Támadás

Fejbe verték egy borosüveggel az LMP aláírásgyűjtőjét a Móriczon

2017. február 16. 11:57
Belekötött az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést aláírókba, az egyik LMP-s aktivistát pedig fejbe vert egy borosüveggel egy férfi csütörtök reggel a Móricz Zsigmond körtéren. Az aktivistát kórházba szállították a fejsérülése miatt. A támadó elmenekült, de végül a rendőrség elkapta.

Csütörtökön reggel rátámadtak a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban az LMP egyik, az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéshez aláírást gyűjtő aktivistájára: fejbe verték egy boros üveggel, sérülése miatt kórházba is kellett vinni, ahonnan azonban kiengedik – írja a 444

A támadó elmenekült, de nem sokkal később a helyszín közelében a rendőrség elfogta, súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás ellen.

A hatóság közleményében azt írja: „A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták.

Ezzel szemben az LMP-közeli Reflektor blogon azt írják, a támadó a borosüveges esetnél már harmadszor tért vissza az aláírásgyűjtő-pultoz: „Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna, mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött, bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen ismét elfutott. 

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírás-gyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető - aki a korábbi szóváltások tettese is volt - és egy borosüveggel úgy fejbe vágta az aktivistát, hogy annak nyílt, vérző seb keletkezett a fején. Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába. Onnan viszont ki akarták hajítani, mert a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget...

Ezután érkezett ki a rendőrség és a mentők is.”

Fotó: Reflektor

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fehér- vagy vörösboros üveg volt? És miért nem a "bor" szekcióba került a hír?

Válaszok:
Megtalálta | 2017. február 16. 12:16

Oké, na, sajnálom azt, akit fejbevágtak.

Egyébként csoda, hogy ilyen esetek nem a Blahán történnek. Estefelé a kéttucat hajléktalanhoz kb. ugyanennyi alkoholista idióta is szokott csatlakozni, ordítanak, cigiznek, isznak, rendőr sehol egy szál se. Mondjuk a Nolimpiások akkora már lelépnek, amit nem is csodálok.

A police.hu azt írja, hogy az 56 éves férfi A. János 8:50 körül egy Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban vitatkozott össze egy járókelővel, majd a másik segítségére siető LMP-s aláírásgyűjtő aktivistát egy alkalommal fejbe vágta egy üveggel, végül a sértett értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták – írja a rendőrség.


Ehhez képest az aktivista az LMP-s Reflektor blognak úgy mesélte:
„Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen elfutott ismét.”

"...a Dabóczki-féle BKK semmit sem tesz a rendért."

A Blahán sem, de ha tennének, akkor meg azért óbégatnának. Semmiféle hatáskörük nincs az aluljáróban.

nekik szeretnének olimpiát rendezni

Majd csak túlélik még ezt a 2 napot.....Aztán a bulinak vége......

Gondolom nem akar gyűlni az az aláírás, hát kell valami sajtóhírt csinálni. Hejj mekkora pofára esés lesz ebből.........

De nem ezekkel volt baja a részegnek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erről spec nem Tarlós tehet. Valami bírói határozat alapján nem rugdoshatják ki őket onnan.

Ez odáig fajult, hogy a Blahán két sorban vagy 8-10 hálózsák is ott van a nap 24 órájában, a homelesszek meg ott isznak meg ordítoznak egymással. Mert ugye ha ezt nem tehetnék meg, az szörnyen embertelen lenne, hiszen mindenkinek joga van oda szarni, ahol épp kedve tartja.

Szívből remélem, h. az aláírásgyűjtőnek nem esett nagyobb baja, mindenesetre szerintem NEM jó ügyért kockáztatott az aluljáróban , én pedig az aranyos és részvéttől szintén nem csöpögő kommenteken olyan jót nevettem, ami nagyon rám fért már, bár tudom, h. ez nem szép.

Hiába, a politika csinálás veszélyes üzem is lehet, ha nem válogatott közönség előtt zajlik.

Nyilván. Már miért is a jelenlegi vezetésnek kellene?

Te már tudsz valamit? Mert a cikk semmit nem írt a fejbeverő politikai beállítottságáról.

Csak jelzem, hogy az LMP-vel szemben a BALOLDALON, és azon belül is a DK táján folyik a legszélsőségesebb hangvételű, indulatos uszítás. Nem először történne meg, hogy DK-s aktivisták vernek meg a szektájukon kívüli ballib személyt.

HA jó a munkahipotézisem (elképesztő gyűlöletkampány az LMP ellen a DK-s közegek részéről), akkor annyira nem lenne meglepő.

Minden egyes párt "elhatárolódott" (LOL, egy magát "trumplover"-nek nevező nick dobálózik a píszí-szótár egyik kedvencével) már?
Szépen sorban? Jobbik? DK? MSZP? stb. stb.

Nem tudom, hogy hajléktalan volt vagy sem, vagy valami részeg idióta, de nem lepne meg, mivel akad belőlük jópár, amelyik egész álló nap az aluljáróban vannak. És megfigyeltem, hogy nem tudom, miért, de állandóan üvöltöznek egymással.

Attól félt a faszi, hogy ha nem lesz olimpia, bor sem lesz.
Esetleg azt szerette volna, ha népszavazás költségét borra költsék.

Bőven elég lesz, hogy az OVB leadja Kubatovnak az "ellenségek listáját". Egy felületes szűrés alapján kirúgják az állami alkalmazásban állókat az állásukból, "oszt jó napot".

Ez a válasz amúgy arra, hogy itt sokan lecikizik az aláírás gyűjtés előrehaladásának ütemét..

Ugye azt tudjátok, hogy ezek a trollok pont azért basszák itt a rezet egész nap, mert akárhogyan is, de reagáltok rájuk?

Őt fejbe vágta a bor, az LMP-st meg az üveg.

Egy pillanatra se zavarjon, hogy ezt nemcsak Pocolek a kazánkovács látta, hanem több szemtanú is.

De téged a tények szoktak zavarni a legkevésbé.

Légy erős, kispesti kocsmákban pont a jobberek toboroztak. A napidíjon kívül ingyen "magoszos" gulyáslevest és pálinkát ígértek az FM árkádjai alatt... :))))

A taxis hiénák 1km után 20 EUR helyett 40,-60-at is kérhetnének.

az ív széttépése az egy másik történet........:)

Fideszcsürhe, orbánseggnyalók...

Te vagy az etalon, aki a fentebb stylt képviseli, ezért méltán felnézhetünk rád.

Persze, tudjuk: gúnyolódni csak balról lehet, jobbról mucsai.

Még hogy nem jut eszünkbe kuncze - dehogynem, épp azért. Csak annyit pontosítanék, hogy nevezett zsírmedve nem csak "volt" szemét szar, továbbá ő karhatalmi erőszak áldozatán "viccelődött", a mai alanyunk meg önként rázogatja a pofonfát.

Én nem hinnám, hogy a kapitány ennyire finnyás lenne:)

Nyugszik a betegeg beveszi a gyógyszert amit a doktor bácsi felírt!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés