Együtt: Nemzeti érdek a Fidesz leváltása

2017. február 25. 17:51

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke kijelentette, hogy van esély a Fidesz leváltására a 2018-as választásokon. Elmondta, hogy továbbra is kiállnak az ellenzéki előválasztás mellett. A párt országos listát szeretne állítani, de az egyéni választókörzetekben a közös jelöltek állítása mellett áll.

A Fidesz leváltása egy közös nemzeti érdek, mert a Fidesz egy kisebbséget képvisel, és nem a nemzeti érdeket ebben az országban – jelentette ki az Együtt országos politikai tanácsa szombati alakuló ülése szünetében tartott sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke.

Mint mondta, a politikai tanács álláspontja szerint fel lehet számolni 2018 tavaszán parlamenti választáson keresztül az Orbán-rezsimet, de ennek feltétele, hogy a 2014-esnél jobb legyen a résztvevő pártok együttműködése, és több szavazót szerezzenek, azok pedig több lehetőség közül választhassanak.

Az Együtt kitart az előválasztás mellett

Győzelmi esély van, és az Együtt a megoldás része lesz, tisztességes, cselekvő ellenzéki, antikorrupciós, józan politikával – jelentette ki a párt választmányi elnöke. Ezért, mondta, az Együtt kitart amellett, hogy önálló listát kell állítani, az egyéni választókerületekben viszont közös jelöltekre van szükség, lehetőleg előválasztás révén. 

Az a párt, amelyik lemond a 2018 kormányváltásának esélyéről, az Orbán Viktornak szolgáltatja ki újabb négy évre ezt az országot – fogalmazott Szigetvári Viktor, jelezve, hogy a tavasszal megjelölik 106 egyéni jelöltjüket, és bíznak abban, hogy találnak együttműködő partnereket ahhoz, hogy „ne egymással szemben kelljen indulni”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/109335

Ajánljuk még a témában