Heller: Hetven éve Budapesten is molesztálták a nőket

2016. január 17. 15:18

Heller Ágnes szerint az iszlám kultúra ott tart a nőkkel kapcsolatban, mint a nyugat tartott hetven éve. Ungváry Rudolf elmondta: szerinte nem lehet minden menekülőt befogadni.

Heller Ágnes szerint nem volt nemi erőszak Kölnben, ezért nem kéne használni az erőszak szót. A filozófus kifejtette: fiatalkorban nem tudott úgy végigmenni az utcán Budapesten, hogy ne érjék hasonló atrocitások, mert akkor ez volt a szokás. Leszögezte: az iszlám kultúra ott tart a nőkkel való viselkedés területén, mint ahol a nyugat tartott hetven éve.

Ungváry Rudolf szerint szembe kell nézni azzal, hogy nem szabad minden menekülőt befogadni, ugyanakkor kifejtette, hogy nem ért egyet Hellerrel abban, hogy hol tartott a nőkkel szembeni viselkedés kultúrája hetven éve. Szerinte nem voltak általánosak a molesztálások. Heller szerint viszont ez általános volt, és ezt kortársai is megerősíthetik.

Heller: Európa nem jól integrál

A filozófus szerint Európa nem jól integrálja a bevándorlókat, ezért ellenségei lesznek az államnak. Ungváry szerint nem lehet csuán az európaiakat hibáztatni azért, mert nem sikeres az integráció. Szerinte ez egy nehéz folyamat. Az újságíró szerint Merkel vesztésre áll, Orbán „fasiszta rendszere” viszont tarolni fog a következő választáson.

Heller Ágnes szerint világossá tenné az Európába érkezők előtt világossá kell tenni hogy mik a szabályok. Ungváry egyetértett, és elmondta: ő nem engedné, hogy a szaúdiak által támogatott szervezeteknek köze legyen a migránsok „pátyolgatásához”. Az újságíró fájlalja, hogy a liberális politikusok csak a korlátlan befogadásról beszélnek, nem pedig a szabályokról. Ungváry Tamás Gáspár Miklósnak is nekiment, aki őt azzal vádolta fenti véleménye miatt, hogy rasszista. Heller szerint viszont TGM nem is liberális.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/96234

Ajánljuk még a témában