Így gondozzátok a lovagkereszteteket!

2016. augusztus 22. 12:35

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Tiszteletem minden lovagkeresztesnek. De ami most folyik, az egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális, heti rendes felhorgadásötperce.

lovagkereszt.jpg

Egy: tiszteletem minden lovagkeresztesnek, különösen azoknak, akik megérdemelten kapták a díjat, bármilyen területen is értek el eredményeket.

Kettő: minden kitüntetett azt csinál a lovagkeresztjével, amit akar. Kitűzheti a kandalló fölé, feltűzheti az öltönyére, berakhatja a széfjébe avagy a sufnijába, vagy vissza is adhatja, ha úgy gondolja.

Három: mégsem értem meg a visszaadókat. Ha ők maguk úgy érzik, hogy teljesítményük alapján megérdemelten kapták a díjat, és ha úgy fogják fel, hogy a mindenkori Magyarország méltatja ezzel, életre szólóan a hétköznapin túlmutató teljesítményüket, minek kell mindezt egy másik kitüntetett egyszeri esete kapcsán felülbírálni, gyakorlatilag magunkat megfosztani egy elismeréstől?

Négy: több tucat arra érdemesnek ítélt ember kapja meg évről évre a lovagkeresztet. Mit számít egy kitüntetettnek, hogy egy adott évben egy neki nem tetsző kormány egy neki nem tetsző embernek adja a díjat? Hát mit számít ez (nagyon) hosszú távon? Minden és mindenki el fog múlni, de talán maradhat egy nemzet által elismert teljesítmény utánunk, amire utódaink majd büszkék lehetnek. Hol fog akkor számítani, hogy valaki másnak valamilyen másik kormány mit és miért adott?

Öt: a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes felhorgadásötpercét, amivel egymás előtt bizonyítani akarják önnön erkölcsi fölényüket.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 555 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértünk.
A brancshoz való tartozást mára már értelmetlen demonstrálni, hiszen szinte nincs is meg a brancs.

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 14:21

"Pontosan láttuk, hogy mit csinált a kormány pl. a Közgázzal."

Pontosan? Láttuk? Mit is csinált? Gondolom belecsapott az egész Fővám téren világhírű libsimelegedő apanázsába. Gondolom, ha lenne lovagkereszted, te is visszaadnád.

"Négy: a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes felhorgadásötpercét, amivel egymás előtt bizonyítani akarják önnön erkölcsi fölényüket."

Sebaj. Majd felcserlik a Liberális Hazáért Kecske Lovagkereszttel.

"Mondjuk Bayer lovagkeresztje" értékelése úgy történik, amilyen a felfogásod, identitásod. Ez téged minősít.

"a magyaroknak sokkal kulturáltabb sajtójuk van ugyanazon a - kicsikét néha ingadozó - kulturális színvonalon."

Na ja! A nagy sunnyogás! A ferdítés, mellébeszélés.

"Ingadozó"? Vicc, amilyen te is vagy.

Hát kb. arról van szó, amit ide pampogtál. Most, hogy nem ti mondjátok meg, hogy mi történjen Magyarországon, pontosabban hiába mondjátok, marad a libsihiszti.

"Kell csinálni minden állami kitüntetésnek egy jobb és egy baloldali fokozatot,"

Mondjuk legyen a baloldali: Szarvakkal ékesített Balliberális Kecske Lovagkereszt.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. augusztus 22. 13:33

A "visszaadók" diplomáikat miért nem adták még vissza, pedig egy halom kommunista és KISz-es is kapott hasonlót, akik 140+ millió ember erőszakos, időelőtti halálában bűnsegédi bűnrészesek, haszonélvezők, halottgyalázók?

Ez jó:-))))))))))))))

Bruszt László, a CEU oktatója

2007. október 14-ig Soros György volt a CEU egyetem kuratóriumának elnöke.

Krausz Tamás

"ezért tiltakozásképpen visszaadom állami kitüntetésemet, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, amelyet 2005. március 15-én kaptam."

2006. november 7.-én miért nem tette meg?

Válaszok:
Cassi | 2016. augusztus 22. 19:02

Megvetett senkiházi: van, akinek az, van, akinek nem az. Mitől ér többet a te véleményed ebben a kérdésben, mint másoké?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. augusztus 22. 13:38

"anyanyelvén kívül még vagy négy nyelven publikál"

Na ja! Már Széchenyi is megmondta;

„A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán...”

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 14:20

Spanyolországban nyugodtan hordhatja mindenki a kitüntetéseit, függetlenül attól, melyik rendszerben kapta.

Nem vetted észre, hogy én nem nyilatkoztam se pro, se kontra, csak feltettem egy kérdést, amire te ugyanazzal a kérdéssel válaszoltál.

Péter Vladimir

NINCS KÖZÖM HOZZÁ

Ezúton kívánom kinyilvánítani, hogy nincs közöm ahhoz az - egyébként örvendetes - eseményhez, melynek során végre, többévi huzavona után, újra megnyílik az Ámos Imre-Anna Margit Múzeum Szentendrén. Noha közöm van Anna Margithoz, anyámhoz, aki szerencsére még megélte, hogy nagy magyar festőművészként tartja számon, aki számon tartja. És közöm van Ámos Imréhez, férjéhez, a XX. századi magyar festészet egyik óriásához, akit (csak emlékeztetőül) honfitársai segédletével gyilkoltak meg sok százezer sorstársával együtt. Valamint közöm van a múzeumhoz, melynek létrehozásában részt vettem, anyagának egy jelentős része az én tulajdonom, de ott tartom, mert számomra fontos, hogy hozzáférhető legyen. Viszont nincs közöm azokhoz az urakhoz, akik - nyilván hivatalos felkérésnek eleget téve - a megnyitást celebrálják: a zsidó hitközségek elnökéhez, a Rabbiképző Intézet tiszteletre méltó igazgató főrabbijához és a gyönyörű hangú főkántor úrhoz. Legalábbis ebben a kontextusban nincs. Ők ugyanis természetesen a zsidó vallást képviselik, de nem tudok róla, hogy akármelyikük művészeti kérdésekben orákulumnak számítana. (Okos barátaim, kiktől tanácsot kértem, felhívták a figyelmemet, hogy ezzel megbántom ezeket a vallási méltóságokat. Őszintén mondom, ez nem szándékom. Az ő motivációjuk más természetű, amivel én most itt nem kívánok foglalkozni. Indulat van bennem, nem tagadom, de ez nem ellenük irányul.)

Tehát: két nagy magyar művész felújított és újrarendezett állami múzeumának nyitására elvártam volna, hogy annak a kultúrának a reprezentánsai exponálják magukat, akik erre hivatottak.

Akiknek tudniuk kell: e két művész életműve az osztatlan magyar kultúra része, közös kincs, melyet közösen kell ápolnunk. És tiltakoznunk kellene az ellen, hogy zsidó ügynek tekintsék e két művész hagyatékát.

Én ezt most megteszem.

Egyben felhívom a feledékeny szakemberek, kulturális adminisztrátorok figyelmét, hogy Ámos Imre idén lenne százéves, illene (illett volna) megemlékezni erről méltó módon.

Igaz, volt már egy gyönyörű emlékkiállítás. A Zsidó Múzeumban.

Péter Vladimir

Élet és Irodalom

http://regi.sofar.hu/hu/node/9..

Ezzel semmi probléma sincs. A kérdés az, hogy a tehetséget, a tudást mire használják. A Széchenyi idézet is erről szól.

Ebben az önnön erkölcsi fölény bizonygatása a lényeg, immár negyedszázada. Persze, szükség van rá, ha mások nem teszik, megy a körtelefon, kör e-mail, igazodni kell.

Értelmetlen az egész, de hát kell egy gumicsont ebben az unalmas világban.

Volt a hatvanas években egy katolikus püspök (hadd ne írjam ki a nevét), aki megkapta a "Szocialista Munka Érdemrend aranyfokozatát". Nézte a borítékot, egyre csalódottabban:

- Pénz nincs? Akkor csak a szégyen?

LOL

Te tudsz magyarul. Persze, persze. A piréz nyelv mióta magyar?

A te problémád az, hogy nem tudsz cáfolni, érvelni, csak óbégatni.
A személyeskedés pedig a te műfajod. Ebből élsz.

A kitüntetettek beléptek? Hova? A kitüntetettek csapat? Kinek a csapata? Több csapat is van?
Netán csak klikkek vannak?

Nézzél csak utána a wikin, hogy ki kaptak korábban ugyanilyen érdemrendet, vagy ennek elődjét és látni fogod szép számmal vannak, akiknek munkássága nem Magyarország értékeit gyarapítják.

Kedves ZsoBuda!

Számomra a mai média nyelvezete sok esetben morálisan elfogadhatatlan. Azt is tényként kell kezelnünk, hogy minden kormány elsődlegesen az ideológiailag hozzá közel állókat ismeri el állami kitüntetések formájában /is/.

Gusztustalannak tartom, hogy bárki, bármely oldal megkérdőjelezze a táborán kívüliek kitüntetéseit. Álságos volt a MAZSIHISZ állásfoglalása is. Különösen akkor, amikor szótlanul hagyja a Klubrádió párját ritkító, napi gyűlöletkeltő műsorait, munkatársainak közönséges magyarellenességét. Bolgár tisztikeresztje az rendben van, e logika mentén?

Ami csak árt a magyarországi zsidóság józan többségének, Bolgár György és társai csak táptalajt adnak az antiszemitizmusnak. Miként az itt gyakran, minden témában közönséges hangnemben, gyűlölettől átitatva megszólaló,primitív fizetett provokátorok - scamp2 és társai - is.

Ezekre is érvényes Szerb Antal örökbecsű gondolata: "Ősi igazság, hogy a gonoszok mindenkit gonosznak tartanak."

Az említett provokátorok, de a nemzet megosztásában érdekelt zsidó szervezetek, fórumok is megfélemlítik a hazai zsidóság döntő többségét. Folytatják a gyűlölet hadjáratot akkor, amikor már az őszi zsidó kulturális eseményekre kellene fókuszálnunk, mint egyetemes magyar kulturális értékre, kincsre. A napi gyűlölet hirdetése veszélyezteti a magyarországi virágzó zsidó kultúrát, közéletet is.

Neked, de másoknak sem szabad olyan provokátorokra reagálni, mint scamp2, no meg a társai.Céljuk az örökös békétlenség fenntartása. Ezért fizetik őket.

"kiszivárgott hírek szerint az államfő kifogásolta három személy, Fekete, Marjai József volt kormányfő-helyettes és Mosonyi Emil a bősi vízlépcső kitüntetését"

" Szabad György - korábbi MDF-es parlamenti elnök - pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel nem fogott kezet a díjátadón"

http://www.origo.hu/itthon/200..

Azt nem értem, miért a ballib akarja megmondani, hogy ki kaphat kitüntetést és ki nem?
Amikor ők kapták, az akkori ellenzék nem kötözködött, pedig biztos, hogy nem értett mindenkivel egyet.

Igazad van:-))))
Indítsunk mozgalmat: Tisztelet a maradóknak:-)
Aki nem adta vissza a kitüntetést, bizonyára most is méltónak érzi rá magát.

"Egy gondolat bántott bennünket. :)"

:DDDDDDDDD

óriási félreértésben vagytok. ez nem a brancsról szól.

ez arról szól, hogy a kormány nemzetközileg elismert tudósok, akadémikusok helyett egy hazai propagandista senkit választott.

áder úgy döntött, hogy kertesi gáborok és tóth bálintok helyett bayerzsolti szintre viszi le az állami kitüntetés szintjét.
ők meg erre úgy döntöttek, hogy ilyen díjra nekik köszönik, nincs szükségük. meg vannak ők becsülve ott, ahol az számít.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 14:41

Na neeeeeeeeeeeeeeeeee:-)))

Szerintem Rajcsányi nem fideszes és nincs kimondott pártpreferenciája. Több olyan írása van, amely kritikával illeti a Fidesz, a kormány ténykedését. Ezek kötött olyan is akad, amellyel csak részben értek egyet. Ezt is jelezni szoktam. Amit most megfogalmaz azzal viszont egyetértek.

A kitüntetést visszaadók pártpolitikai alapon teszik és nem a tények mérlegelése, nem Bayer állításait cáfolva teszik. Mivel ezt nem tudják, vagy nem akarják cáfolni ezért a stílust felhasználva, kiragadva egyes szavakat a környezetből, vádolják Bayer Zsoltot.
Ez nemcsak az ő esetében áll fenne, hanem minden olyan esetben ha kritika hangzik el és abban szerepel, a zsidó, cigány szó. Így még az is lehet, hogy ezek a dicső lovagurak a cigánypecsenyét, a cigánymeggyet sem fogyasztják el, és a cigányzene alatt befogják a fülüket.


Szerintem Bayer ebből tanulhatnak és jobban odafigyelhetne a stílusra, hogy ne tudják félremagyarázni. Bár az is igaz, aki valakiben bele akar kötni, az az élőfába is beleköt.

Ezt szinte nem hiszem el:-)))))))))))))))
Mekkora gáz:-)))))))))))))))
Nem lehet, hogy nekik nem Lovagrendjük van, hanem Kiváló Dolgozó kitüntetésük és arról mondtak le? csak van valamijük, amiről le tudnak mondani:-)

444:
Galkó Balázs színész is visszaadja a lovagkeresztjét Bayer Zsolt miatt

Viszont: Galkónak nincs Lovagrendje, viszont van
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje

A 444 már megint nem volt "alapos".

Válaszok:
Berecskereki | 2016. augusztus 22. 14:38

Vágó beosztó, bár tartalékai fogynak.

"Bocsásson meg, miből él?

Vágó: A tartalékaimból. A nyugdíjon kívül nincs más bevételem, és ez a tartalék természetesen fogy. Szoktam is kérdezni a feleségemet, hogy: „A következő hónapban is lesz még reggelink?” De legutóbb is azt mondta, hogy lesz. Nyilván a mostani autóm az utolsó, amelyet újonnan vettem, de nem aggódom, mert világéletemben ügyesen osztottam be a pénzt, legendák is keringenek e téren körülöttem.

De DK-s lakossági fórumokra jár, és a párt média- munkacsoportjának a vezetője. Ebből sem csurran?

Vágó: Mi a francból? A DK egy nagyon szegény párt! Még frakciója sincs. Kapnak valami állami támogatást, de ebből én egy fillért sem látok, csak a benzinköltségemet fizetik ki, az autópályadíjat, és a parkoló cédulákat magam állom.."
http://www.blikk.hu/sztarvilag..

A DK-sok pedig csak nem akarnak jönni, pedig akkor biztosan kinézve valami pénzes kitüntetés, állás.

Tudtommal a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje elődje a mostaninak.

De, ez politikai brancs.
Nincs közük ahhoz, nincs joguk megmondani, hogy ki és milyen kitüntetést kaphat. Az ő kitüntetésükbe nem szólt bele senki. A többség egy szűk körben mozgó, ismeretlen tudós, mégsem vitatta senki, hogy megérdemelték a kitüntetésüket.
Ez a megnyilvánulás olyan liberálfasiszta mentalitású: csak azt lehet megtenni, amivel ők is egyetértenek.
Szerencsére a társadalom többsége egészségesen kezeli ezt a történetet: kineveti őket.

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 14:54

Még az sem zárható ki, hogy ezek a lovagkeresztes urak azért adják vissza, mert attól tartanak, Izraelbe kell menniük harcolni.

Azért néztem meg őt, mert a neve ismerős, színész, de az arca nincs előttem és nem is néztem meg.

Pl. Galkó Balázsra gondoltál? ("tuskó") Vagy Heisler Andrásra?

Medgyessy bajba lenne, ha a kitüntetéseit vissza akarná szállítani.

Így például:
1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét a csillaggal. 2000-ben a legmagasabb francia kitüntetéssel, a Francia Köztársaság Becsületrendje lovagi fokozatával tüntették ki. 2002-ben a belga Koronarend nagykeresztjét és a Japán Felkelő Nap Érdemrend arany és ezüst csillagát adományozták neki. 2003-ban a Chilei Érdemrend nagykeresztjével és a Norvég Királyság Érdemrendjének nagykeresztjével jutalmazták. 2004-ben a Francia Becsületrend főtisztje lett, és kitüntették a Németországi Szövetségi Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével

Az kicsit sem zavarta a nagyérdeműt, amikor Tóta W. Árpád (a szintén trágár tollnok) megkapta a Pulitzer díjat?
Volt bárki is aki visszaadta a sajátját a hír hallatán?

nem, egyikük sem mondta, hogy más nem kaphat kitüntetést.

azt mondták, hogy nekik nincs szükségük olyan kitüntetésre, amit bayer zsolt megkaphat.

egy díj értékét a díjazottak határozzák meg, nem az, hogy ki adja a díjat.
ezek komoly emberek (többségük biztosan), semmit nem számít nekik, ha van egy játékkitüntetésük, amiket pártpropagandistáknak osztogat az állam.

áder viszont szégyellheti magát, hogy egy egykor értékes állami kitüntetést így kiüresített.

Rózsa Péter, Somlai Hillertől kapta...

Megvan a 30! :-)))))))))))))))
Minden tisztelet a maradóknak:-))))

Bayer Zsolt alapvetően és egyértelműen a társadalmunkban jelen lévő, sőt meghatározó szerepre, uralomra törő DISSZONANCIA, ill. annak minden típusa, ágensei ellen folytatja közírói munkásságát.
Ezért BZS elismerést érdemel, akik ellene beszélnek, azok a magyar társadalom bomlasztásában, beteggé, sérülékennyé tételében érdekeltek.

Jó, így fogok tenni:-))))
Egyébként önszántamból nem olvasom őket, csak ha valami véletlenül odavezet

A Magyar Tudományos Akadémiánál kellene még elérni, - minél hamarabb - hogy az érintett bitorlók fejezzék be ott a működésüket és ADJÁK VISSZA a vezetői státuszukat.
Mert így az akadémia nem magyar, hanem bitorlók akadémiája.

Egyet találtam, a francia Catherinát. A francia intézetben dolgozott, távozásakor kapta Baloghtól ( gondolom, örömében adta:-))) )

Egyetértek, ez esetben, ezzel a branccsal.
Ne legyenek Magyarországon ők lovagok.

valasz.hu:


Yeah, itt a legújabb őrület, az „Azonnal adjad vissza a kitüntetésedet!” mozgalom!

Reggel még ott tartottunk, hogy Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt nyolcan küldték vissza saját állami kitüntetésüket a köztársasági elnöknek, de míg a világ egyéb dolgaival bíbelődtem, már a harminchoz közelít a kitüntetésforradalomhoz csatlakozottak száma.

Ráadásul az új őrületnek van online őrületleágazása, a Visszaadott lovagkereszt-számláló. Elérhető a 444.hu-n.

A legfrissebb névsort most nem közölném, hiszen meghaladja az idő gyakorlatilag a publikálás pillanatában. Mert most jön az a rész, amikor az amúgy a kitüntetésével békésen eléldegélő kitüntetett kezdi kínosnak érezni, hogy ő még nem küldte vissza. Hogy talán benne van a hiba, mert 27 kitüntetettkolléga (jelen állás szerint) csak nem tévedhet. Hogy majd kinézik a társaságból. Összesúgnak a háta mögött. Meg se hívják!

Szóval gyanús, hogy most egy-két napig nagyon népszerű lesz a lemondás, már duzzad a divathullám, mint néhány esztendeje, amikor a Facebookon tömegek mondtak le hősiesen az augusztus huszadikai tűzijátékról az árvízkárosultak javára, és tényleg elhitték, hogy tettek valamit.

Káosz a ballib fejekben: :-)))))))))))))) a címet nem is értem:-))))

"Gerlóczy: Vége! Minden magyar kitüntetett visszaadta a kitüntetését
Gerlóczy Márton


Egy elismert nőgyógyász visszaadta a kitüntetését azok miatt, akik visszaadták a kitüntetésüket. Mint elmondta, nem akart olyanok közt szerepelni, akik közt korábban olyanok is szerepeltek, akik később azok miatt adták vissza a kitüntetésüket, akik szerepelni akartak azok közt, akikről sejthető volt, hogy miatta visszaadják a kitüntetésüket. A nőgyógyász tette mélységesen felháborított egy magyar villamosmérnököt, aki arra hivatkozva küldte vissza a kitüntetését, hogy nem akar olyanok közt szerepelni, akik felháborodnak azon, hogy a kitüntetettek közt korábban olyanok is szerepeltek, akik később azok miatt adták vissza a kitüntetésüket, akik szerepelni akartak azok közt, akikről sejthető volt, hogy miatta visszaadják a kitüntetésüket. A kedélyek egészen addig nem csillapodtak le, mígnem az összes élő kitüntetett vissza nem adta a kitüntetését, legutoljára egy matematikus, akit egyáltalán nem érdekelt, hogy ki, miért adja vissza a kitüntetését, viszont, mint elmondta, méltatlannak érezte magát a kitüntetésre, mert, akárhogy törte a fejét, semmit sem értett már az egészből."

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 16:50

Visszamenőleg rendbe teszik a dolgokat:-))))

"Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba."
Mert, különben a cigányok, - mint tudjuk - meglincselik. Ne magyarázz bele többet.

" Ők a mi indok-zsidóink - értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust."

"Zsidókérdés van, létezését, csak az ostobák tagadják."
Herzl szerint az antiszemitizmustól "A kultúrnépek legjobb szándékaik ellenére sem képesek megszabadulni."
"Ahol megjelenünk, megjelenik az antiszemitizmus is - s füstölög az magában Izraelben is.
"Herzl Tivadar

"Már verik a fejüket a falba...)

A Jereváni rádió úgy tudja a kormány el karja rendelni, hogy minden lovagnak egy muszlim migráns családot be kell fogadnia. ;-)

Szeretném itt tudatni mindenkivel, hogy tiltakozásul a fasiszta Bayer Zsolt lovagkereszttel való kitüntetése miatt, ma, a délelőtti órákban elfogyasztottam egy doboz sört, és azt kell mondanom hogy jólesett. Remélem határozott kiállásom elég lesz ahhoz hogy az egész ország kövesse a példámat és le se szarja ezt a liberális virnyákolást. Egészségünkre!

Végül is, nem mindegy?

Már elnézést: Nem a ballibsi (főleg zsidók ahogy elnézem) határozzák meg, hogy ki kaphat kitüntetést és ki nem. Ráadásul az egyik kitüntetettnek semmi köze a másik kitüntetéséhez (ez nem akadémia).
Összességében tiszta haszon, tisztul a kép: akik őket meg nem illető jogokat ohajtanak bitorolni, azok nem érdemlik meg a kitüntetést. Törölni kell őket a kitüntetettek listájáról. Pont.

Nem jár vele stex. Akkor nyilván nem adnák vissza ennyien. :)

Viszont most majd napokig lehet számolni a Zindex kezdőlapján hogy hány ízig-vérig demokrata (értsd: azok akiket Feri tüntetett ki) adta már vissza ezt a borzalmasannagyformátumú kitüntetést ennek a piszok rezsimnek. Aztán majd jön megint valami hülyeség ami miatt lehet virnyákolni, és hirtelen ez is el lesz majd felejtve. Így működik ez itt nálunk.

35-en vannak:-))))) nekem tetszik a történet, olyan saját csapdás.

Ebben a szösszenetben azt írja a szerző, hogy minden élő magyar visszaadta a kitüntetését. Akkor 30-an voltak.
Mostanra 35-en adták vissza:-))
ki lehet az az öt? :-))))))

"Meg nem ilyen jelenetek zajlottak le a harmincas években, Németországban?"

Az a gyanúm ilyen jelenetek fognak újra lejátszódni a harmincas években, Németországban. A 2030-as években.

Követelem, hogy Bolgár György is adja vissza a kitüntetését:-)))))))
nem vállal sorsközösséget? Milyen dolog ez?

Válaszok:
Taksony | 2016. augusztus 22. 17:02

Ezért szerintem nem sokat adnának. Nézd csak meg fölül, ki van nagyítva. Még csak nem is egy kimondottan szép kitüntetés. És sok ezren megkaphatták már. Sokkal sikkesebb visszaadni.

Én azt várnám hogy a tiltakozók az állampolgárságukat is visszaadják. Elvégre egy igazi demokrata nem élhet egy országban egy Bayerrel! Ráadásul nekik úgysem jelent sokat, illetve a legtöbbnek van másik is, szóval mindenki jól járna a végén.

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Az az igazság, hogy annyian kaptak már ilyen kitüntetést,hogy elenyésző, akik visszaadják.

Mit szólnál a 68-hoz? Annak is lenne üzenet értéke:-))))
A 48 is tetszik, de ha már lúd, legyen kövér:-)

Akinek a neve után nincs ott, hogy milyen kereszt, az valami mást adott vissza, nem Lovagkeresztet. Elég sok olyan van. Megnéztem a lovagkereszteseket, elenyésző kisebbség adta vissza ahhoz képest, amennyien kapták.

Igyekeznek:-)))))
Ma echo-t nézek:-))))

falus andrás visszaadta a középkeresztet a csillaggal.

aki szerint még így is megérte bayerzsoltot kitüntetni, az valamit nagyon nem ért.

https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 17:43

1.Ez egy tökéletes diagnózis !
2. Kit érdekel , hogy ezek a "díj-visszaadók" fel vannak háborodva ?

Hir24:
"Harmincnyolcnál jár a lovagkeresztjüket visszaadók száma
A végén lehet, egyedül marad Bayer."
nem nézték meg, mennyi ilyen kitüntetett van:-)))))))))))) sok év alatt:-))))
Sok ballib hírportál marhaságokat ír.

A lovagkereszttel nem jár pénz.

Ez jól elmodja, igaz, nem túl dicséretes színben tünteti fel a visszaadókat:
"Gerlóczy: Vége! Minden magyar kitüntetett visszaadta a kitüntetését
Gerlóczy Márton

Egy elismert nőgyógyász visszaadta a kitüntetését azok miatt, akik visszaadták a kitüntetésüket. Mint elmondta, nem akart olyanok közt szerepelni, akik közt korábban olyanok is szerepeltek, akik később azok miatt adták vissza a kitüntetésüket, akik szerepelni akartak azok közt, akikről sejthető volt, hogy miatta visszaadják a kitüntetésüket. A nőgyógyász tette mélységesen felháborított egy magyar villamosmérnököt, aki arra hivatkozva küldte vissza a kitüntetését, hogy nem akar olyanok közt szerepelni, akik felháborodnak azon, hogy a kitüntetettek közt korábban olyanok is szerepeltek, akik később azok miatt adták vissza a kitüntetésüket, akik szerepelni akartak azok közt, akikről sejthető volt, hogy miatta visszaadják a kitüntetésüket. A kedélyek egészen addig nem csillapodtak le, mígnem az összes élő kitüntetett vissza nem adta a kitüntetését, legutoljára egy matematikus, akit egyáltalán nem érdekelt, hogy ki, miért adja vissza a kitüntetését, viszont, mint elmondta, méltatlannak érezte magát a kitüntetésre, mert, akárhogy törte a fejét, semmit sem értett már az egészből."

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 19:07

Ez sokkal fontosabb.

„Az első héthavi egyenleg -464,8 milliárd forinton áll, ennyire kedvező kumulált egyenlegre még nem volt példa.

Fontos megjegyezni a minisztérium által közölt havi adatokkal kapcsolatban, hogy ezek pénzforgalmi számok (és önkormányzatok nélkül számolt), viszont a GDP-arányosan 2%-osra tervezett idei hiánycél eredményszemléletű. Ezért például az MNB által múlt héten közölt második negyedéves finanszírozási adat közelebb áll a hiánycélhoz. Ezek alapján pedig az államháztartás elmúlt négy negyedévi kumulált finanszírozási hiánya 376 milliárd forinton állt, ami a GDP 1,1%-a. Vagyis a GDP arányában közel 1 százalékos mozgástér lehet még akár az idei költségvetésben, ami a 300 milliárd forintot is meghaladhatja. Ezért nem fogunk meglepődni, ha a kormány az őszi gazdaságélénkítő csomagjában olyan lépéseket is tesz, ami az idei évet is érinti.

A fentiek tükrében bátran kijelenthetjük, hogy az idei évre kitűzött 2,0%-os európai uniós módszertan szerinti hiánycél változatlanul reális és teljesíthető.”
http://www.portfolio.hu/gazdas..
http://www.kormany.hu/hu/nemze..

Bayer kitüntetése egyre értékesebb lesz:-)))))))))))
Most is gratulálok hozzá:-))))))))

Úgy gondolják, hogy közük van ahhoz, hogy ki kaphat kitüntetést. Pedig semmi közük nincs hozzá.
Mint ahogy az mszp-szdsz idejében nem nyilvánított véleményt az akkori ellenzék a kitüntetések miatt. ( jó, volt a Fekete:-)) )

Óriási hazugságok vannak ebben a rövid írásban, melyben ergé Bayer színvonalára helyezi magát.

1. A díjban nem az tükröződik, hogy aki kapja, az mennyire méltó rá, hanem az, hogy aki adja - a hatalom - mennyire tartja értéknek a díjazott tevékenységét.

2. Ezzel a díjjal a magyar kormány kifejezte, hogy a bayeri zsidó- arab- és cigányellenes propaganda értéknek számít.

Azzal, hogy megvéded Bayert, magad is a nyilaskeresztes eszmék támogatója lettél. Náci. Nem szalon, hanem rendes barnainges.

Galkó igaz, hogy 2010-ben kapta a kitüntetést, de március 15-én. Akkor még a másik kormány volt.

Jól beszélsz, támogasd meg néhány Esterházy, Spiró, Kertész idézettel is.

A horgász is legalább megtudja, hogy Bayer csak egy gyenge utánzó.

Nem tudom, nem is találom ( 10 percet kerestem ).

Galkó kiesett, mert március 15-én kapta, kormányváltás előtt. A felterjesztést hónapokkal korábban kell megtenni.

Vannak oldalak, ahol folyamatosan működik a számláló:-))))


http://24.hu/kozelet/2016/08/2..


Még mindig csak negyven:-))))

Olyan ismeretlen emberek az átlagember számára.
Biztosan jók a szakterületükön, de kár volt politikába nyúlniuk, mert ma estére inkább viccesek lettek, mint hitelesek maradtak volna.

Ezek nem jó indokok. Bolhár Györgynél nem kell nagyobb gyűlölködő, mégsem hisztizett senki, amikor ki lett tüntetve. Igaz, ő szereti a kitüntetését, ragaszkodik hozz. úgy gondolja, megérdemelte, mert nincs a visszaadók listáján.
Ez az egész egy liberálhiszti. Nyif-nyaf.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 18:39

Ez szinte fenyegetően hangzott.

Kiszámíthatatlan, ki nyeri a 2018-at.

Szerintem is van valami nagyon undorító a nyilván megszervezett visszaadási hullámban, eleinte még konkréten indokolgattak, s kiderült, h. gusztustalanul szövegösszefüggésből kiragadott idézetekkel. pl. a cigánygyerek gázolás vége kimondottan az, h. tisztességes ember úgyis vállalja az életveszélyt, s megáll.

Kedves outsider1, nem voltál mindig ENNYIRE keserű, a mosdatlan száj, persze, nem erény, de Bayernél az egész együtt, annyira hatásos és a világ, ahogy a tengelyén forog mostanában, szinte kikényszeríti a világgá kiáltott keserűséget, s akik a tengelyt forgatják, a trágár hangot! Egyébként Bayer NEM a publicisztikai munkásságával érdemelte ki ezt a hagyományosan nem kevesek számára adott elismerést!

Az ország helyzete SEM ennyire tragikus, jártunk a Hegyközben, s nyomor helyett rendben tartott portákat, pezsgő turizmust láttunk!

Akkor biztosan úgy volt. Akkor felmerül, hogy a 201 előtti visszaküldők állítsanak ki egy pénzes utalványt is.

Bocs, Bolgár Györgyöt akartam írni.

Közeledünk:-) már negyven:-)) lesz még, aki alszik rá egyet, aztán úgy dönt, nem mer kimaradni a sorból.

Ebből is az látszik, hogy az akkori ellenzék mennyivel kulturáltabban viselte el a kitüntetéseket:-)))))))))))

Krausz csak kicsit áll balra Gerő Ernőtől, ha rajta múlik, éles lőszerrel lőttek volna 2006-ban.

ez egy szellemes darab, a valósághoz viszont sajnos nem sok köze.

az viszont tény, hogy az egész hajcihő áder jános felelőssége. ő döntött úgy, hogy viccet csinál a nemzeti kitüntetésből. persze valszeg nem saját elhatározásból tette, de ettől csak még gázabb az egész szituáció.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 19:14

az valóban nem, csakhogy ennek itt nincs köze a politikához.

itt komoly emberek tiltakoznak egy politikától független díjjal kapcsolatban.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 19:16

Itt a különbség köztünk. Szerinted nincs köze a cikknek a valósághoz, szerintem meg ez maga a valóság. Jól látszik vannak, akik félnek kimaradni...........
A mindenkori Magyar Kormány feladata és lehetősége a kitüntetéseket adományozni. Az ,mszp-szdsz idejében az akkori ellenzék nem hisztizett, pedig a 12 év alatt bizonyára volt olyan kitüntetett, akinek a kitüntetésével nem értett egyet. Demokrácia és kultúra kérdése az egész. A ballibeknek nincs lehetőségük és joguk beleszólni abba, hogy ki kaphat kitüntetést.

A díj politikától valóban független, de a visszaadók politikát csináltak belőle. A lista elején még csak indokolgattak ( csúsztatásra alapított következtetésekkel, kiragadott mondatokkal ), most meg csak feliratkoznak a listára.

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 19:21

nem csinálnak belőle politikát.
te csinálsz belőle politikát.
méghozzá azért, mert nem tudod elképzelni, hogy valaki nem fidesz-utálatból nem tartja szalonképesnek bayer zsoltot.

de igazából teljesen mindegy is, hogy politikát csinálnak-e belőle.

áder jános elérte, hogy bayer zsolt legyen díjazott tucatnyi nála érdemesebb ember helyett.
áder jános megosztóvá tette a lovagkeresztet.
ezek tények, amiket talán még te sem vitatsz.
és ez szégyen.

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 19:23
pollip | 2016. augusztus 22. 19:32

és nem mondhatod azt, hogy áder nem számított arra, hogy vissza fog kapni néhány díjat.

pontosan tudta mindenki, hogy ki az a bayer zsolt.

Fogadok, hogy ballibeknél van tucatnyi értelmesebb ember azoknál, aki a ballibtől kaptak kitüntetést.
Bayer az írásaiban azt írja le, amit sokan gondolunk.Sokkal többen gondolunk, mint amennyien nem. Közismert:-)) a visszaadók az ismeretlenség homályából keresik az ismertség felé vezető utat.
A visszaadás igenis politikai támadás, annak is szánták, hiszen ilyenkor nem azt támadják, aki kapta a kitüntetést, hanem azt, aki adta. Aki adta: a Magyar Kormány!

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 19:40

Köszi, jó volt látni, hogy van, aki más kiindulópontból tekint az egész liberálhisztire:-)))
saját maga úgy gondolja, hogy megérdemelten kapta a kitüntetést és nem mást tekint kiindulópontnak:-))))), ezért az övé a megérdemelt kitüntetés:-)))

falus andrás ádertől kapta kapta a középkeresztet a csillaggal, 2012-ben.

ennyi.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 20:07

Ezen kéne túllépni. Ha valamelyik párt van hatalmon, miért ne kaphatna a másik oldal szimpatizánsa is kitüntetést? Azok az emberek, akik most visszaadták a kitüntetést, pártszimpátia alapján adták vissza, hiszen a sajátjaik stílusától nem borultak ki soha.

Maga a valóság, az ember azt sem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. Ráadásul ők a ballib értelmiségei...........

Ez nem jelenti azt, hogy jobboldali ember. Megnéztem, már volt vagy nyolc kitüntetése korábbról.
tehát nem lett beskatulyázva.

Válaszok:
emhem | 2016. augusztus 22. 22:05

Majd akkor vonj le végső következtetéseket, ha tudod, -tudjuk - kik NEM adták vissza. Ezen kívül akik Bayerrel egy időben kapták meg, hányan?

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 20:47

:-))))
nem engedünk a 48-ból:-)))
Még 5 hiányzik:-)))

Gratula a kitüntetés-megtartóknak, nem hagyják befolyásolni magukat:-)))

Válaszok:
Sulammit | 2016. augusztus 22. 20:49

Dehogynem! Nekem feltűnt. (súgtak) :)

Fogalmam sincs.

Pedig nagy a nyomás rajtuk. Össze kell fogniuk. Heiszler "finom" nyomásgyakorlása, meg fogja tenni a hatását.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 22. 21:10

Ezért a kitüntetésért nem jár pénz.

Írtam neked tegnap este, kettőt is.

Szerintem is van, aki őrlődik, szíve szerint megtartaná a saját kitüntetését, mert méltónak érezte magát rá, most meg be kellene állnia egy sorba, amihez nincs kedve.
Szerintem senki ne adja vissza a kitüntetést, ha úgy érzi belülről, hogy jogosan kapta.

Válaszok:
Sulammit | 2016. augusztus 22. 21:44

Az összes kitüntetett kb 3-4 %-a cirkuszol és veri a habot. nem számottevő, nagyobb a füstje, mint a lángja.

Szegregáció. El fognak határolódni attól, aki nem adja vissza.

"Hiába küldik vissza, örökre egy listán maradnak Bayer Zsolttal"

"Visszaadhatják postán a lovagkereszteket, de a törvény egyszerűen nem ismer olyat, hogy a kitüntetés törlése. Az államfő egyelőre nem reagál senkinek."

http://index.hu/belfold/2016/0..

"Mit is kellene reagálnia? Hogy várja a postást?" :)

Szaniszlóval sikerült, Bayer keményebb dió.

Hol, hol? Mit tudom én? Menj végig a nevem mellett.

én nem is állítottam, hogy jobboldali.

te vagy az, aki csak politikai jobb-bal szemüvegen keresztül vagy hajlandó nézni a világot.
te voltál az, aki baloldali politikusként kezelted őt.
te voltál az, aki azt állítottad, hogy az ismertség növelése motiválta őt. (mintha politikus lenne. pedig hát egy falus andrást tényleg mindenki ismer, aki számít)

én meg megpróbáltalak ezzel az önellentmondással kizökkenteni téged a végletekig átpolitizált (rém)álomvilágodból.

Ergé, a neved a mai naptól:

Bayergé.

Ahogy Dr. Kövér László, az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének volt tudományos segédmunkatársa elmondta:

"Összenő, ami, Összetartozik."

(Lehet, hogy nem ő mondta ezt először, de a doktorijában így szerepel.)

És valóban, már az ötvenes évek Rákosi diktatúrájában is megfigyelhettük kommunisták és nyilasok egymásra találását a titkosrendőrségben és a pártapparátusban.

Nincsen ez másképpen napjainkban sem. Bayer fasiszta újságírót az elsők között vette védelmébe az egykor MSZMP központi lapjában a "Pártélet" rovatot szerkesztő hithű kommunista, Bencsik András, és a szakmában csak "Öreg Vörös"-ként ismert hétpróbás kommunista zsurnaliszta Stefka István.

Sikerült a szimbólumok ügyében is dűlőre jutni: bár elvi kifogása egyik oldalnak sem volt a másik fél szimbólumaival kapcsolatosan, a horogkereszt illetve a vörös csillag helyett jó kompromisszumnak látszik az (Orbán kegyelméből) Áder elnök által bedobott lovagkereszt.

Magyarország kommunistái és fasisztái egyesüljetek!

Ria Ria Kommunista, Hungarista!

Hol, és mit publikált a fenti témakörben?

Hol folytatta a kutatásait?

Magadra ismertél?

Ha a szerkesztő kivágná innen a volt mszsmpéseket nem sok kormánypárti troll maradna.

Kívül barna, belül vörös, ez a fideszes viselet.

Minden évszakban.

Szaniszlót nem is olyan rég, még bírtad. Gondolom, hogy azt hitted, hogy jobbikos.
Bayert azért nem utálja a jobbikot és ennek hangot is ad.

Ne beszélj csúnyán, mert Bayerral is pont ez a problémám.

Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke lett és a NOB tagja. Miért is ne ment volna Rióba?
Pontatlan vagy és csúsztatsz. Orbán nem cipelte el, mert már rég ott volt.

Nem adja vissza minden ballib, van, aki gondolkozik és nem hagyja, hogy a gyűlölet elhomályosítsa az agyát:-)))

Szerintem ezt egyfajta tüntetésként kell felfogni. Nem utcára vonultak, hanem visszaadták a keresztet. És nem is biztos, hogy végleg lemondanak róla, nem?

Ez csak demonstráció. A véleményüket fejezik ki. Úgy, hogy sokan hallják. Szóval ügyesen. Mi a baj ezzel?

Magyarországon megint listázás van.
Fischer Iván nyilván már jelentett erről
Kedves Jordan-nak, Washingtonba...
Már több mint hetven név a listán!
Akiket listáznak!

Amit írsz, logikus, de van egy árnyoldala, a listázás.
MO-on megint listáznak.
És ez, sajnos nem öt perc, hanem
24×12×365 perc.
Évente, folyamatosan.
Ja, és ezt még szorozd be a Fischer Iván-féle együtthatóval, cca ×200 ezer.
Ők akarják az uralmat a 9 millió 980 ezer fölött.
Kollaboránsként. Ez a problem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés