, amikor 14 évvel ezelőtt kiderültek irodája állami megbízásai. Az erkölcsi kudarc beismerése helyett a Fidesz–KDNP kormányzat olyannyira csúcsra járatja a kettős mércét, hogy még büszke is az aggályos megbízásokra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés