Čušványos

2016. július 25. 11:11
Bíró Zoltán
Transindex
Hoppá. Isten látja lelkünket, mi tényleg jóhiszeműen gyűltünk össze migránsokat utálni, de ez most valami más.

„Tusványos, második nap. Az előadás témája: Átalakuló európai identitás a migráció tükrében. Kulcsmeghívott: Andrej Čuš, a Szlovén Demokrata Párt parlamenti képviselője.

Ha viccelődőbb kedvünkben lennénk, bizonyára átfuthatna az agyunkon, hogyan is érhették be a szervezők egy ennyire szerény kaliberrel, hiszen úriemberünk csupán azzal vált híressé, hogy ő volt az első szlovéniai iszlamizáció- és migráció-ellenes tömegmegmozdulás szervezője. (…)

A vicces kedv persze hamar elpárologna, a szlovén képviselő ugyanis csuklás nélkül fejtette ki az alábbiakat: »Annak idején Szlovénia 70 000 menekültet fogadott be a volt Jugoszlávia területeiről. És az a 70 000 ember nem tért vissza hazájába. Most is ott van Szlovéniában. Csak már nem annyian vannak, hanem körülbelül 300 ezren. Ljubljana polgármestere szerb, és már épül az első mecset a szlovén fővárosban. A betelepült szerbek és horvátok nem integrálódtak a szlovén társadalomba (kiemelések tőlem). Amint hogy a betelepülő muzulmánok sem.« 

Hoppá. Isten látja lelkünket, mi tényleg jóhiszeműen gyűltünk össze migránsokat utálni, de ez most valami más. (…)

Pedig ide tényleg nem kellett volna agykutatói intelligencia: ha már olyan kedves szlovén »szakértőt« hívunk meg, aki visszakézből (integrálhatatlan) migránsozza az államalkotó kisebbségeket, legyünk szívesek annak a román államnak is tapsikolni, amelyik még mindig migránsként kezeli őshonos nemzetiségeit.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dezső Szentgyörgyi hozzászóló a szerzőről tesz fel kérdést.

Ez a fickò amelyik tagja a mindenkori "budapesti szdsz" kolozsvàri lerakatànak,Szabadelvü Kőr nèven,mely szervezet turnèztatta februàrban Kolozsvàron Magyar(talan) Bàlintot?

Igen az a Bíró Zoltán - https://www.facebook.com/keszt.. - aki a mandineren is megjelenik Kesztió álnév alatt.

Bíró Zoltán alias Kesztió megint olyant hasonlít össze, ami nem összehasonlítható. és figyelmen kivűl hagyja a történelmi múltat.
A 7. században jött létre az első szlovén állam Karantánia.
Az Osztrák–Magyar Monarchiában szlovének lakták Krajna, Görz, Muravidék és Gradišče nagy részét, valamint Isztria, Karinthia és Stájerország egyes területeit.
A Monarchia 1918-as összeomlása után a szlovének a Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz csatlakoztak, amely 1929-ben a Jugoszláv Királyság nevet vette fel.

"rettenetes öngól volt ezt a szlovén manust pont román területen megszólaltatni."

Akkor lenne ez igaz, ha a románok hívták volna meg. Így nagyon is jó volt, hogy megszólalt, csak megfelelően kellene értékelni.

Itt a törzshelye;
Szabadtér
erdélyi liberális blog és sajtószemle

Korábban is szemlézett tőle a Mandiner és a hozzászólásainál is ez a blogot jelöli.

https://szabadter.wordpress.co..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés