Kellett egy csapat és végre megkaptuk

2016. június 28. 15:16
Boros Miklós
Főtér.ro

Az elmúlt 30 év kudarcaiért senkit sem terhel akkora felelősség, mint a magyar edzői kart. Nincsenek jobb játékosaink, mint 2006-ban vagy 1996-ban.

„♦ Az elmúlt 30 év kudarcaiért senkit sem terhel akkora felelősség, mint a magyar edzői kart. Nincsenek jobb játékosaink, mint 2006-ban vagy 1996-ban, de felkészültebb, a modern futball módszereiben jártas, a csúcstechnikai fejlődéssel lépést tartó szakmai stáb (és nem csak edzők, hanem videoelemzők, orvosok, fizikoterapeuták) dolgoznak a csapat mellett. 

♦ Belegondolni is rossz, hány játékost fosztott meg a maiak által átélt élményektől a magyar »szakma«. Lipcsei, Dárdai, Szabics, Lisztes – hogy csak a tényleg értékelhető nyugat-európai karriert befutó játékosokat említsük – simán befért volna ebbe a csapatba. És a 2009-es U20-as világbajnokság bronzérmes magyar csapatából is csak Gulácsi Péter és Németh Krisztián volt ott Franciaországban.

Nem mondom, hogy Storckhoz hasonló felkészültségű és felfogású edzőkkel 14-ből 14-szer túljutottunk volna a selejtezőkön, de még 3-4 Eb- vagy vb-részvétel talán összejöhetett volna. Most sincs több 20-25 európai szinten közepes magyar focistánál, ennyi azért máskor is akadt, csak a szakvezetés nem jól sáfárkodott velük. (...)

♦ Végre kézzelfogható példaképei lettek a focistakarrierről álmodó magyar gyerekeknek. Nem a legendák ködébe vesző, fehér-fekete képeken és felvételeken látható Puskás, nem is a tévében látott Real és Barca-klasszisok, hanem magyar játékosok, akiktől aláírást lehet kérni, akikkel szelfizni és pacsizni lehet a meccs vagy edzés után. Ha az Eb hatására csak ezerrel több gyerek kezd el focizni Magyarországon, az pontosan ezerrel több esély, hogy egy új Dzsudzsák, Gera vagy ne adj'isten Puskás kerüljön ki közülük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/101576

Ajánljuk még a témában