Terror Párizsban: három embert őrizetbe vettek Németországban

2015. november 17. 14:28
A német-holland-belga hármas határ közvetlen közelében elhelyezkedő Alsdorfban három embert vettek őrizetbe kedden a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben. Mind a hárman külföldi állampolgárok. A rendőrség azért intézkedett, mert egy bejelentés szerint a csoportban felismerték a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött, jelenleg szökésben lévő Salah Abdeslamot, de úgy néz ki, hogy a férfi nincs az őrizetbe vett csoportban.

Németországban őrizetbe vettek három embert kedden a múlt heti párizsi merényletekkel összefüggésben. Az Aachener Zeitung című lap szerint két nőt és egy férfit vettek őrizetbe az Aachen melletti Alsdorfban az országos munkaügyi ügynökség (BA) helyi munkaközvetítő irodája (Jobcenter) előtt. Éppen elindultak a Jobcentertől, amikor autójukat több rendőrautó feltartóztatta, és a rendőrség különleges bevetési egységének egy különítménye őrizetbe vette őket – írta az Aachener Zeitung az online kiadásában. A lap szerint több környező településen is rendőri készültség tapasztalható.

A rendőrség egy szóvivője az n-tv hírtelevíziónak azt mondta, hogy az őrizetbe vett személyek külföldi állampolgárok.

A Spiegel Online hírportál szerint a rendőrség azért csapott le rájuk, mert egy bolti eladó bejelentést tett, hogy felismerte a csoportban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot. A szökésben lévő férfi minden bizonnyal nincs a háromfős csoportban, de a rendőrök a lehető legnagyobb körültekintéssel ellenőrzik őket, mert nem akarják, hogy Abdesalam másodszor is kicsússzon a hatóságok keze közül – írta a Spiegel Online. 

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Alsdorf a német-holland-belga hármas határ közvetlen közelében helyezkedik el. 

Belgiumban a párizsi merényletekkel összefüggésben széles körű vizsgálatok indultak, mert a szálak – ahogy az év elején a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége ellen elkövetett akció után – ismét az országba vezettek.

Németországban a radikális iszlamizmus legerősebb irányzata a szalafizmus, amelynek hívei főleg Észak-Rajna-Vesztfáliában koncentrálódnak és szoros kapcsolatot tartanak fenn az irányzat belgiumi híveivel.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés