Erdély is képviseli magát az őshonos kisebbségek Eb-jén

2016. június 20. 14:15

A héten játsszák az Europeada, az őshonos európai kisebbségek labdarúgó bajnoksága mérkőzéseit Dél-Tirolban, amin az erdélyi magyarok csapata is jelen van.

Az Europeadát,  az őshonos európai kisebbségek labdarúgó bajnokságát harmadik alkalommal szervezi meg az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN). Ezúttal Dél-Tirol a rendezvény házigazdája, hiszen a helyi labdarugó csapat volt a 2012-es bauzeni torna bajnoka. A rendezvényt szombaton nyitották meg a Kronplatzon, majd a brünecki főtéren Arno Kompatscher, Dél-Tirol autonóm tartomány kormányzója - írja a Főtér

A csoportmérkőzésekre a hét első felében, a döntőkre és a díjkiosztó gálára a hét második felében kerül sor. A mérkőzéseket hat férfi csoportban és két női csoportban, két felvonásban rendezik meg, a köztes szerdai napon pedig kulturális pihenőt tartanak a St. Martin de Tor-i Ladin Múzeumban.

Az erdélyi magyar csapat a különböző régiókat képviselő játékosokból állt össze. Első mérkőzésük vasárnap, június 19-én délután három órától volt San Martin de Torban a helyi ladin válogatottal. A ladinok a dél-tiroli autonómián osztozó közösségek egyike, a rétoromán nyelvcsaládhoz tartozó ladint beszélik – írja az RMDSZ hírlevele.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/101277

Ajánljuk még a témában