Éljen soká? Pusztuljon azonnal?

2016. április 9. 09:33

Ballai Attila
Magyar Idők

Valószínűleg nem Kiss Lászlóval szemben akart valaki utólag igazságot szolgáltatni. Nem cél volt ő, inkább eszköz.

„Miért pont most bugyogott fel ez a régi szenny? Valószínűleg nem azért, mert Kiss Lászlóval szemben valaki utólag akart igazságot szolgáltatni. Nem cél volt ő, inkább eszköz. A magyar úszósport szárazföldi hadviselésében az egyik félnek eddig pajzsként szolgálhatott, eredményeivel, nyugodt erejével, az elmúlt harminc esztendejével. Én is majdnem azóta ismerem, és – a közelmúltbeli Hosszú-affértól eltekintve – egyetlen rossz, hibás mondatát, gesztusát sem tudom felidézni. Ez a pajzs most darabokra tört. Nélküle nehezebb lesz védekezni, esetleg támadni is.

Annál is inkább, mert a vezérkar újabban egyre több hibát követ el. Az ügy teljessége szempontjából apró részlet, de annak árulkodó, hogy a sportági szövetség két tekintélyes testülete is úgy állt ki egy emberként Kiss mellett, hogy egy-egy tagja nem is volt jelen, amikor állítólag ő is aláírta a közös közleményt; ezt utólag tudatták az illetővel. Lám, tipikusan olyan manőverecske, amely 1962-ben mindennapos volt, 2016-ban bezzeg megengedhetetlen.

(...)

Ezért egy régen elfektetett dokumentum leporolása után eredjenek a nyomába napjaink álságosan ünnepelt doppingolóinak, a fogadási csalásokban többször nyakig besározódott, de bíróság helyett szakértőként tévéstúdiókba járó futballistának, a nem feltehetően, hanem biztosan beszervezett ügynök kollégának, sportolónak, vezetőnek – mert az elmúlt évszázad magyar sportjában nem Kiss László volt a főgonosz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/98916

Ajánljuk még a témában