Nemzeti kulturális érdek

2016. február 13. 10:53

Lendvai Ildikó
Népszava
Én is bérelnék műkincset. Először szőnyegtisztító gépet akartam, de az drágább. Azért a koronát néztem ki, mert szeretem hanyagolni a portörlést, a korona viszont eleve vitrinben van.

„Szeretném egy-két napra kikölcsönözni a koronát. Ez már másoknak is eszébe jutott azután, hogy kiderült: a Szépművészeti Múzeum tíz XVII. századi képet kölcsönzött egy »Habony-közeli lakásba«. Ezt a terminust a Népszavában olvastam, nyilván a »Fidesz-közeli vállalkozások« kifejezés ihlette. Díjazom, így legalább nem kell bíróságra rohangálni, mint annak idején az Élet és Irodalomnak, amelyik először megfontolatlanul »Fidesz-vállalkozásokról« cikkezett, de kiderült, azok csak Fidesz-közeliek. Maradjunk annyiban, hogy ez a lakás is »Habony-közeli«, noha sokak szerint ott is lakott. Elég legyen annyi, hogy Habony volt anyósa bérli a Szerb utcában az V. kerülettől. A bérlő lánya, a volt élettárs egyébként Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője, jobban ismeri tehát a miniszterelnök gondolatait, mint az maga. Annál persze nem jobban, mint Habony, mert ez lehetetlen. És mivel ez a Rokonok országa, a 300 milliót érő festményeket annak a cégnek a nevében bérelték ki, ahol korábban Habony húga is cégtárs volt, egyik tulajdonosa Vajna jóvoltából a TV2-nél kapott vezető beosztást.

Én is bérelnék műkincset. Először szőnyegtisztító gépet akartam, de az drágább. Azért a koronát néztem ki, mert szeretem hanyagolni a portörlést, a korona viszont eleve vitrinben van. És hallottam, hogy a botrány óta képet nehezebben adnak, Juhász Péterrel sem álltak szóba. Ami nagyon helyes, hiszen ezeken a barokk festményeken túl sok a pucér nő, Juhásznak meg kisgyerekei vannak. Én sokkal megbízhatóbb vagyok. Ott lakom egy köpésnyire a Szerb utcától, a környéket így nem érheti szó. Az unokák már kellő tisztelettel megszemlélték a koronát a parlamentben, tehát nem vetnék rá magukat rögtön. Alaposan tanulmányoztam a kölcsönzési szerződés feltételeit. Mindennek eleget tudok tenni. A lakás hőmérséklete az előírt 18-22 fok között van. A műtárgyat nem fogja napfény érni, nem szoktam az erkélyen történelmi ereklyékben napozni. Arról ugyan fogalmam sincs, hogy a relatív páratartalom nálunk 45-50 százalékos-e, de hajlandó vagyok vízzel teli lábasokat tenni a fűtőtestre. Azt is megszabják, hogy ne legyen sérülésveszély, hát ebben speciel sokkal jobb vagyok a Szerb utcaiaknál. Ott a kölcsönzést megelőző évben már kigyulladt egy szauna, ami nálunk nemhogy a lakásban, de az egész házban nincs.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ildikó néni! A korona project a páratartalmon fog
megbukni.

Kedves Ildikó!
Ön sokkal jobb helyzetben van, mint az átlag magyarok!
Bármikor ehet szutykos csirkét, "tiszta" forrásból.

"Én is bérelnék műkincset."

Nosza rajta!

De lesz-é gázáremelés vajh?

A nap kommentje.
Ildi néninek varangy bőre van a képén, botx-xal vegyítve.

Na, megnyikkant a nemzeti kulturális érdek.
Hahó, Ildinéni! Oszt a kisunoka hogy van?

Acélos lekötésben volt a nyanya.
most átment szutykosba.

Ha fantáziálsz, inkább arról, hogyan tudnátok visszaadni az elvtársaitokkal együtt erőszakosan, időelőtt kioltott 140+ millió életet:

A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politika, szovjet népírtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népírtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM.

Továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or./blog/:
A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek
A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek.
Az afghanisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek.
A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek.
Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek.
A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1,072,000 lélek.
A Mozambique-i kommunisták áldozatai: 700,000 lélek
A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek.
A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek.
Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek.
További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés