Nem béremelés kell

Tanárok sztrájkbizottsága: Nem béremelést akarunk

2016. február 19. 13:29

A pedagógusok sztrájkbizottsága állásfoglalást adott ki, amelyben leszögezték, hogy azok a kormánypárt részéről elhangzott nyilatkozatok alaptalanok, amelyek szerint a sztrájkbizottság pedagógus béremelést szeretne. Ugyanakkor a bizottság azt is hangsúlyozta, hogy addig tárgyalnak a kormánnyal, ameddig van esély a megegyezésre.

A pedagógusok sztrájkbizottsága mindaddig folytatja a tárgyalásokat a kormány képviselőivel, ameddig lát reményt a megegyezésre a köznevelés vitás kérdéseiben, ugyanakkor visszautasítja azokat az „alaptalan politikai nyilatkozatokat”, amelyek a kormányzó párt részéről az elmúlt napokban elhangzottak. A sztrájkbizottság pénteken az állásfoglalásában kiemelte: ismerik és betartják a törvényeket, és elvárják a nyilatkozó politikusoktól, hogy azokat ők is tartsák tiszteletben. A sztrájkot megelőző tárgyalások ugyanis törvényből levezethető szakszervezeti jogok, illetőleg kormányzati kötelezettségek — közölték.

Rámutattak: tárgyalási készségük fenntartása mellett — a leghatározottabban visszautasítják azokat a megalapozatlan vádaskodásokat, alaptalan politikusi nyilatkozatokat, amelyek a kormányzó párt legkülönbözőbb állami, parlamenti tisztségeket betöltő tagjai részéről az elmúlt napokban elhangzottak. A pedagógusok sztrájkbizottsága várja, hogy a kormány képviselői — ígéretüknek megfelelően — küldjék meg azt a megállapodás-tervezetet, amely a további tárgyalások alapjául szolgál, s amelynek elkészítésére február 17-ei határidővel vállalkoztak — írták.

A sztrájkbizottság a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek azt állítják, újabb béremelést követelnek a pedagógusoknak. Követelésük az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik — közölték. A közleményben visszautasították azt az állítást is, hogy bárki a gyerekekkel „zsarolná” a kormányt, követelései közvetlen módon vagy közvetve kapcsolódnak a gyermekek, tanulók érdekeihez.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/97304

Ajánljuk még a témában