Magyar Nemzet: A BRFK szerint nem bűn visszadátumozni egy dokumentumot

2016. március 23. 13:04

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a letelepedési kötvények engedélyezési folyamatában – adta hírül az MNO. Annak ellenére ez a rendőrség álláspontja, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága négy nappal visszadátumozott egy dokumentumot.

A Magyar Nemzet még tavaly fordult az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához, hogy bejelentést tegyen a letelepedési kötvények engedélyezési folyamatával kapcsolatban. Az Országos Rendőr-főkapitányság feljelentésként kezelte a bejelentést, és nyomozást indított az ügyben. Most azonban kiderült, hogy a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a letelepedési kötvények engedélyezési folyamatában, azaz azzal sincs gond, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága négy nappal visszadátumozott egy dokumentumot.

A Magyar Nemzet bejelentésében olyan eseteket emelt ki, amelyben a bizottság érthetetlenül járt el a forgalmazási engedélyekkel kapcsolatban. A 2013-ban még Rogán Antal vezette gazdasági bizottság ugyanis még azelőtt pecsételte le a VolDan Ltd. és az S&Z Program Ltd. kötvényforgalmazási engedélyeit, mielőtt a liechtensteini igazságügyi hivatal kiadta volna azokat. A BRFK tájékoztatása szerint azonban még csak közirat-hamisítás sem történt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/98363

Ajánljuk még a témában