Föld: Mészáros Lőrinc 22 éves fia is bevásárolhatott

2016. január 15. 11:02

Meg lehet a megoldása annak, hogyan kerülhetett több mint 400 hektár föld „Mészáros Lőrinc” tulajdonába a földárveréseken: egy részét a vele azonos nevű és ugyanazon a címen lakó fia vehette meg.

Mészáros Lőrinc és családja az eddigi földárveréseken összesen 1391 hektár földhöz jutott, melyekért összesen 1941 millió forintot fizettek. Mindebből Mészáros Lőrinc név alatt 401 hektár szerepelt, ami azonban a vonatkozó szabályok szerint szabálytalan lenne. Az ugyanis kimondja, hogy egy személy összesen csak 300 hektár földhöz juthat hozzá. 

Mészáros Lőrinc korábban azt nyilatkozta, hogy ő csak 239 hektár földet vásárolt. A dolog megoldása valószínűleg az lehet az RTL Klub Híradója szerint, hogy a fennmaradó 162 hektárt egy másik Mészáros Lőrinc vehette meg: a felcsúti polgármester azonos nevű, és ugyanazon a címen lakó fia.

A még csak 22 éves fiatal egyébként egyik alapítója a FEJÉR-B.Á.L. nevű cégnek, ami létrejötte után három hónappal már több százmilliós közbeszerzéseket nyert el egy másik céggel közösen, többek között a szombathelyi püspöki palota és a bicskei tanuszoda felújítását is.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/96183