Voldemort-ügy

Polt kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését

2016. augusztus 18. 12:30

Kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész. A fideszes „Voldemortként” emlegetett Mengyi köreit korrupciós ügyletekkel hozták összefüggésbe.

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Mengyi Roland (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője csütörtökön, Budapesten. Az uniós forrásból finanszírozott pályázatokkal kapcsolatos fiktív teljesítések, túlárazott szerződések, több milliós kenőpénzek miatt folyó eljárásnak már öt gyanúsítottja van – közölte a szóvivő.

A nyomozást korábban a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatta, ám miután mentelmi joggal érintett személy érintettsége merült fel, a nyomozást felügyelő Bács-Kiskun Megyei Főügyészség július 11-én az ilyen esetekben eljáró Központi Nyomozó Főügyészséghez tette át az ügyet – közölte Fazekas Géza. A mentelmi jog felfüggesztését különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kéri az Országgyűlés elnökétől a legfőbb ügyész – mondta Fazekas Géza.

Mengyi együttműködik

Mengyi Roland közleményben tudatta, hogy teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal, és maga fogja kérni az Országgyűlést mentelmi jogának felfüggesztésére „a valóság mielőbbi tisztázása érdekében”. A fideszes képviselő azt követően közölte ezt az MTI-vel, hogy Polt Péter kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

Korábban a 168 óra írt arról: az egyesek szerint magát „Voldemortként” emlegető Mengyi Roland körei 2015-ben kenőpénzért cserében biztosítottak volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál.

A 168 Óra további információi szerint a korrupciós ügylet résztvevőit korábban, 2015 júliusában már tetten is érhették volna, a NAV nyomozói felkészültek a lecsapásra, de nem kapták meg az utolsó pillanatban fentről az engedélyt a rajtaütésre. Hogy ez miért történt így, arra az újság sem tudja a választ. 2015 végére pedig az érintettek is óvatosabbá váltak a kommunikációban, sejtve, hogy figyelik a tevékenységüket.

 

(Illusztráció: Zero)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/103219

Ajánljuk még a témában