Alternatív beszéd

2017. február 13. 13:09

Mátyás Győző
168 Óra

Mintha paródiát hallottunk volna, de olyan politikai stand up comediantől, akinek nem nőtt humorérzéke.

„Természetesen a beszédben nem maradhatott el a sorosozás, meg a civilszervezetek elleni hadakozás, egyetlen új elem talán az volt, hogy ilyen nyíltan a nyílt társadalommal még sohasem akart leszámolni a mi bölcs vezetőnk.

Ezért is, hogy beszéde elején aztán jól lekapta a tíz körméről a liberális világrendet meg a globalizációt. Ez oké, tényleg éppen elég baj van a liberális demokráciákkal, de annyi azért nincs, hogy muszáj legyen olyan torzképet rajzolni róla, mint itt a beszédben.

Mintha paródiát hallottunk volna, de olyan politikai stand up comediantől, akinek nem nőtt humorérzéke. (Bár azt elég vicces éppen tőle hallani, hogy a liberálisok beengedték a rókát tyúkólba, hogy versenyezzenek, és láss csodát, mindig a róka nyer. Nálunk ez ugyanis mintha Lőrinc barátra illenék. Hacsak nem ezért is a liberális világrend a felelős.)

Ezzel együtt sok részigazság van abban, amit a beszélő a liberális világ problémáiról mond: a pénztőke önálló hatalommá válásától kezdve a politikai osztály érzéketlenségéig. Csak éppen az egész látlelet hamis, úgy, ahogy van. Ilyen következtetésekre okot adóan: »Létrejött a világtörténelem legbizarrabb koalíciója az embercsempészek, a jogvédő civil aktivisták és az európai csúcspolitikusok között arra, hogy tervezetten ideszállítsanak sok millió migránst«. Ja, és hol maradnak az ürgebőrbe varrt békaembernek álcázott Soros-aktivisták? Amúgy ez a legelső orákulum kedvenc tétele lehet, mert már a tavalyi évértékelőben is elmondta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/108912

Ajánljuk még a témában