Új célok

Az ügynökakták titkosításának is nekimenne a Momentum

2017. február 23. 13:05
Egyszerre boldog és sír a Momentum Mozgalom az olimpiai pályázat visszavonása miatt: a meghátrálásnak örülnek, annak viszont nem, hogy megint nem kérdezték meg az emberek véleményét. Fekete-Győr András elnök beszélt arról is, hogy a jövőbeni céljuk, hogy nyilvánossá váljanak az ügynökakták.

A Momentum Mozgalom „egyik szeme boldog, a másik pedig sír” amiatt, hogy a kormány, a főváros és az olimpiai bizottság Budapest olimpiai pályázatának visszavonása mellett foglalt állást – közölte a szervezet elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Fekete-Győr András hangsúlyozta: azért boldogok, mert a népszavazást támogató több mint 266 ezer aláírás „sűrítménye volt az emberek tettvágyának”, amivel sikerült meghátrálásra kényszeríteni Orbán Viktor miniszterelnököt, Tarlós István főpolgármestert és Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpia Bizottság elnökét. Ugyanakkor a másik szemük azért sír, mert „megint nem hallgatták meg az embereket” egy kérdésben, miközben a vita során lehetőség lett volna dönteni arról, hogy „mire költsünk” a következő évtizedekben. A „NOlimpia” kampánnyal azt is ki akarták fejezni, hogy nekik más prioritásaik vannak: az egészségügy és az oktatás fejlesztése – fűzte hozzá.

Nekimennének az ügynökaktáknak

Kitért arra is, hogy miközben őket ügynöközték le kormánypárti politikusok, továbbra is titkosak az ügynökakták. Ezért az a céljuk, hogy ezek az akták végre nyilvánossá váljanak.

Az Index szerint Fekete-Győr azt mondta: „Baromi szomorú, hogy ott tart ma a politika, hogy minket, huszon-, harminc éves embereket próbálnak külföldi ügynököknek beállítani (...) Ha ügynököket és besúgókat akarunk keresni, akkor azokat a politikai elitben keressük. Nemzetbiztonsági kockázatot hordoz, hogy az ügynökaktákról nem tudunk semmit, hiszen a politikusokat, a saját vezetőinket mind az oroszok, mind más nagyhatalmak, mind a magyar maffia zsarolhatja. Ez probléma, úgyhogy ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni.” 

Csak ügyek mentén működnek együtt

Kérdésre válaszolva elmondta: egyetlen politikai erővel sem keresik az együttműködést és őket sem keresték meg. Ám lehetnek olyan nemzeti ügyek, amelyek során együttműködnek másokkal – fűzte hozzá Fekete-Győr András.

Soproni Tamás alelnök arról beszélt, hogy az egész Kárpát-medencében meg akarják alakítani „a cselekvés köreit” annak érdekében, hogy erőt mutassanak a politikai elitnek. Ezzel pedig be kívánják fejezni a rendszerváltást – mondta, hozzátéve: 45 napos országjárásba kezdenek, amelynek során olyan embereket keresnek, akik felül akarnak emelkedni a megosztottságon.

(MTI, Index)

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés