Bevezették a szükségtelen állapotot

2016. március 4. 13:47

Stumpf András
Mandiner
A magyar népnek egyszer elege lesz abból, hogy egy egyre szűkebb kör kezeli egyre inkább sajátjaként mindazt, ami egyébként nem az övé.

hatalom1.jpg

„Bevezették a szükségtelen állapotot.” Mekkora mondat! Milyen pontosan foglalja össze az elmúlt másfél hét eseményeit, a kormány, a kormánypárt tevékenységét, annak abszurditását! Nem magamat dicsérem, a mondat nem az enyém. Kölcsönvettem. Ellopni nem fogom, hiszen lopni egyrészt csúnya dolog, másrészt lebuknék gyorsan. Aki olvas politikai publicisztikát, e négy szóból is ráismerhet a mondat kiötlőjére. Ugyanaz, aki majd' tíz éve, 2006-ban Gyurcsányékról hasonló pontossággal és szikársággal írta le: „Nem volt forradalom, de leverték”.

Lányi Andrásról van szó, természetesen.

Vele kávéztam a minap. Akkor hagyta el a száját a címbe foglalt kijelentés, amikor sorolni kezdtük a nem csak vérlázító, hanem a tetejébe még érthetetlennek is tetsző történéseket.

*

1. Rejtélyes kopaszok a választási irodánál.

2. A választási bizottság nagyon független fideszeseinek döntése a vasárnapi zárvatartást ellenző népszavazásról.

3. A Magyar Nemzeti Bank végleges vatikánosítása. (Állam az államban, trónusán Matolcsy-pápa, Orbán kegyelméből, úgyhogy senkinek semmi köze hozzá, mire költi a közpénzt.)

4. Az infotörvény korábbi módosítása, amelynek nyomán most Baán László hatszázezret kérhet az Átlátszótól közérdekű adatokért, miközben Habonytól ugye havi 15 ezret kért százmilliós képekért.

5. Államháztartási törvény módosítása, a rendeleti pénzköltés, amellyel módosíthatóvá válik a költségvetés úgy is, hogy abba nem dumál bele sem Varga Mihály, sem az a fránya Országgyűlés.

Van közös pont ezekben az ügyekben, túl azon, hogy arcpirító egytől-egyig. Az mégpedig, hogy látszólag szükségtelenek is. Nézzük csak!

1. Miért kellenének kopaszok? A választási bizottság úgyis fideszes, majd elkaszálja Nyakó kérdését.

2. Miért kellene a jogra is fittyet hányva pártszolgálatot teljesíteni és elkaszálni Nyakó kérdését? Úgysem
tudnak urnákhoz vinni négymillió embert a szocik.

3. Miért lenne gond, ha megírja a sajtó, mire, hova megy az MNB pénze? Az offshore ingatlanbizniszek bonyolultak, aztán ha kiderülnek is, politikai hatásuk csekély. Majd megírja a propagandagépezet, hogy a nemzet ellen fenekednek külföldi erők, az Átlátszóban tényleg van Soros-pénz, úgyhogy hihető is lesz. Oszt jónapot.

4. Lásd 3. pont.

5. A költségvetést az Országgyűlés ma is módosíthatja, ha úgy tartja kedve. A többség ma is fideszes. Minek akkor kivenni a döntést még a fideszesek kezéből is?

*

A megfejtés egyrészt az lehet, hogy akkorára nőtt a Fidesz, annyira benne érzi magát a tutiban a sikeres migránsozás után, hogy egymást nyírogatják a szereplők. Ugye nem gondoljuk például, hogy a Baán-ügy egészen véletlenül került napvilágra éppen most? Hogy nem volt mögötte Baánt gyengíteni akaró fideszes? Vagy hogy a rendeleti költségvetésmódosítás ötlete nem saller Varga Mihálynak. (Hogy éppen melyik NER-béli ellenségétől, az egyelőre nem látszik.)

Folytatódik tehát ott az őrület, ahol 2015 elején, a migrációs csoda előtt abbamaradt. Csak az érthetetlen, miért erőszakolják meg a jogot újra és újra, durván és hátulról, az alkotmányellenes módosításokkal éppen hogy felhívva a figyelmet arra, amit el akarnak takarni.

Esetleg érzik, hogy nem tart örökké ez a kurzus sem? Hogy talán egyszer számot kell adni arról, hova folyt a pénz? No de ha a kurzusnak vége lesz, akkor úgyis számot kell adni róla. Habár... az eddigi „elszámoltatások” fényében ez sem biztos. Az esetleges hűtlen kezelés mindenesetre biztosan nem válik meg nem történtté attól, hogy megtörténtekor nem derülhetett ki.

Sokkal valószínűbb, hogy a jelenség mögött nem ilyen megfontolások állnak, hanem egyszerűen az egyre inkább paranoid, ezért nyers erőre épülő rendszer működési sajátosságait látjuk. Jó magyarázat lenne persze, hogy éppen az értelmetlenség miatt biztos nincs is köze a kormánypártnak a kopaszokhoz például, csak hát a választási bizottság szavazása ismeretében ez már elég gyenge érv.

Megtesszük, mert megtehetjük – ez van itt inkább. Megtesszük, mert ha nem, a főnök mérges lesz. Nekünk meg akkor végünk. A csinovnyikok mentik a bőrüket, megoldják, ahogy tudják, megszavazzák a megszavazhatatlant is. Koncot remélnek, netán azt, hogy nem kerül napvilágra a már megkapott konc... Ki tudja?

Senki.

*

Megállítani sem tudja senki, csak a magyar nép, ha egyszer elege lesz abból, hogy egy egyre szűkebb kör kezeli egyre inkább sajátjaként mindazt, ami egyébként nem az övé. Ehhez persze látnia kellene legalább egy másik szűk kört, amely nem így kezelné, ha odakerülne.

Egyvalaki viszont akad, aki – részben legalábbis – tehet azért, hogy megszűnjön ez a mostani szükségtelen állapot.

Régi harcostárs ő is, a testvére például most lesz KLIK-vezér, aztán ugye a baráti kör, az ezeréves ismeretségek...de azért ő mégsem Pál. Hanem János. Többször bizonyította már, hogy még csak nem is a bólogató fajtából.

Most tehát rajta az ország szeme.

Vagy ha azé nem is, az enyém biztosan.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 361 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert van még ember, aki hisz a politikai programokban?
Volt már párt, aki értelmes programot nyújtott és be is tartotta?
Lesz?

Egyébként ezt írja stumpf is:
"Ehhez persze látnia kellene legalább egy másik szűk kört, amely nem így kezelné, ha odakerülne."

Az a baj, hogy még tovább kell süllyedniük, hogy akik helyettük jöhetnének, jobbnak látszanak.

Az egész egy gondosan előkészített, folyamatosan felpörgetett provokáció-cunami része.
1. Viszály szítása, elégedetlenségi tüzek gyújtása az egészségügyben, oktatásban kockásinges tünt.
2. Magyar Bálint maffiakönyvének bemutatója Brüsszelben (Orbán maffiaállama sokkolta Brüsszelt. Magyar Bálint erről írt könyvének angol változatát tegnap az Európai Parlamentben is bemutatták.)
3. Bizonytalanság keltése, rémhírterjesztés a médiában Biztonságban van a pénzünk Magyarországon? Szerző: hvg.hu
Rengetegen vennék ki a bankból a pénzüket, ha ez valóra válik Pénzcentrum/Index.hu
4. A Stumpf által említett 3-4-5. pontban semmiféle irracionális megoldás nincs.
Az egész Matolcsy-hiszti célja: visszafordítani az MNB-t arra az útra, amelyen járva: MO. FOLYTATJA A KAMATFIZETÉS ÖRÖKÖSSÉ TÉTELÉT, NEW YORK-I SPEKULÁNSOK RÉSZÉRE, MIN. 1300 FT/ÉV.
A lényeg: MNB-pénz kerül-e magánzsebbe, vagy felvetődik-e a hanyag pénzkezelés.gazdálkodás?
A visítozó vörösávósok által reklamált minden pénz Magyarországon marad, a befektetések bármikor visszaválthatók FT-ra, hogy a kollaboráns "közgazdász-rend" kiesik a pikszisből, s ezért New Yorkból abajgatják őket, ez az ő szoc. problémájuk.
Stumpf is felült a vörösávósok "igazságának":
Matolcsy, a kormány pedig egyetlen FT fölött nem rendelkezhet a továbbiakban, mert ez törvényellenes.
Az, hogy pl.az alapítványok alapvető ismérve a legszélesebb átláthatóság, az pl. Stumpfot abszolúte nem zavarja.
Az, hogy a kormány kijelölt korlátok között maradványpénzeket SOS-helyzetben átcsoportosíthat, operatív feladatok elvégzésére, az sem...
És a legfontosabb: az ügyészség, rendőrség, bíróság mindenki előtt nyitva áll.
Csak oda kell menni és beadni egy A/4-es papíron, a bűncselekmény gyanúját.
A PCtalálmány, a szavak, jelentések, fogalmak átdefiniálása sehol nem ölt olyan szélsőséges méreteket Közép-Európában, mint Magyarországon.
Ami nem meglepő: ismerve a BP.-Belváros belterjességen alapuló magyarellenességét.
Kár, hogy ebbe a kösbe Stumpf is belépett, jóllehet nem önszántából, hanem "bevezették" oda.
Úgy, hogy észre sem vette.
Az emberi aljasság rendelkezik a legszélesebb eszköztárral, a romlásba vezető út kiépítésében.
A budapesti levitézlett közgazdász, irodalmár, filozófus, államigazgatási stb., stb. "értelmiség" a PC-aljasságban is külön, kiemelt műfajt képez.

Én is csak kapkodom a fejem. Mi történik a mandin? Csak nem Simicska finansziroz háttérben.
Strumf már nem elöször a szösszeneteiben valahogy egy-egy témánál eltalálja a szarva közt a tögyét. Most mikor zsinórmértéknek tünteti fel Lányi Andrást(Élőláncos) aki ezmúlt ídőben már állt mindenféle izmus mellett és annak az ellenkezőjénél éppen attól függ, hogy épp mi az aktuális széljárás. Most divat a regnáló kormányt ekézni és hetenként megbuktattni, miközben az ország szekere megy, s mivel az ellenzék nem talál magának igazán olyan témát amivel a társadalmat meg tudná szólitani, programja meg végkép nincs ami az ország és a társadalom számára megvalósitható pozitiv üzenet ezért keresnek maguknak olyan támákat amelyek valójában a mindenkori hatalom kormányzási technikai megoldások melyek még érintőlegesen sem befolyásolják az emberek minden napi életét és körülményeit de lehet ideig óráig verni a tamtamot.

Egyszerüen nem veszik észre, hogy itt, a médiamunkások és a nagy függetlenek a kormány ekézése kapcsán saját létezésük fontoságát akarják bizonyitani a nagyérdemünek s ezáltal biztositani egyáltalán a létük szükségeségét, mely a fennmaradásuk és létezésük alapja.

A tévedés ott van, hogy a magyar emberek és társadalom is ugyanúgy tanulja és gyakorolja is a jelenlegi társadalomfilózófiátés azért a többség mindig mikor dönteni kell a józan ész talaján áll, mivel megtanulta, hogy nem hadják magukat "Márioként" kezelni Chippolák által.

"..Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással:

Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…"

by Ady Endre

"Simor, vagy Surányi idejéből mondjon már valaki olyat, hogy az MNB egyáltalán idehaza pénzt költött, vagy befektetett."
Simon az örökös veszteségeivel, az MNB-nek az ország érdekei elleni kijátszásával ugyanolyan - csak éppen MO számára NEGATÍV - pénzügyi műveleteket hajtott végre, mint Matolcsy. Annyi a különbség, hogy utána az állam pótolta a veszteséget, szegényített bennünket, mert tőlünk vette a pótlást, Matolcsy viszont gazdagít, mert értéket hoz létre.
Surányi a 62 tonna arany eladásával, ugyanolyan szintű pénzügyi műveletet hajtott végre, mint amilyenek a Matolcsy-féle befektetések.
Csakhogy a Surányi-akcióval a vörösávós csőcselék és ivadékai jártak jól, ezért az kőkeményen korrekt üzlet volt.
Matolcsy az országvagyont gyarapítja, MNB-eszközök befektetésével, ez tehát természetesen: LOPÁS.
Hogy lopott pénz nem létezik, az a v-ávós PC-szerint: színtiszta lopás.
Világos, nem?

Esetleg, ha figyelnél is, olvasás közben...

A mostaniakról beszélsz a levitézlett ifjúkommunista kisz huszárokról, akik először liberálisokká, majd "nemzeti keresztényekké" lettek???

A szélkakas csapágyas lett.

Egyik nap csuhások, térdre, tapsot kérek a Jézus Krisztus nevében, másik nap meg Finkelsteinékkel a hátuk mögött nemzeti-keresztény építkezés????

Nektek szántani lehet a hátatokon csak löttyinteni kell rá egy kis nemzeti mázat.

Válaszok:
Laibach | 2016. március 4. 15:50

Arra mennek amerre a pénzmágnes mozgatja őket.

Sokan állnak értetlenül a Fidesz legújabb hülyeségei, ötletei előtt. Valóban, mintha a migráció szülte átmeneti nyugalom után, újból eldöntötték volna, hogy tovább apasztják szavazótáborukat.

Amikor egy pártnak nincs valódi ellenfele, akkor következik be rendszerint ez az egyensúly vesztés. A mély fortyog, de még nincs hiteles alternatíva. Szerintem.

Válaszok:
marko11 | 2016. március 4. 17:25

Hogy miből lesz a cserebogár!

"A megfejtés egyrészt az lehet, hogy akkorára nőtt a Fidesz, annyira benne érzi magát a tutiban a sikeres migránsozás után, hogy egymást nyírogatják a szereplők. Ugye nem gondoljuk például, hogy a Baán-ügy egészen véletlenül került napvilágra éppen most?"

Magyarra fordítva; Tégla van a Fideszben.
Talán még azt is tudja a szerző, hogy ki az, kik azok. Csak nem haveri kör? Simlis-kör? Elő akkor azzal a farbával.

Forradalmárok már a spájzban vannak.

Kunhalmi Ágnes: Én akarok forradalmat.
Stumpf András: Szükségállapotot akarok.

"Besegít a kereszténység és a pápa is."

A kereszténység nem, csak a páp(u)a.
.....
Vagy a pápai böszme.

Talán azért a meg nem értés, mert amit Stumpf leír vádként, abból az első kettő pont értékelhető, de ennek nincs vége.
A bal-lib csürhe fideszes kopaszokról ír, de ennek semmiféle bizonyítéka nincs.
Ezzel ezért nem is foglalkozok, úgyis - remélhetőleg - kiderül.
A másik három pontról, nem tudom, mit nem értesz.
Talán azt, hogy Stumpf is szóvirágokat puffogtat, konkrét, világos vádpontok nélkül, de persze, jól hangzik, hogy lopnak.
De akkor ha lopnak, miből, kit és a lényeg: hova, kihez kerül a lopott pénz?
Ha Stumpf erről írt volna, legalább tipp szintjén, pl. Matolcsy egyik vagy másik embere, családtagja, név szerint stb.
De az ilyen homályos gyanúsítgatások vajon kinek használnak?
Van végre egy jegybank, amely MO érdekeiért dolgozik, a közel 15 millió magyar ember jobbulásáért dolgozik.
Szemben az utóbbi 25, ill. 45 évvel, amikor a bank a new york-i pénzmaffia kiszolgálója volt..

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 4. 16:56

"Mit kezdjen egy hithű fideszes az ilyen kritikával?"

Kritika? Kritizálás? Netán simicskás bekiáltás?

Az olvasatomban: A kritika olyan publicisztikai, amely értékelésén, elemzésén keresztül a társadalom, a politika aktuális állapotáról, eredményeiről ad képet az olvasó számára.

Ilyen lenne Stumpf András írása? Szerintem ettől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Micsoda kérdés!

"Ha Stumpf erről írt volna, legalább tipp szintjén, pl. Matolcsy egyik vagy másik embere, családtagja, név szerint stb.
De az ilyen homályos gyanúsítgatások vajon kinek használnak?"

Kinek használnának Stumpf Andrásnak, mert így vélemény és nem kell bíróság elé állnia. Ha neveket írna és konkrét hozzákapcsolt történetet, akkor minden kétséget kizáróan bizonyítania kellene és ha nem tudja rágalmazásért elítélnék.

Lehet, hogy Párhuzamos György már írja javaslatát a Pulitzer-díjra?

Amit írsz nem sok értelme van.
Szerintem a kormányzásnak kétféle módja van. Az egyik a demokratikus a másik a diktatórikus. Az ideológia pedig a csomagoló anyag.
A kormányzás módja a tény, az ideológia pedig a máz.

Konzervatív? Az meg mi fán terem?

Franklin Delano Roosevelt szerint; A konzervatív olyan ember, akinek két tökéletes lába van ugyan, mégsem tanulta meg, hogy kell hátrafelé járni.

Ami pedig a Fideszt illeti; 1994 óta gyűjtőpárt. Maga köré vonta a más pártoktól leszakadó, más-más ideológiát képviselő személyeket. Így a gyakorlati ténykedése során bármelyik ideológia fellelhető.

LOL
Tévedsz. Én senkinek sem vagyok a híve, legfeljebb magamnak.
Önimádó vagyok, mint a Többször Bérmálkozó. ;-)

Alternatíva nélkül is megbukhatnak.
A magyarok ugyanis szeretnek valaki ellen szavazni, és nem valakire.

Egyébként is, ha egy Kész nevű senki is nyerni tudott.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. március 5. 11:11

Azért bírom ezeket a mai firkászokat. Egész jól alakítják a simlis és szende szerepet.

"A magyar népnek egyszer elege lesz abból, hogy egy egyre szűkebb kör kezeli egyre inkább sajátjaként mindazt, ami egyébként nem az övé."
Mi már ezt egyszer átéltük. Akkor rendszerváltásnak, privatizációnak nevezték.
Amikor is az előző rendszerben létrehozott közös vagyon egyszer csak néhányak tulajdona lett. Fillérekért.

"Lásd azt földügyes képviselőt, nem jut eszembe a neve."

Ángyán Józsefre gondolsz?

Azért ott van más is.

"A Magyar Nemzeti Bank végleges vatikánosítása. (Állam az államban, trónusán Matolcsy-pápa, Orbán kegyelméből, úgyhogy senkinek semmi köze hozzá, mire költi a közpénzt.)"

Na ja! Pedig a még megmaradt aranyrúd vagyonkészletet is eladhatná, mint ahogy tette az egyik elődje.

Én csak túllépek az alap nélküli általánosságokon alapuló vádaskodásokon.
Mindenki, aki vádaskodik, ha nem jelöli meg a vádjai alapját, értékelhetetlen.
A Nemzeti Választási Bizottság döntését, itt a mandineren, keményen kritizáltam.
Kishantost szintén.
A 400 marhájával föld nélkül maradt gazdálkodó esetét szintén.
Az iskolai fűtés elmaradását, a KLIK miatt, szintén.

"Igenis látni kell tudni mire mennek milliárdok "
Az a helyzet, hogy minden egyes milliárd elszámoltatható.
Ezért írjátok így, mire mennek a milliárdok, ahelyett, hogy ezt írnád: MIRE MEGY EZ ÉS EZ A MILLIÁRD.
MIRE MEGY AZ A MILLIÁRD, AMI IDE ÉS IDE KERÜLT?
Persze, ez neked magas.
Inkább legyen így, mint hogy velejéig szemét legyél.

Na ja!
A korábbi MNB elnökök apasztották a Jegybank vagyonát. Eladták az ingatlanokat (Balatonvilágoson, Budapesten üdülők, Dobogókőn telek, Orfűn apartmanházak), az aranykészletet, hogy a keletkező lyukakat betömjék. Matolcsy által vezetett MNB pedig gyarapítja az MNB vagyonát. Azért ez némi különbség.

Mivel foglalkoznak a külföldi jegybankok?

A Bundesbank főiskolája például kastélyban működik, ezenkívül több üdülővel, vendégházzal is rendelkezik Wyk auf Föhrben a Föhr-szigeten vagy Zehlendorfban, tíz éve pedig még 4700 lakás volt a tulajdonában 120 millió euró értékben. A lengyel központi banknak három szabadidőközpontja is van: Stara Wieśben egy 28 szobás neogótikus kastély áll a jegybanki dolgozók rendelkezésére. De a belga, a cseh, a portugál vagy a román jegybanknak is vannak oktatási és sportkomplexumai. Kifejezetten ingatlanbefektetésre is van példa: a norvég jegybank egy londoni ingatlankezelő céggel kötött együttműködési megállapodást és vásárolta be magát 640 millió dollár értékben a Pollen Estate irodaház-üzemeltetőbe.

LOL
Kunhalmi lenne a fekete gólya?

:DDD

Az ellenzék mindenről népszavazást akar, de eddig még soha nem jutottak el a szükséges aláírt ívek leadásáig.
Gyurcány is tavaly karácsonyra ígérte, de nem halottam róla, hogy a sok százezer aláírás meglenne.
Kovácsian várom, hogy Gőgös mikorra teljesíti. Bár sok értelmét nem látom a népszavazás megtartásának, mert nagy valószínűséggel nem lesz meg az 50 %.

Pénzügyi. befektetési gazdasági tevékenységet.

LOL
Nem az a lényeg, hogy mennyit hagytak, hanem az mennyit adtak el és hova lett az ára.
Ugyanez vonatkozik az MNB ingatlan vagyonára.

Azt meg leírtam, hogy más országok jegybankjai milyen ingatlanokkal, befektetésekkel rendelkeznek és miképpen vesznek rész a társadalmi szerepvállalásban.

Máskülönben pedig az Alapítványok a tőkejuttatást nem költhetik el, csak a 2-3 %-os kamatát.

Ezt cáfold meg és ne frázisokat pufogtass.

Miért nem idéze az írásból?
Ez is olvasható benne.

"a műkincsek vásárlását most kritizáló Bodnár Zoltán jegybanki alelnöksége idején, amikor Surányi György állt a pénzintézet élén, összesen 326 darab műtárgyat, köztük festményeket és szobrokat vásároltak. A liberális politikus MNB-alelnökként 1997–1998-ban a Világbank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) magyarországi alkor­mányzója is volt. Az MNB közleménye szerint Bodnár a jegybank nemzetközi irodáit és ingatlanvásárlásait is rendszeresen bírálja, jóllehet az ő idejében a bank lényegesen több nemzetközi irodával és saját tulajdonú ingatlannal rendelkezett, mint most."

Egyes Fideszesek nagyon igyekeznek minél lejjebb süllyedni. Ha túl nagyra nől egy párt, ott az alja is a felszínre tör.

Dévényi után Stumpf is.
Így megy ez, amikor nem a tényfeltárást, hanem a ténymagyarázatot fizetik.
Stumpfért is kár.

Lesznek ők még Rékakinga lapjánál "ászok".

Mindig a legnagyobb darabok úsznak legfölül-így szól Murphy törvénye a politikáról és a pöcegödrökről. :)

Mr Griffin korábban kijelentette magáról, hogy Izrael támogatója. 2009-ben, a BBC kérdésére azt állította, hogy a BNP volt az egyetlen politikai párt, az Egyesült Királyságban, amely fenntartás nélkül támogatta Izrael Cast Lead gázai művelet.
Forrás: http://www.thejc.com/news/uk-n..

Aranyat nem, de devizát vásárolt és növelte a devizatartalékot. Az arany pedig a jelenleg magyarországi helyzetben semmire sem jó. A megfelelő devizatartalék biztosítja a forint átválthatóságát, azzal lehet pénzügyi műveleteket végrehajtani, amelyből profitálni lehet.(Lásd Alapítványokon keresztül államkötvény jegyzés.) Az aranyból nem. Az ingatlanvagyon pedig hasznosítható és ha nem szükséges értékesíthető. A műtárgyak értéke pedig folyamatosan növekszik. Ezen túl, ha a származása magyar akkor még nemzeti értéke is van.

A 2-3 %-os kamat egy példa. Most nem tudom, hogy mennyi az értékpapírok, kötvények átlagos hozama, de lehet 5-10 % között is. Ezért mondta Balogh Ádám az interjúban, hogy évente legfeljebb 5-10 milliárd forintból gazdálkodhatnak a jegybank alapítványai.

A csillagbörtönös dologról nem hallottam.

Na ja! Te aztán hozzáértő vagy. Ez meg is látszik a blőd hozzászólásaidon.

Az MNB nem hitelezheti a költségvetést.

Amennyiben lehetne akkor sem igaz az állításod, mert akkor drágábban a pénzpiacról jut hozzá.

A FED nem hasonlítható az EKB-hez, mint ahogy egyik sem az MNB-hez. Ez már illene tudnod, ha egyszer felhozod témaként.

Az arany egy holt tárgy, azzal nem lehet pénzügyi műveleteket végrehajtani. A devizatartalékkal igen.

A nemzeti valuta stabilitását elsődlegesen a gazdaság tudja biztosítani a fizetőképes keresleten keresztül. Ez egyben hatással van az inflációra is. Az MNB feladata pedig az infláció féken tartása, a nemzeti valuta átválthatóságának a biztosítása.

sajna nem kell fizetni,aztán nem képesek becsülni ezt. tapasztalat

nem a 4 évesekről beszélek,hanem a 10 éves srácról,aki azzal a szöveggel viszi vissza a sült húst,hogy úgyis ingyen van...aztán kicsit fel lett világosítva hogy hol a helye.
tudod jól,hogy nem csípem az ingyen dolgokat,ingyen utazást,ingyen kaját.

Nem értem Stumpf indignációját. 2010 óta, de legkésőbb 2014 óta pontosan lehet tudni, hogy a Fidesz egy kleptokrata maffiapárt, aminek a vezetői magasról tojnak a demokráciára. Az NVI és az MNB-ügyben semmi új nincs. Az egyre nyíltabb állampárti erőpolitika az orbáni Alaptörvény logikus következménye. Nehéz elhinni, hogy az egyik legfelkészültebb jobboldali újságíró eddig nem vette észre az orbánizmus valódi természetét.

A helyzetfelmérés reális, de arra a bizonyos Jánosra aztán várhatsz.

Ő sokszor és nagyot merített a húsosfazékból, elég itt talán csak a dohány nagy- és kiskereskedelmére, illetve a földárverésekre gondolni.

Hogy válthatná-e Orbánt vagy sem, én nem tudom.

Hogy a rendszer jobb nem lenne, abban biztos vagyok.

Válaszok:
alkar70 | 2016. március 4. 22:48

Bocsánat, félrement.

Annyi János van ebben a rendszerben.

Hát lopni talán nem lopott annyit, mint a többiek.

De ebből a szempontból Kövér sem támadható.

Nem tudom, egy ilyen velejéig rohadt rendszer reformálható-e belülről. Én fiatalként láttam a Pozsgay-Nyers féle erőlködést. Annak nem volt sok értelme.

Abból a szempontból vagyok szkeptikus, hogy ha kiépült egy állami rendszer közpénzek szisztematikus lenyúlására, segíthet-e a józan ész, a becsület, a tisztesség visszatérni a helyes útra?

Az MNB 2013 hozta létre az alapítványokat. Az alapítványok összes törzstőkéje 250 milliárd forint, amely államkötvényekbe lett befektetve. Az államkötvények között éven belül lejáratok is vannak. A törzstőke egy részében devizában bocsájtotta rendelkezésre az MNB. Így 2013-2014-2015 évben a kamatokból és esetleges árfolyam nyereségből akár 20 milliárdot meghaladó bevétel is keletkezhetett.

Nincs arról tudomásom, hogy „10 milliárdot költöttek "képzésre". A népszabadság 2015. augusztusban a következőket írta; „Alig költöttek oktatási célokra a jegybank alapítványai. A Népszabadság összesítése szerint a több száz milliárd forint vagyont kezelő alapítványok mindössze százmilliós nagyságrendű összeget fizettek ki ilyen célokra, miközben százmilliárd forintnál is többet költöttek az állam finanszírozására azzal, hogy állampapírokat vásároltak.” Mivel a 2015 évi beszámolók még nincsenek fenn a honlapokon, így csak feltételezhető, hogy az a „10 milliárdot költöttek "képzésre". állításod nem valós.

Mindezek figyelembevételével az ezzel kapcsolatos összes állításod valótlan, a kérdéseid pedig csak neked jelentenek kérdést.

Összehordasz butaságokat, amelynek alapja egyes firkászok ködös, félrevezető magyarázatán alapszik. El kellene olvasni az eredeti és módosított szakaszokat és akkor láthatnád, hogy semmi nincs eltitkolva, hanem minden a helyére került. Amit a módosítás előtt nem lehetett kikérni, az ezután sem lehet. Amit a módosítás előtt ki lehetett kérni azt a módosítás után is ki lehet kérni.

Ezen túl az alapítványoknak éves beszámolót (mérleg-eredmény és szöveges) beszámolót kell készíteni és a honlapjukon megjelentetni.

Erről szól a történet.
De, ha valakiről állandóan azt hallod, lopik, és az illető nem reagál a vádra, akkor...
Márpedig OV egyetlen alkalommal nem tette helyre az őt és csapatát lopással gyalázókat, eddig...

"Alternatíva nélkül is megbukhatnak.
A magyarok ugyanis szeretnek valaki ellen szavazni, és nem valakire.

Egyébként is, ha egy Kész nevű senki is nyerni tudott." - írod.
Sajnos, ezzel egyet kell érteni.
Erről szólt 2002 is.
Ezért vesztett a nemzeti oldal, jöhettek a turbóként országot-embereket-vállalatokat újra és újra eladósító "bal-libek".
Vagyis inkább "lib-balok".

"de inkább nem kérdeznék."
Pedig jó lenne, ha kérdeznél. Még inkább, ha választ is kapnál (nem fogsz), vagy ennyit: "A jogállam védelmében". Az első kérdésed ez lehetne, mindjárt Brüsszelhez:
Miért nem engedték, hogy a vörösávós "mikutyánk kölykei" bírói kart az Orbán-kormány újjászervezze?

Az aranyról éppen Surányi mondta el, hogy nem olyan jó befektetés, mint ahogyan az a köztudatban van. Árfolyama ingadozik, ha pénz kell, előbb el kell adni, tárolása, mozgatása sokba kerül.

Schiffer képviselő úr felhívom figyelmét, hogy 2018-ban lesz országos népszavazás, amely minden ügyet érint. Közöttük lesz az is, hogy az LMP bejusson a parlamentbe vagy ne.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. március 5. 13:53

Elnézést. Elnéztem a posztot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés