Parlament '17

Kósa: Migránsokkal árasztanák el Európát az álcivilek

2017. február 12. 13:56
Komoly politikai küzdelmek, nagy viták várhatóak az Országgyűlés tavaszi ülésszakán, miközben felerősödik a politikai vita Magyarország és Brüsszel között is – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kósa Lajos felsorolása szerint az egyik ilyen terület az adópolitika lesz: Magyarország kormánya ugyanis az adócsökkentési politikában hisz, miközben számos tagállam Brüsszelben az egységes adópolitikáért lobbizik, és e küzdelemben a kormánypártok nem számíthatnak a hazai ellenzék támogatására sem.

Hozzátette: nem az áfáról, hanem a gazdasági szervezetek tevékenységére vonatkozó adókról van szó, amelyek a költségvetés tárgyalásakor kerülnek napirendre. Magyarország versenyképességét a csökkenő adókkal lehet növelni – mondta, hozzátéve, hogy emiatt sem fogadják el a brüsszeli közös adópolitika tervét.

Viták sora várható

A Fidesz frakcióvezetője a nagy vitákat kiváltó kérdések közé sorolta továbbá a foglalkoztatáspolitikát, a migráció ügyét,és – az energiaárak megállapításának jogát illetően – a rezsicsökkentés megvédését. A foglalkoztatáspolitikával összefüggésben megemlítette, hogy 2010-től 700 ezer új munkahely jött létre az országban, ezek 80 százaléka piaci munkahely.

Magyarország kormánya különböző foglalkoztatáspolitikai eszközökkel támogatja a munkahelyteremtést, amit Brüsszelből folyamatosan támadnak – jelezte Kósa Lajos, ezek közé sorolva a vállalatok közvetlen munkaerő-bővítési támogatását, a szövetkezeti –köztük a diákszövetkezeti – foglalkoztatási formát, vagy a nyugat-európainál lényegesen rugalmasabb munkaerő-kölcsönzést.

A frakcióvezető kulcskérdésnek nevezte a teljes foglalkoztatottságot, ennek érdekében folyamatosan tárgyalnak Brüsszellel, de – mint mondta – az ellenzéki pártok támogatására ebben sem számíthatnak. 

Átvilágítanák a civileket

Nagy küzdelemre számít Brüsszellel Kósa Lajos a migrációs kérdésekben is, terveik szerint ugyanis a jövőben a menedékkérelmek jogerős elbírálásáig a migránsok nem hagyhatják majd el a határnál lévő hotspotokat. Felidézte, hogy amíg érvényben volt Magyarországon a menekültügyi fogva tartás intézménye, évente 2-3 ezer migráns érkezett, majd amikor az Európai Unió (EU) nyomására ezt megszüntették, azonnal 18, majd 40, végül 200 ezerre emelkedett az évente érkezők száma.

A migráció kapcsán azt is megemlítette, hogy nemzetközi szervezetek külföldi forrásokkal támogatnak olyan szerinte álcivil szervezeteket, amelyek migránsokkal akarják elárasztani Európát. A tavaszi ülésszakon erről is nagy vita várható, de annyit legalább meg kell tudni, hogy kitől és milyen célra kapják a pénzt ezek a szerveződések – hangoztatta a Fidesz frakcióvezetője.

Kósa Lajos azt mondta, ha az EU elveszi a tagállamoktól az energiaárak megállapítási jogát, az szerinte megöli a rezsicsökkentést. A magyar fogyasztókat csak a magyar állam tudja megvédeni, mondta, hozzátéve, hogy e területen is ellenállnak Brüsszelnek, és megvédik Magyarország érdekeit.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője végezetül megemlítette a közelgő államfőválasztást is. Mint mondta: amikor a szocialisták idején többes jelölés volt, akkor az államfőjelöltek nem szólalhattak meg a parlamentben. A Fidesz vezette kormány esetében nem ez a helyzet: ha lesz az ellenzéknek jelöltje, ugyanolyan keretek között szólalhat fel az Országgyűlésben, mint Áder János, akit a Fidesz támogat – jelezte Kósa Lajos.

(MTI)

 

Összesen 199 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... az adócsökkentési politikában hisz..."
Vajna András is, azért adózik Romániában. Az offshore-os letelepdésizők is abban hisznek és az egyéb adóelkerülők is.

Végre Brüsszel is rájött arra, amit már jó ideje mondunk, hogy a határokon kívül kell megállítani a migránsokat, ott kell táborokba rakni őket. Ehhez viszont az kell, hogy Líbia valahogyan stabilizálódjon, lehessen vele tárgyalni, alkut kötni. Ebben nem veszekedni kell az Unióval, hanem lehetőségeink szerint támogatni, mivel közösek az érdekeink.

Na már most, milyen hatalommal lenne felruházva a közvetlenül megválasztott államfő? Ha (majdnem) teljhatalommal, mint Trump vagy Putyin, a liberálisoknak (hogy finom kifejezést használjak) nem tetszene. Egy közepes hatalmút meg miért kellene népszavazással választani?

a nálunk regisztrál migránsok közül sikerült itt tartani pár intelligensebbet, kicsit feltölteni a munakerőt, vagy jó lesz az alulképzett ukrán?

reméltem ugrasz, sikerült :D

nah látod, szóval sikerült az áthaladó migránsok közül sazlámizni, vagy elhajtottuk mindet..igen kurva jó az orvosaik is...?

szóval még sem akarnak itt maradni, csúnya gonosz migránsok, nem vagyunk elég jók nekik...mindenki húz a haldokló nyugat felé...

amekkorára duzzadt idehaza a gyűlőlet, hogy egy 5 éves megfotospppolt képpel, olyan indulat hozható fel, hát a háború már tart, sak egyelőre, a facebookon és szóban

nahát, nahát...ilyet, hát ez türhetetlen...

ha akkora áradat indul el, nincs az a kerytés, ami megállítsa őket...

No igen, de az a kérdés, hogy ki az "álcivil"?

Mert a párt álláspontja ezzel kapcsolatban meglehetősen álságos.
Számukra minden civil szervezet "álcivil" ha az kritikával meri illetni a pártot.

Te jó ég!!

Ha "segítség, összezavarodtam" Lali a legokosabb, milyen lehet a többi???

már most is vágják át a kerítést...igen benne van a pakliban, a leggyengébb e, legkisebb ellenállás felé indulnak el...

már idehaza zajlik, csak egyelőre szóban

Az "okos ember" mondta ezt a népszavazás kapcsán, amikor megkérdezték, hogy Viktor lemond-e ha nem lesz érvényes a népszavazás:

"„A perdöntő az, hogy érvényes… Nem! Vagy igen! Tehát akkor… össze vagyok kavarva, segítséget kérek, az MTI tudósítójától. Összezavart. Várjatok, várjatok!”

Hát, ha te erre az emberre mondod azt, hogy "mert nekik nincs olyan okos emberük mint Kósa Lajos, aki alelnök", akkor te egy igazi fanatikus vagy!!!

Igen és Virág elvtárs is megmondta, hogy az a gyanús ami nem gyanús és a nemzetközi helyzet is fokozódik!!

Bocsánat, hogy erről mindig megfeledkezem!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés