Föld: Mészáros Lőrinc 22 éves fia is bevásárolhatott

2016. január 15. 11:02

Meg lehet a megoldása annak, hogyan kerülhetett több mint 400 hektár föld „Mészáros Lőrinc” tulajdonába a földárveréseken: egy részét a vele azonos nevű és ugyanazon a címen lakó fia vehette meg.

2016. január 15. 11:02

Mészáros Lőrinc és családja az eddigi földárveréseken összesen 1391 hektár földhöz jutott, melyekért összesen 1941 millió forintot fizettek. Mindebből Mészáros Lőrinc név alatt 401 hektár szerepelt, ami azonban a vonatkozó szabályok szerint szabálytalan lenne. Az ugyanis kimondja, hogy egy személy összesen csak 300 hektár földhöz juthat hozzá. 

Mészáros Lőrinc korábban azt nyilatkozta, hogy ő csak 239 hektár földet vásárolt. A dolog megoldása valószínűleg az lehet az RTL Klub Híradója szerint, hogy a fennmaradó 162 hektárt egy másik Mészáros Lőrinc vehette meg: a felcsúti polgármester azonos nevű, és ugyanazon a címen lakó fia.

A még csak 22 éves fiatal egyébként egyik alapítója a FEJÉR-B.Á.L. nevű cégnek, ami létrejötte után három hónappal már több százmilliós közbeszerzéseket nyert el egy másik céggel közösen, többek között a szombathelyi püspöki palota és a bicskei tanuszoda felújítását is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2016. január 16. 16:00
Ez nagyszerű, lesz aki az apja nyomdokaiba lép :)
august
2016. január 16. 15:34
Tudsz mutatni 20 éve működő olyan fidesz közeli céget ami nem az állami pénzek megcsapolására "készült?" ------------ Ha jól értem a szavaidat akkor az eddigi balliberális bevált gyakorlat az volt, hogy direkt válogatott külföldi cégek csapolták meg az adófizetők pénzét, a közbeszerzések segítségével évtizedekig.. Ezért a nagy izgalom, és hisztéria, mert ezek a pénzcsapok elzárásra kerültek..
OberEnnsinnen
2016. január 16. 13:30
"Gyurcsány majdnem 1 milliárdért adta el a hengergumizó cégét Pár nappal ezelőtt egy német cégnek eladta a hengergumizó cégét Gyurcsány Ferenc. A most értékesített Béta-Roll 1994-ben került az Altus tulajdonába." került az Altus tulajdonába." került az Altus tulajdonába." került az Altus tulajdonába." Itt nincs szó holmi lacafaszás vételről, pénzkifizetésről: került az Altus tulajdonába." és kész. Kell még valamit mondanom, Ildikó? Ez az egyik. A másik: Magyarországon 23 éves életkor alatt tilos pénzt forgalmazni, gazdasági tevékenységet pénzzel előmozdítani. Az öreg Mészáros Lőrinc ezt ne tudná? Már ezzel bizonyítja, hogy rosszhiszemű, a fiát alapvető dolgokra nem tanítja meg. Pénzért vásárolni? Ez hallatlan és jellemző a mai maffia-Magyarországra és a maffia Orbán-kormányra...
kjkj945
2016. január 16. 13:23
Föld: hány hold?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik