Romániai Híd-Most?

Román-magyar pártot akar csinálni Nicușor Dan

2016. augusztus 4. 09:14

Multietnikus párttá szeretne válni az USR, azaz a Mentsétek meg Romániát Szövetség, amelyet most bővít országos párttá Nicușor Dan. Készítik a magyar beiratkozási űrlapot is – írja a kolozsvári Főtér.

Beváltja a romániai önkormányzati választások estéjén tett ígéretét Nicușor Dan, miszerint országos párttá bővíti a Mentsétek meg Bukarestet Szövetséget. Facebookja szerint a pártelnök épp az országot járja, és sorra alapítja a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) helyi szervezeteit. Tíz filiálé alakul ezekben a napokban, reményei szerint a párt jelen lesz mindegyik megyeközpontban – írja a kolozsvári Főtér. 

A hírportál szerint Nicușor Dan Nagyváradon azt mondta kedden, hogy szeretné, ha többnemzetiségűvé válna a párt, és első lépésként hamarosan magyarul is közzéteszik a beiratkozási űrlapot. A matematikusként dolgozó Dan szerint a magyaroknak is ugyanazok a fő problémáik, mint a románoknak: a közpénzek megdézsmálása, nem működő oktatási rendszer, silány infrastruktúra, a pártokat átszövő korrupció, a politikum elszakadása a társadalomtól – pártja ezekre szeretne leghamarabb megoldásokat nyújtani. 

Szerinte az USR (Mentsétek meg Romániát Szövetség) a parlamenti választások után a második legnagyobb párt lesz Romániában. 

A párt fő üzenete jelenleg a korrupcióellenesség és annak megmutatása, hogy tisztességesen is lehet politizálni. Választási programján már dolgoznak a szakértők, szeptemberben teszik közzé. A programmal elsősorban azt szeretnék elősegíteni, hogy minél több új ember kerüljön be a politikába.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/102766

Ajánljuk még a témában