Felgyújtott egy menekülttábort és börtönben is volt a berlini merénylet gyanúsítottja

2016. december 22. 9:30
Már büntetett előéletűként érkezett meg 2011-ben Olaszországba az a tunéziai migráns, akit a berlini kamionos gázolásos merénylet elkövetésével gyanúsítanak. Anis Amrinek aztán Európában is meggyűlt a baja a törvénnyel: részt vett a lampedusai menekülttáborban kitört zavargásokban, amelyben felgyújtották magát a tábort is. Emiatt négy év börtönre ítélték. Később hiába akarták kiutasítani, Tunézia nem vette vissza a férfit, aki ezt követően eltűnt a hatóságok szeme elől. Később Németországban bukkant fel menedékkérőként.

A berlini merénylet elkövetésével gyanúsított tunéziai fiatalember 2011-ben érkezett migránsként Olaszországba, többedmagával felgyújtotta a lampedusai menekülttábort és négy évet töltött olasz börtönökben, de az olasz hatóságok mégsem tudták őt kiutasítani az országból – jelentették kedden az olasz hírügynökségek. 

A 24 éves Anis Amri öt évvel ezelőtt az egyik migránsokkal teli hajón érkezett a dél-olaszországi partokhoz. Akkor még fiatalkorú volt, de már büntetett előéletű a hazájában, Tunéziában elkövetett bűncselekmények miatt. Lampedusa szigetének menekülttáborába került, ahol 2011 szeptemberében részt vett a táborban kitört zavargásokban. A lázongást tunéziaiak csoportja robbantotta ki. Felgyújtották a tábort és összecsaptak a beavatkozó olasz rendőrökkel.

Anis Amrit letartóztatták és négy év börtönre ítélték. Először a szicíliai Catania, majd Palermo börtönébe, az Ucciardonéba került. Az Ansa olasz hírügynökség értesülései szerint a férfi az olasz börtönökben veszélyes és erőszakos magatartást tanúsított. Hat hónappal büntetése végleges letöltése előtt, 2015-ben szabadult, zsebében az olasz hatóságok kiutasítási határozatával. A szintén szicíliai Caltanisetta táborába került, ahol a kiutasításra ítélt migránsokat gyűjtik össze, Tunézia azonban nemet mondott a férfi visszafogadására. 2015-ben az olasz hatóságok Anis Amri nyomát veszítették, aki Németországba ment tovább, ahol menedékkérőként jelentkezett.

A berlini merénylethez használt lengyel rendszámú kamion Olaszországból érkezett Németországba. A jármű december 16-án még az észak-olaszországi Lombardia tartományban tartózkodott. (MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagyis , a berlini tettes tankönyvbe illően illusztrálja az EU migránspolitika eleve látható öngyilkos mivoltát .

Hát basszus! Seggek, barmok, idióták! Leül 4 évet, és utána szabadon grasszál Európában? Tényleg hol tartunk már? Mi az, hogy nem veszik vissza a saját álompolgárukat? Akkor esetleg turizmus befagyasztása, gazdasági embargó, mittomén? Nem veszik vissza, jajj, hát, akkor menjen, amerre lát? Egy bizonyított terrorista?

Ezt megértem, de Ejrópa esetleg tehetne valamit azon kívül, hogy széttárja a karját és a seggét!

Ez a pofa nyilvánvalóan egy bűnöző. Nem véletlen az, hogy Tunézia (ahol már szintén volt már vád alatt) az olaszországi négy éves ( gyújtogatás, lázongás ) bekaszlizása után mindent megtett annak érdekében, hogy ne fogadja vissza. Utólag mindenki okos, ekkor kellett volna az Uniónak fellépnie Tunézia felé, hogy bűnözőnk nekünk is van elég, mindenki vigye a sajátját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés