Amíg ők tüntetnek, a kormány cselekszik - Reagálás a Tanítanék tüntetésére

2017. február 5. 10:15
Nem először próbálják felhasználni a gyermekeket és a pedagógusokat politikai célokra. A Tanítanék sokadszorra szervez utcai politikai akciót, amíg ők tüntetnek, a kormány cselekszik.

Ötödik éve tart a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés, amelyre mintegy 265,2 milliárdot fordít a kormány, a pedagógusok bére átlagosan 50%-kal emelkedik. Megkezdődött a nevelést és oktatást segítők  béremelése is, ők januártól 7-10%-kal több bért visznek haza. Soha ennyi gyermek még nem részesült ingyenes gyermekétkeztetésben és tankönyvellátásban, mint ma. A kormány 32 milliárd forintról 74 milliárd forintra emelte a gyermekétkeztetés támogatását, így a korábbi 92 ezer helyett ma már 318 ezer gyermek étkezik naponta háromszor ingyen, a kisgyermekek 90 %-a kap ingyenesen étkezést és a rászoruló gyermekek étkeztetését a szünidőkre is kiterjesztettük. Az oktatásból ma nem kivesszük a pénzt, hanem betesszük, idén 455 milliárd forinttal többet fordítunk a köznevelésre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben. Országszerte zajlanak az iskolafejlesztések, tanuszodák, tornatermek, tantermek épülnek és digitális iskolafejlesztési program kezdődött. A pedagógusokkal és szakmai szervezetekkel állandó a párbeszéd, egy éve működik a Köznevelési Kerekasztal, amely már számos eredményt ért el az iskolák működésének, a gyermekek és a pedagógusok terheinek csökkentése ügyében, az ott zajló párbeszéd és közös munka eredményesebb minden más eszköznél, nincs olyan probléma, amiről ott ne lehetne őszintén és érdemben tárgyalni.  Ugyanazok, akik ma ismét utcára hívták a pedagógusokat, sorra visszautasították a párbeszédet a kormánnyal, az elmúlt egy évben egyetlen egyszer sem jöttek el a Köznevelési Kerekasztal üléseire, és tárgyalások helyett politikai tüntetéseket és utcai akciókat szerveznek.

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Egyenes beszédben volt a Tanítanék mozgalom vezetője. Valami olyasmit mondott, hogy nem a hátrányos helyzetűek gyengébb képességüek, hanem a tantervet nem rájuk készítették hanem a fehér tanulókra.
Ezzel azt bizonygatta, hogy szegregálni szükséges?
De miért nem hallotta meg ezt a riporter?

Ne haza menjenek, hanem az iskolába órát tartani.
Én akkor háborodtam fel nagyon, amikor általános iskola alsó tagozatosai is tüntettek korlátolt szüleikkel. Ezt nem lett volna szabad megengedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés