Gyárfás: A MÚSZ nem lesz erőszak elleni rendőrség

2016. május 12. 13:41
Gyárfás Tamás az Indexnek elmondta: nem fog vizsgálóbizottságot felállítani Kiss-ügyben, de készítenek egy tanulmányt a témában. Szerinte naponta rengeteg nemi erőszak történik.

Az Index interjúvolta meg Gyárfás Tamást a Kiss László-ügyről. A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint félretájékoztatták, nem érezte küldetésének, hogy utánanézzen Kissnek. Elmondta: reméli, hogy a magyar úszósport más „eredményekkel” is bekerül a médiába.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És egy időben ez a jómadár és elvbarátai uralták a köztelevízió reggeli idősávját.

Ja, míg el nem felejtem: azok még a demokrata, ájrópai, progresszív, sajtószabad idők voltak.

De hogy még most is az úszószövetség élén van, az igazi szégyen. Főleg az úszószakmáé, amely megszavazta. De a kormányé is, amely hagyja.

Olyan ő a jelenlegi politikai "elitben", mint Zoltai Gusztáv, vagy Andy Vajna. Irritáló rejtély, hogy miért lehetnek pozícióban. Írom ezeket régi Fidesz szavazóként.

Persze. Ő nyomja meg a piros gombot.

"A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint félretájékoztatták, nem érezte küldetésének, hogy utánanézzen Kissnek. "
Ez tökéletes önjellemzés.
Nincs mit hozzátenni.
Ha Gyárfás valamivel, ezzel a mondattal elmondta az élete filozófiáját napkeltétől napnyugtáig.


Az, hogy ma is sok a nemi erőszak, sajnos igaz.
Nekem a legborzasztóbb azt hallani, olvasni, amikor apukák, nevelőapák az elkövetők , anyuka tudtával.
Hány, de hány eset maradhat fedésben.

Semminek sem kellett volna utánanéznie, nem emiatt "méltatlankodtam".
Utálom a kéretlen mosakodást.

Teljesen igazad van. A ma elkövetett bűnöket ma kell feltárni és ma kell megbüntetni az elkövetőket.

A szemkilövetés is elévül lassan, amilyen g*ci a delikvens képes lesz fehér lepelben, összekulcsolt kézzel újra "bérmálkozni".

Nagyon egyet tudok érteni Pásztor Dóri paraolimpiai bajnoknő által megfogalmazottakkal. Nem tudom kik, de jó lenne, ha MUSZ felettes szervei is összekapnák magukat és rendet csinálnának nagyon gyorsan. Már tavaly kellett volna kezdeni és nem szőnyeg alá seperni a jelentkező problémát. Az itt fröcsögőknek pedig javaslom olvassák el a teljes írást.

„Üvölteni volna kedvem, hogy nem, nem az árt, aki napvilágra hozta ezt a jegyzőkönyvet, hanem az a fajta ostoba, sértő, hímsoviniszta, középkori mintát tükröző kommunikáció, amit a szövetség folytat erről az első perctől kezdve.

Takáts Zsuzsa bátorsága, lelkiereje, higgadtsága, összeszedettsége és tárgyilagossága megdöbbentő volt… és mélyen megrázó. Az ő kiállása indította el a mondataimat, amelyek már hetek óta formálódtak, de úgy gondoltam, annyian beszélnek (csak épp azok nem, akiknek a véleményére leginkább kíváncsiak lennénk), hogy nincs szükség egy újabb nézőpontra.

Most viszont azt érzem, cinkos, aki hallgat, és nem lehet eleget beszélni. Kiabálni, üvölteni kell, hogy mi legyünk a hangosabbak, ne pedig azok, akik úgy gondolják, túl kell esni ezen a történeten, ki kell várni, míg végre elcsitulnak a kedélyek, és akkor mehet minden tovább, úgy, mint eddig.
Nem mehet! Mindennél jobban szükség van női edzőkre, vezetőkre és a férfiak szemléletváltására, mert akkor fog fejlődni a sportág, akkor áll vissza a szülők, gyerekek bizalma. És mindennél fontosabb az önvizsgálat, az őszinte megbánás és bocsánatkérés azok részéről, akik félinformációk vagy a rendszer nyomása alatt helytelenül alakították ki az álláspontjukat az elmúlt hetekben! Nem, nem csokrokkal kell felvonulni a kamerák kereszttüzében, hanem vállalni a felelősséget a szignóért, a hazugságokért, a félretájékoztatásért és a hallgatásért. Változni és változtatni!” – írja Pásztory Dóri paraolimpiai bajnoknő.
http://wmn.hu/2016/05/12/paszt..

"nem fog vizsgálóbizottságot felállítani Kiss-ügyben, de készítenek egy tanulmányt a témában."

Milyen tanulmányt? Hogyan lehet fapinával furulyázni? Szerencsétlen mesügér.

Na ja!

"A MÚSZ nem lesz erőszak elleni rendőrség"

Akkor mi lesz. Erőszaktevő ..szocska?

Hátrébb az agarakkal! Mocskolódik az is aki általánosít. Így ha valakinek a kommentjével problémád van, nevezed nick nevén és írjad le, mi az ami erkölcstelen az írásában.
A MÚSZ esetében sincs belső ügy, hanem közügy, mert a közpénz is benne van a működésébe.
A törtétekben pedig a MÚSZ hozóállása is kritika tárgya lehet.

Megismétlem: Hátrébb az agarakkal.

Milyen alapon vindikálja magának a minősítés jogát olyan személy, akinek a tudása, fogalmazási készsége, helyesírása egy nyolc általános személyével sem ér fel? A nem inge, ne vegye magára, nem vonatkoztatható az írásodra, mivel félreérthetetlenül általánosítasz és mindenkire vonatkoztatod, aki veled nem ért egyet. Az pedig, hogy mindezt nem fogod fel a tudatlanságod, moralitásod hiányosságának a következménye.

Az OPEL nem közhasznú és nem kiemelt közhasznú szervezet. Nem a 2011. évi CLXXV. törvényben foglaltak alapján működik. A MÚSZ viszont igen és kiemelten közhasznú szervezet, amely azt jelenti; a köz-pénzéből a köz-érdekében működik.
A Társaság működésének jogállása: Az Ifjúsági és Sportminiszter 2001. február hó 1. napján az ISM által 28/1997. sorszám alatt nyilvántartásba vett sportági országi országos szakszövetség bírósági nyilvántartásba bevezetését kérte. Szerinted ez mire utal?

A MÚSZ 2013 évről készült beszámolója szerint - http://musz.hu/fajlok/adatbank.. - az összes bevétele 1.156.435 eFt, melyből 934.718 eF, a teljes összeg 80,8 %-a költségvetési támogatás a KÖZ pénzéből, ahogy pl. az MNB alapítványainál is van és még több más szervezetnél. Ez teszi lehetővé, hogy a KÖZ véleményt, kritikát gyakoroljon, ahogy ez az MNB alapítványai esetében is történik.

Az eredeti történet szereplői nem egy, nem három, hanem négy. Három a bűncselekményt elkövető és egy aki ellen elkövették. Kettő háttérbe vonult, ezzel szemben Kiss nem. Az utolsó pillanatig tagadott, mellébeszélt, a sértettet hazugozta. Ahogy a történet mind több részlete került napvilágra és ahogy egyre erősebb lett a közvélemény ítélete 55 év után megtette azt, amit 55 évvel korábban kellett volna megtennie. Jobb későn, mint soha írtam korábban. Ezzel elejét vette annak, hogy a sértettet továbbra is pejoratív jelzőkkel illessék, egyben elismerte a bűncselekmény megtörténtét.

Amennyiben megnézzük a témában írt korábbi hozzáaszólásaidat, azt tapasztaljuk: mindvégig az elítélteket védted és a sértettet támadtad.
„1.A lany felment a lakasra a neki tetszo sraccal.Ott pedig szepen egyutt voltak.Az ajtot azonban elfelejtettek bezearni,igy aztan a masik ket fiu rajtakapta oket az akcio kozben.Elsutottek par odanamvalo viccet,esetleg ehhez a hos lovag is csatlakozott.A lany pedig megszegyenulve elrohant.Otthon a tortenteket nem merte elmeselni,igy 3 nap multan legjobb baratnojenek meselte el azt.Az illeto azt javasolta neki,hogy forduljon a rendorseghez es jelentse fel oket nemi eroszakert azert,hogy alaposan megleckeztesse oket az ot ert szegyenert.
2. Azert jelentette fel oket,mert felt otthon bevallani,hogy onkent,dalova es egy futtyszora ugrott a neki tetszo srac agyaba.Kenytelen volt mind a harmojukat feljelenteni,mivel az akcio vegeztevel,vagy vege fele befutott a ket barat,igy tanusithattak volna,hogy semmilyen eroszak nem tortent.” – írod az egyik hozzászólásodban.

Még most is Kiss próbálod mosni. „Kerdes,hogy miert kert bocsanatot:azert mert egykor elkovette a dolgot ,vagy pedig valamelyik "okos" tanacsado vette ra,hogy eluljon a "mediavihar"!?” írod. Ez azonban csak szerinted kérdés. A bocsánatkérés szövegéből egyértelműen következik, hogy az elkövetésért és az elmúlt hetek történéseiért kért bocsánatot. Az pedig, hogy az ügyvéd milyen tanácsot adott nem tudhatjuk, a találgatás értelmetlen, hacsak nem a korábbi hozzászólásaidat akarod fényezni.

Összegezve: Amennyiben jogot formálsz, hogy a témához hozzászóljál és védőként, vádlóként véleményt mondjál, akkor ez másokat is megillet. Nemcsak a pejoratív jelzők visszataszítóak, hanem a csúsztatások, ferdítések, az alaptalan vádak is. Nos amit te a hozzászólásidban elővezetsz jól kifejezi az erkölcsi morálodat, a jogi tudatlanságokat.

Ennyi. Ezért megismétlem: Hátrébb az agarakkal.

Vodkás Pista a téma? Nem.
Honnan veszed, hogy nem vagyok felháborodva az ő esetére? Önkényesen állítod.

Azzal, hogy valaki leüli a kiszabott büntetést még a bűncselekményt nem teszi meg nem történté.
Morális szempontból pedig leírtam, hogy mi a kifogásom.

Vita lezárható. Itt a bizonyíték!

„Elismerte Kiss László, amit tett, és azt reméli, bocsánatkérésével lezárhatja a múltat”
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/ex..

Üres duma. Mára az is kiderült, amit a hozzászólásaidban vitattál mert Kiss beismerte az elkövetést.
Megint leírom: Hátrébb az agarakkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés