Liberálisok: Magyarország elindult a putyinizálódás útján

2017. február 2. 11:59
Bősz Anett ügyvivő szerint számos, Oroszországban is tapasztalható intézkedés megvalósult már Magyarországon is: ilyen a civilek vegzálása, a média és egyes társadalmi csoportok jogfosztása, a demokratikus intézményrendszer és a jogállam sérülése.

A Magyar Liberális Párt szerint Magyarország elindult a „putyinizálódás” útján, ugyanis számos Oroszországban is tapasztalható intézkedés megvalósult már: ilyen a civilek vegzálása, a média és egyes társadalmi csoportok jogfosztása, a demokratikus intézményrendszer és a jogállam sérülése.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője csütörtökön Budapesten, az orosz nagykövetség mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja attól tart, a családon belüli erőszak tekintetében is a „putyini Oroszország útjára lép Magyarország”. Elmondása szerint az orosz alsóház nemrég megszavazott egy olyan törvénymódosítást, amely dekriminalizálja a családon belüli erőszakot, annak ellenére, hogy Oroszországban az erőszakos cselekedetek 40 százaléka családon belül történik. A Liberálisok úgy látják, a magyar kormány a családon belüli erőszak tekintetében sok szempontból Oroszországhoz hasonlóan viselkedik, pedig Magyarországon több százezer gyerek és nő szenved a családon belüli erőszaktól.

Az ügyvivő úgy fogalmazott, a nyugati világban minden értelemben békét kívánnak teremteni a társadalmak és a vezetők, de a keleti-országok – élükön Oroszországgal – olyan államok, amelyeket a következmények nélküli erőszak és a korrupció vezérel. Magyarországnak el kell döntenie, hogy a Kelethez vagy a Nyugathoz akar tartozni, hogy békét akar vagy az erőszak következmények nélküli folyását – jelentette ki Bősz Anett. (MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még egy éve van Fodor Gabriellának a parlamentben, aztán örökre búcsút mondanak egymásnak. Anettka, ne felejts el időben ledemetermártázni a süllyedő hajóról!

Olvassátok az amerikai elemzéseket, most temetnek Titeket, a vállalhatatlan, családot-vallást-nemzetet romboló ideológiátokat. Nálunk is.

Az anarchiából mi sem kérünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés