„Elszámoltatás”

Felmentették Szilvásyékat a „kémkedési perben”

2016. szeptember 8. 16:05
Első fokon az összes vádlottat felmentette a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa az ügynevezett „kémkedési perben”. Galambos Lajos, Szilvásy György, Laborc Sándor és a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát érintő ügyben egyszer már született egy elsőfokú ítélet 2013-ban, de eljárási hibák miatt meg kellett ismerni a pert.

Felmentette a „kémkedési per” vádlottjait a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön hozott elsőfokú határozatában.

A Katonai Ügyészség Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedéssel, Laborc Sándor volt dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2007 és 2009 közötti főigazgatóját kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, P. Lászlót, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát államellenes bűncselekményekkel vádolta meg.

A Kaposvári Törvényszék új eljárásban, azután hozott döntést, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tavaly eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a Debreceni Törvényszéknek az ügyben 2013-ban hozott elsőfokú ítéletét.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jogszolgáltatás. Az igazság meg nem létezik!

Pedig nagyon kellett volna. Az öregek nem akarnak dolgozni ( tisztelet a kivételnek ), ezért másodfokon mindent jóváhagynak, amit az első fok ítélt.

Lehet, hogy így van, ahogy mondod, de nem biztos az, hogy a Fidesz nagyon akarná az elszámoltatást.
Sok mindent tudnak egymásról.

"eljárási hibák miatt meg kellett ismerni a pert."

Meg kellet ismerni a pert?

Úgy ítélkeztek, hogy még a pert se ismerték?

Akkor ez igencsak liberális bíróság lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés