A köztársaság nem betiltja, hanem integrálja a vallásokat

2015. november 15. 18:28

Jámbor András
Kettős Mérce
Nem az a feladatunk, hogy bűnbakokat találjunk, vallásháborút vizionáljunk, hamis dilemmákat vessünk fel, építsünk rá politikát, és azt hazudjuk, hogy az integráció nem lehetséges.

„Balról a 4K! elnöke, jobbról meg a Mandiner szerzője, Szilvay Gergely beszél az integráció bukásáról. Istvánffy a ránk kényszerített muszlim teokráciát állítja szembe a szekuláris állam elfogadásával, míg Szilvay arról beszél, hogy az integráció megbukott a terroristák miatt. (...)

A felvilágosodás utáni Európa jogait tiszteletben tartó polgárként én is amondó vagyok, elfogadhatatlan a gyerekek kényszerházassága, elfogadhatatlan a nők tárgyiasítása és tulajdonként való kezelése, elfogadhatatlan a terror, és elfogadhatatlan a vallás törvényeken felülemelkedő megélése. És elfogadhatatlan az is, hogy valakiket olyan cselekményekkel azonosítsunk, amiket nem követtek el. De elfogadhatatlan a melegek megverése, a nők elleni erőszak nem muszlim, hanem európai fajtái, elfogadhatatlan a kisebbségek megtámadása és megbélyegzése, az önbíráskodás minden fajtája. Ez is az európai jogállami kép része.

A titkosszolgálatoknak, a bűnüldözői szerveknek, az igazságszolgáltatásnak tennie kell a dolgát, és le kell csapnia azokra, akik vétenek a törvény ellen. Meg kell védeni a közösségeinket, a köztársaságainkat. De nem az a feladatunk, hogy bűnbakokat találjunk, vallásháborút vizionáljunk, hamis dilemmákat vessünk fel, építsünk rá politikát, és miközben 40 millió muszlim él nap mint nap Európában, azt hazudjuk, hogy az integráció nem lehetséges, mert van 8, vagy 1100, vagy akár 10 ezer, ne adj isten 100 ezer muszlim Európában, akiknél nem volt sikeres. Miközben meg se próbáljuk az integráció sikeres példáit használni.

A kérdés viszont az, hogy akarjuk elérni, hogy az európai muszlimok és a további Európába érkező muszlimok ne a szélsőséges nézetek irányában induljanak el. Erre pedig nincs nagyon más válasz, mint az, ha éreztetjük velük, hogy egy közösségbe tartozunk. Ekkor tudják csak elfogadni ennek a közösségnek is a szabályait, és azoknak szellemében megélni hitüket. Ebből a célból véget kell vetnünk a gettóknak, a rasszista elnyomó állami technikáknak, és olyan életet kell teremtenünk, amelyben minden európai, azaz a muszlimok számára is van lehetőség egy boldog jövőre. Tehát integrálnunk kell – nem csak az európai muszlimokat, hanem önmagunkat is, hiszen a Köztársaság csak akkor tartható fenn, törvényei és értékei csak akkor tarthatók tiszteletben, ha azok mindannyiunkra érvényesek, és mindannyian érezzük, érdekeltek vagyunk benne, mert jólétünk, biztonságunk és boldogságunk záloga.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez szakmányban önti ránk az ostoba liberalizmusnak hitt szószát.

Abba kéne már hagynia.

Te Jámbor, a Führer egy kevésbé sikeres integrációs kísérlet volt az osztrák katolikus egyházba.

Ettől még a nácik OK, nem? Hiszen Hitler csak egy volt.

Istenem, adj már felvilágosodást!

Szegény Jámbor!
Fixa ideája lett a "szeressük egymást, gyerekek!"
A szomorú valóság viszont az, hogy talán elsőként épp az ilyen álhumanista marhákat pécézik ki a toleráns jöttmentek.

"ha éreztetjük velük, hogy egy közösségbe tartozunk. Ekkor tudják csak elfogadni ennek a közösségnek is a szabályait, és azoknak szellemében megélni hitüket. "


Ha finom akarok lenni, akkor naívnak nevezem a cikkírót.
Ki tartozna kinek a közösségébe?
Rájöttem, mit értenek másképp a ballibek: az integráció fogalmát. Ha valamelyik ország befogad akármennyi migránst, mi lesz utána? Szétszóródnak az adott országban és annak a közösségnek a szabályait veszik érvényesnek magukra nézve? Vagy nagyvárosok negyedeiben élnek a saját törvényeik szerint?
Ha Mo befogadna annyi migránst, amennyi a kvóta után "járna" nekünk, + család, igen sok embernek kéne fedelet adni a feje fölé. Budapest melyik negyede lenne erre alkalmas? Hova költözzenek az ott lakók?

Jó poszt. Az integrációnak nincs alternatívája. A terroristák pont azt akarják, hogy az európai közösségek gyűlöljék egymást. Ha, hagyjuk, hogy ez megtörténjen, akkor ők győztek.

'A titkosszolgálatoknak, a bűnüldözői szerveknek, az igazságszolgáltatásnak tennie kell a dolgát, és le kell csapnia azokra, akik vétenek a törvény ellen. Meg kell védeni a közösségeinket, a köztársaságainkat.'

Kérj egyet a Merkel-féle bibliából oszt forgasd!

Merkelnek le kéne mondani...

Ja, és SZia! bocs, lemaradt. :)

Akkor le kell mondatni, tömegek az utcákra és hajrá...persze ha van hozzá akarat és elszántság. Ha nincs, akkor így jártak és velük együtt Európa is.

A német híres volt mindig arról, hogy fát lehet vágni a hátán. Szabálykövető, tartja magát törvényhez, normához bármi is a szabály, törvény, norma; ezzel vissza lehet élni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés