Támadás

Fejbe verték egy borosüveggel az LMP aláírásgyűjtőjét a Móriczon

2017. február 16. 11:57

Belekötött az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést aláírókba, az egyik LMP-s aktivistát pedig fejbe vert egy borosüveggel egy férfi csütörtök reggel a Móricz Zsigmond körtéren. Az aktivistát kórházba szállították a fejsérülése miatt. A támadó elmenekült, de végül a rendőrség elkapta.

Csütörtökön reggel rátámadtak a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban az LMP egyik, az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéshez aláírást gyűjtő aktivistájára: fejbe verték egy boros üveggel, sérülése miatt kórházba is kellett vinni, ahonnan azonban kiengedik – írja a 444

A támadó elmenekült, de nem sokkal később a helyszín közelében a rendőrség elfogta, súlyos testi sértés bűntett miatt indult büntetőeljárás ellen.

A hatóság közleményében azt írja: „A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 16-án 8 óra 50 perc körül egy Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban a budapesti A. János szóváltásba keveredett egy férfival. A vita rendezésében segédkezni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az 56 éves férfi fejbe ütött a kezében lévő borosüveggel. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták.

Ezzel szemben az LMP-közeli Reflektor blogon azt írják, a támadó a borosüveges esetnél már harmadszor tért vissza az aláírásgyűjtő-pultoz: „Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna, mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött, bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen ismét elfutott. 

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírás-gyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető - aki a korábbi szóváltások tettese is volt - és egy borosüveggel úgy fejbe vágta az aktivistát, hogy annak nyílt, vérző seb keletkezett a fején. Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába. Onnan viszont ki akarták hajítani, mert a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget...

Ezután érkezett ki a rendőrség és a mentők is.”

Fotó: Reflektor

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/108998