Örökség

2016. május 26. 8:48
Villányi Károly
Magyar Idők
Gyurcsány Ferenc manővereivel nemcsak a saját, hanem az egész baloldal jövőjét megpecsételte, és tálcán kínálta a polgári oldalnak a kétharmados választási győzelmet.

A beszéd, valamint az ígéretek ellenkezőjét végrehajtó kormányzat a társadalom jelentős részében hatalmas elégedetlenséget, csalódottságot és dühöt váltott ki. Országszerte demonstrációk zajlottak, a Kossuth tér folyamatosan tele volt. A tüntetők megrohamozták, majd elfoglalták a tévészékházat, amelyet a rendőrség képtelen volt megvédeni.

Október 23-án, a Fidesz ünnepi nagygyűlésén azonban már nem tétlenkedtek az azonosító jel nélkül felvonuló egyenruhások, akik válogatás nélkül ütötték az embereket, és nem riadtak vissza a gumilövedékes fegyverek használatától sem. Döbbenetes, de Gyurcsány Ferenc a véres attak idején éppen a Felvonulási téri 1956-os emlékműnél helyezett el koszorút, majd teátrális mozdulatokkal térdre ereszkedve tisztelgett Nagy Imre és a forradalom áldozatainak emléke előtt.

A hazugságon alapuló, erőszakot alkalmazó, pózokkal teli kormányzásnak és a hatalomhoz való féktelen ragaszkodásnak azonban meglett az ára. Gyurcsány Ferenc manővereivel nemcsak a saját, hanem az egész baloldal jövőjét megpecsételte, és tálcán kínálta a polgári oldalnak a kétharmados választási győzelmet.

Az őszödi bélyeg pedig annak ellenére levakarhatatlanul ott maradt az MSZP homlokán, hogy Gyurcsány Ferenc már saját pártot alapítva, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetőjeként politizál és bárgyú videókkal próbál viccet csinálni saját politikai katasztrófájából.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennél többet is tett GyF. Átvitte a magyar baloldalt liberálisba. Azóta sem tudják meghatározni magukat szociáldemokratáknak, ugyan beszélnek néha róla, de amit tesznek, az mind liberális.

Amíg emlékeznek az emberek a szoclib kormányokra, addig itt újabb "baloldali" kormány nem lesz.

Bokros a privatizációs anarchia után (amikor tömegeket hagyott ott a munkahelye és tönkrementek a késő-kádárkori vállalkozások) ránk tette a szivattyút. Medgyessy az önkormányzati választások megnyerése érdekében előre elköltötte a várható állami többletbevételeket, majd átdadogott három semmittevéssel és kubai koktélok fogyasztásával töltött évet.

Ferenc testvér pedig annak érdekében, hogy megnyerjék a következő választást, tudatosan és megfontoltan lázas semmittevést marketingezett kormányzás helyett. Majd az elhíresült "igazságbeszédében" ezt bevallotta és káromkodások kíséretében meghirdette az újabb szivattyúzást. A mai napig nem érti, miért nem dicsőült meg. (Vagy inkább nem akarja érteni, mert akkor el kellene mennie nyugdíjba - s akkor még netán elkezdődhetne egy baloldali megújulás.)

Ezután még három évig ötletelgetett, el akarta adni az egészségügyet a nemzetközi tőkének és puccskísérletbe akarta rángatni az ellenzéket - hisz mondjuk már ki, erről szóltak a 2006 őszi televíziós provokációk és a Budapest belvárosi rendőrterror, rögtönítélő bíróságokkal. Az ámokfutásnak a gazdasági válság vetett véget, amely a görögök után bennünket sújtott a legjobban.

A szocialista kormányokhoz képest hatalmas megkönnyebbüléssel fogadta az ország, hogy a "diktátor" a hibák és cezaromániák ellenére végre kormányoz, kiáll a magyar érdekekért, védi a középosztályok adózóképességét és költségvetési egyensúly mellett beindult a gazdasági növekedés is.

Itt az idő tehát ismét követelőzni és megalapozatlan fantazmagóriákkal előállni (mindenkinek járó ingyen jövedelem). Ehhez nagyon ért az ún. baloldal.

Újra beindult a gyurcsányi pojácáskodás, még mindig azt hiszi,puszta kommunikációval lehet híveket szerezni.
Őszinte szembenézés nem lehetséges, szegény beteg önmagának is hazudik.

"Gyurcsány Ferenc manővereivel nemcsak a saját, hanem az egész baloldal jövőjét megpecsételte, és tálcán kínálta a polgári oldalnak a kétharmados választási győzelmet. "

csak közben hazab@sztak egy prosperáló országot, polgárait kegyetlenül megvertők a pribékjei.

Debreczeni ezt az idiótát nagy formátú államférfinak látta, látja még mindig.

Ildikó néninek külön köszönet, hogy szottyasztott csirke fejében bejutóhelyen bevitte ezt a nyomorultat emlékeztetőnek, most csak a Facebookon írogathatna, ha már qrva jó baloldali könyvekre, de még egy szakdógára sem telik az idiótának.

Milyen "elszámoltatás", kedves barátom? Na ez a politikai termék. A Jobbiknál is az, nyugodj meg. Minden politikai garnitúra jogászok sokaságával dolgozik, így védi magát. Természetes, hogy, amikor az ellenfél bíróság elé visz "ügyeket", akkor többnyire kiderül, hogy jogi szempontból rendben vannak, megfeleltek az érvényben lévő jogszabályoknak, csupán morális vagy politikai nézőpontból ítélhetők el. Amikor mégsem, akkor feltehetően a politikusok nem hallgattak a jogászaikra.

reméljük, örökre megpecsételték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés