Kudarc és remény Dunaújvárosban

2016. június 6. 13:49

Tóbiás József
MTI-OS
A tegnap a kudarcé is volt. Szervezetileg hibáztunk. Hagytuk, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából rossz döntést hoztak.

„A kudarc és a remény napja volt a vasárnap.

A reményé, mert folytatódott a tendencia: világosan látszik, hogy a társadalom többségének elege van a Fideszből, a demokratikus erők leválthatják a Fideszt a legalkalmasabb jelölt mellé állva. Ez a remény tegnap nem tudott valósággá válni, mert nem volt ilyen jelölt. Ugyanakkor látszik, hogy van esély a változásra.

A tegnap a kudarcé is volt. Szervezetileg hibáztunk. Hagytuk, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából rossz döntést hoztak, és e mögé a Magyar Szocialista Párt egységesen fel kellett álljon. A felelősséget azonban viselniük kell a dunaújvárosiak érdekében, ezért tegnap este lemondásra kértem fel a helyi szervezetünk elnökét.

Azonban a tanulságok mindannyiunkra vonatkoznak. Bár ez egy mikroválasztás volt - egy kicsi önkormányzati körzet -, van önmagán túlmutató jelentősége: lokálisan is meg kell tanulni, hogy az egyéni érdekek nem írhatják felül az állampolgárok érdekeit.

Legalább ilyen figyelemreméltó az alacsony részvételi arány.

Az MSZP számára ebből az a tanulság, hogy meg kell teremtenie a társadalmi koalíciót minden szinten, az ország 106 kormányváltó pontján. A társadalommal koalícióban, a demokratikus erőkkel kooperálva, mindenütt a legjobb jelöltet kell kiválasztani, nem a helyi elitekre bízva a kiválasztás folyamatát, hanem a társadalmi akaratot tiszteletben tartva. Egyúttal felerősítve ezzel a közpolitika iránti bizalmat, és nagyobb részvételre sarkallva a választókat.

Ha így teszünk, akkor - ahogy Veszprémben Kész Zoltánnal, Újpesten Horváth Imrével, Salgótarjánban Fekete Zsolttal - az egész országban a demokraták győzhetnek a Fidesz felett - a társadalommal koalícióban.

Tóbiás József,
MSZP-elnök, frakcióvezető”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Plurális demokráciában nem létezik "a" társadalom , tehát koalíciózni sem lehet "a" társadalommal / ami már önmagában is csak pártszintű kategória /.
2. Tóbiás lazán sértegeti a Fidesszel rokonszenvező többségi társadalmat , mert azok szerinte nem demokraták . Az MSZP utódpárt "demokrata" bajnoka így árulja el , mennyire nem tudott elszakadni a komcsi örökségtől .

Igen! Világosan látszik. :)

"világosan látszik, hogy a társadalom többségének elege van a Fideszből"

A dunaújvárosiakat mikor fogod lemondásra szólítani?

"tegnap este lemondásra kértem fel a helyi szervezetünk elnökét."

"...bízva a helyi demokráciában..."
A demokrácia áldás, ha rá lehet hivatkozni, átok amikor érvényesül. :)

Áttolja a felelősséget a helyiekre, pedig Tóbi mondta, hogy nem ülne le egy asztalhoz GyF-el húslevest enni. Tóbi már megbukott, hiába kapálózik.

Válaszok:
hátakkor | 2016. június 6. 16:46

Most akkor jó a "Fidesz-mutyi" közvilágítás a városban, vagy csak a vakok szavaztak a Fideszre?

1. Itt most Tóbiás a téma .
2.Látogasson el az Andrássy ut 60-ba...

Tóbiásnak hetei vannak még..

"folytatódott a tendencia: világosan látszik, hogy a társadalom többségének elege van a Fideszből, a demokratikus erők leválthatják a Fideszt a legalkalmasabb jelölt mellé állva."

97 szavazója volt a szociknak Dunapentelén. 97! A többieknek mind elegük van a szocikból.

Tóbiás lesz leváltva hamarosan. Még a szoci skálán is alkalmatlan.

Tóbiás, kéretik az Audi kulcsot leadni a VI.kerületi szuterén bejáratánál!

Válaszok:
pollip | 2016. június 6. 19:24

"Ha Mesterházy fiatalítását nem verik vissza az öregek, az MSZP 4 évvel előrébb lenne."

Az mindenesetre tanítani való "remek munka" volt, hogy már megszabadultak Fletótól, erre visszavették a listára bejutó helyen.

Önkritikát gyakorolnak a zelvtársak.

Szervezetileg hibáztunk - ezért egyvalaki monnyon le.

Helyben vagyunk.

Pont én is a kislakás irodára gondoltam:-)))
Összemennek:-)))) mindenféle szempontból.

A népszavazási balhéját sikernek tálalta Tóbi, egyik nagy sikere, lehet vasárnap robizni, reméli Tóbi megtartják elnöknek, közben a frakcióvezetést is bukja. Beül hátra Kecskeházyhoz közel. Cserélgetik a madamot a kurvák - maguk helyett.

"Aztán hogy is volt mikor úgy 2009 táján Orbán a felcsúti dácsájába fogadta a leendő képviselő jelölteket?"

Egy kritikus, válságos, alkotmányozó időszakban nem is volt több, mint két dezertőr áruló a négy év alatt. Az nem sok, bőven hibahatáron belül. És ismét 2/3 lett. De Tóbiást nem is vádolta meg senki azzal, hogy politikai zseni lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés