Bölcs, magyar kuvasz

2016. március 28. 11:01

Németh Péter
Népszava
Újkori kormányzásának időszakában még soha nem került ilyen válságos helyzetbe Orbán. Az a kuvasz, amely egy komplett kastélyrendszert birtokol túl sokat árul el a miniszterelnökről és ezt immár a szélesebb közvélemény előtt sem lehet elleplezni.

„Politikai korrektséghez (pc) szoktatott agyam nehezen enged túllendülni a pc szabályán, pedig a magyar miniszterelnök már régen túlhaladottnak minősítette a szemléletét; gyakorolja is naponta. Mégis oly nehezen írom ide, noha társasági körökben – no persze olyanokban, mint az enyém – folyamatosan ezt hallom: micsoda szerencséje van – már megint! – a Fidesznek; éppen jókor jött neki ez a brüsszeli robbantás, akkor, amikor már megint minden recsegett-ropogott körülötte, vagy, ahogy filmrendező barátom fogalmazott: láthatóan fesledezik rajta a kabát. Nehezen írom le, mert oly morbid a gondolat, és nem attól tartok, amitől amúgy baloldali politikusok, hogy majd mit szól hozzá a Fidesz, hanem mert eleve valami gonoszságot feltételez a politika túloldaláról. Inkorrekt, mondanám, de ezzel azt is állítanám, hogy ilyesmi a mai kormányzó pártoktól nem feltételezhető. Ez viszont oly mértékű naivitásra vallana, ami már hitelvesztéssel járna.

Ne fussunk több kört, induljunk ki abból, ami már úgy is leíródott: Brüsszel jól jött a Fidesznek. Az a kommunikációs folyam, amely lassan másfél éve jellemzi Orbánt és csapatát, az utóbbi időben elapadni látszott, a felszínre hozta a kormány és a párt körül zajló korrupciós jelenségeket, és ezektől immár a miniszterelnök sem maradhatott intakt. Miután eltűntek Magyarországról a menekültek, már verbális szinten sem volt tartható, hogy az országot lerohanták és lerohanhatják a migránsok – terroristák –, az emberek a tényleges helyzettel kezdtek foglalkozni. Azzal, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak az oktatásban, hogy elviselhetetlen az egészségügy állapota és hiába születtek új pr-ötletek – csok, nok, –, hiába lepték el a médiát – kivéve persze a baloldali médiát – a »magyar reformok működnek« hirdetései, ezek nem tudták eltakarni a kormányzás ordító hiányosságait, illetve azokat az összefonódásokat, amelyek néhány ember elképesztő meggazdagodásához vezettek és amelyek középpontjába a legtöbben magát Orbán Viktort vélelmezik.

Újkori kormányzásának időszakában még soha nem került ilyen válságos helyzetbe Orbán; egy kuvasz rántotta le őt a földre. Helyenként nagyképű, fölényes, a politikai ellenfelet kioktató és megleckéztető stílusa, mely eddig oly eredményesen működött, hirtelen a semmibe hullott, csak a fejhang és az üres vagdalkozás maradt meg, no meg a kuvasz nyomán támadt kérdőjelek: honnan a vagyon? (...)

Az a kuvasz, amely egy komplett kastélyrendszert birtokol – stróman: Orbán Győző és Mészáros Lőrinc – túl sokat árul el a miniszterelnökről és ezt immár a szélesebb közvélemény előtt sem lehet elleplezni. Az a kuvasz nagyítja fel mindazt, amelyet már Ferenczi Krisztina írásaiból is világosan láthattunk volna és ami mellett korábban még elmentünk. Az a kuvasz nagyítja fel az összes nemtelennek tűnő kapcsolatot, például Vajna Andrással, vagy éppen Mészáros Lőrinccel, vagy Rogán Antallal és a többiekkel. Ez a kuvasz irányítja rá a figyelmet az összes hazugságra, hozzuk itt példaként Habony Árpádot. És ez a kuvasz állítja a fókuszba az orbáni rendszer romlottságát. Azt a romlottságot, amely fokozatosan mutatta meg magát a társadalom egyre nagyobb rétegeinek, és amely romlottság immár a közvélemény-kutatásokban is mérhetővé vált. És ez a fölismerés, ez a fölnyílt szem nem azonos a tavalyi, bő egy évvel ezelőtti Fidesz-válság időszakkal. Akkor a rossz kormányzati döntések sorozata taszította lefelé a pártot és annak vezetőjét. Ezt most a korrupció, a nepotizmus. A mélyebb rétegekbe eljutó felismerés: ezek leginkább egymást szolgálják (ki), nem az országot. Azt inkább kiszolgáltatják, az összes lózungjuk ellenére.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 304 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak én látom úgy, hogy kilóg az irigységfaktor lába?
(Ez a világ legszebb képzavarja!)

Hétfő van, itt az ideje, hogy Orbán ismét megbukjon.

Ettől a Németh Pétertől már biztos szemlézett a Mandi vagy száz cikket, de mindegyikből ugyanaz a fantáziatlan ugatás köszön vissza. Kár ennyi bitet elpazarolni rá.

Húsvétkor sincs nyugi?
Nyugi, meg kéne locsolni az asszonyt és a családot. Jaaa:-))) ballibek nem értik, ez miről szól!

Van olyan család aki nem foglalkozott ilyen "apróságokkal", hogy mennyi volt a csempe, meg egyebek, csak beköltözött egy villába, ami nem is "aprócska", meg nem is volt "aprócskáé", azt őket senki nem piszkálja, hogy mi honnan van stb.
Jó ez a szelektív gondolkodás, és látásmód!
Tudok is rajtuk jókat röhögni. :D

Válaszok:
Negue | 2016. március 28. 12:35

jav: azt, helyett: aztán

Fasizmuskorrupció után a kuvasz-vàlság a proletariátús csodafegyvere. Ez is lecseng Péter..

Nehogy zavarjon az az aprocska tény, hogy a nyolcvanas évekbe mikor összeházasodtak Szlnokon egy panel albérletetbe laktak, ahonnan vonattal járt fel Orbán dolgozni Budapestre. Majd a rendszerváltoztattáskor már Budapesti Bérlakásba laktak majd mikor gyermekük lett egy nagyobbra cserélték. Ezek után az a bérház kalapács alá került, mint többszázezer és a lakok megvették így Orbánék is.

2002-ben eladták és kölcsönt vettek fel s a Cinege uton egy társasház egyik lakását vásárolták meg amit felujítottak.

Nincs itt semmi látnivaló, mivel hasonlóképpen többtizezer-akár százezer magyar állampolgár járta be ezt az utat.

Én csak szüleim példáját tudom, mikot megvették a panelt s mivel egy összegbe fizették ki kerek 110.000 FT volt. Majd lehetőségük volt egy kertes házat megvenni jutányos áron ahonnan kihalt a tulaj. Felújításra szorult.

A Panel tehermentes lakásukat Zuglóban kerek 12.500000 Ft ért adták el, mivel akkor épp felkusztak a lakás árak.

Azóta is ott él a mamám sajnos már egyedül. A környéken 25-35 millio értékü lett a hasonló felujitott modernizált nagy gondozott kerttel rendelkező ingatlan.

Ezek szerint a szüleim is egy csaló lopos bagázs mivel 11000 Ft befektetéssel 25.000.000-os értékhez jutottak.

Ez nem is olyan különleges történet a mai magyarországon. Ha valaki nem Panelbérházat hanem belvárosi polgári lakást vett meg akkor az értékváltozása nagyságrendekkel nagyobb volt, s esetleges értékesítéskor palotát is épitetthetet a zöldövezetbe.

Ez a lehetőség az adott ídőben volt lehetséges és nagyon sokan éltek vele ehhez még ügyeskedni sem kellett.

Németh Juhász kuvaszozik

A honnan a vagyon kérdését természetesen a spontán privatizációtól kezdve kell vizsgálni, mert az előtt vagyonról beszélni se lehetett.
Minden ennél később kezdődő kutakodás csak röhej.

"még soha nem került ilyen válságos helyzetbe Orbán. "
A 2010-es két választási forduló között megbukott és azóta is hetente.
Most meg ilyen válságos helyzetbe került.
Petyát karakterszámra fizetik.

"Az a kuvasz, amely egy komplett kastélyrendszert birtokol – stróman"

Kell még valamit mondanom Ildikó?

"Ha feketén-fehéren lenne bizonyítva hogy orbán minden reggel véráldozatot mutat be újszülötteket feláldozva és utána ebédre kannibálként eszi meg őket, ez sem lépné át a szavazói ingerküszöbét!"

Ez honnan tudható?

Akkor meg hogy lesz Szigetvári-kormány?

"max kiderül az amit eddig is tudtunk hogy orbán egy tolvajgeci!"

Eddig nem tudtuk. Senkinek nem sikerült ezt verifikálni.

Most egy félholtra vert kuvasszal megy a kenegetés. Az olyan lelkületüeknek, akik azért vernek össze egy kutyát, mer mondjuk a gyűlölt miniszterelnöké, azoknak szól a Németh, Juhász kuvaszozása.

Muterom kutyája egyik kecómban él. Akkor most ki a korrupt? Muter, vagy én, vagy a kutya a stróman? Ki fizetett le kit és miért? Én buktam meg, vagy a muterom?

"De nem ott gazdagodnak, hanem a közbeszerzéseken"

Ezzel sincs semmi gond. Némethnek Juhásznak nyilván egyszerűbb firkálnia, meg gépelnie. A karakán megoldás: elindulni azon a közbeszerzésen. Hátha lehet jobban, olcsóbban!

Csak nehogy egy lumpen kiszúrja, hogy gazdagodnak.

"Ez az ember kilépett már jó régen a FIDESZ-ből és nem tudom, hogy kire szavaz, de vergődik, mert a szocik mégsem, de a nácik még annyira sem."

Szigetvári akkor, vagy a Szabó Timi!

Jó vergődést!

"Hová is süllyedt a liberalista vezér, nevezzük Orbán Viktornak, mert ez tény!"

Hova? Milyen tény?

Hova süllyedt mondjuk Fodor Gabriella, meg Ungár Klára?

"Én csak azt írtam, hogy nő az elégedetlenség az országban."

Helyes! Az elégedetlenség lehet jó, hasznos hajtóerő.

"Valójában tényleg nem nő az elégedetlenség.
Március 15-én is csak ázni mentek ki az emberek a Kossuth térre. "

Kimentek, eláztak és elégedetten mentek haza.

"Egyértelmű, hogy Orbánék laknak ott, ahol a kutya van..."

Ez Juhász-axiómaként ismeretes.

Tegnap Káli-forniában laktam, ma Törökvészen, de csak a szomszédban volt kutya. A kutya ma Rózsadombon lakik.
Ezen a képleten még dolgozik Petya.

"De ehhez minimum ki kéne deríteni, hogy ki az objektum tulajdonosa. "

Földhivatal, tulajdonlap.

Petya megírta: az, hogy nem a miniszterelnöké, annál inkább pláne a Parlament valamilyen bizottságának kéne rámennie. Mivel az objektumok 99%-a nem a miniszterelnöké Petya agyában ezen kéne rugóznia

"A proletár mindenre irigy."

Még ezt sem mondanám. A bolsevik kommunista, aki magától semmire nem vinné, próbál irigységet szítani, hogy felszínen maradhasson.

Sok eset ismert. TGM nyilván magától nem döntöget újságosbódékat és nem torlaszol el hidakat. Másokat, életerősebbeket, lumpeneket gyújtogat ilyesmikre. Hogy meglegyen a havi 400 kiló nettó a semmiért. Nekije.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés