Császy „az Orbán-rezsim börtönében” ismerte meg Hagyót, Hunvaldot és Tasnádit

2015. október 27. 10:00
„Minden rosszban van valami jó” – így kommentálta Császy Zsolt a Gyurcsány Ferenccel tartott könyvbemutatón, hogy előzetes letartóztatása alatt megismerhette Hunvald Györgyöt vagy Tasnádi Pétert.

Az Orbán-rezsim börtönében címmel jelentette meg könyvét Császy Zsolt, a Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egykori értékesítési igazgatója, akit a Sukoró-perben első fokon elítéltek, a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladásának ügyében viszont felmentettek. Császy három és fél hónapot töltött előzetesben, jogerős ítélet egyelőre nem született.

Zárkanaplóját Debreczeni József és Gyurcsány Ferenc, a DK politikusai társaságában mutatta be – tudósít az ATV. Császy úgy gondolta, egyes cellatársai spiclik, ezért angol, német kifejezésekkel, illetve kódszavakkal folytatta történetét. „Vannak olyan szereplők, akik ikonikus névvé váltak ebben az elmúlt pár évben, ilyen Hagyó Miklós, Hunvald György... Tasnádi Péter egy másik oldalról, akiket a börtönben ismerhettem meg. Tehát minden rosszban van valami jó.” – mondta Császy, aki Hunvaldtól kapta meg Hodorkovszkij könyvét.

Az egykori Bibó-szakkollégista Császy '93-ban lépett ki a FIDESZ-ből, ahol tagja volt a budapesti vezetőségnek. A könyv utószava szerint távozása előtt azt üzente Orbán Viktor pártelnöknek, hogy „ő az erő szavában nem hisz, és inkább él egy rosszul szervezett demokráciában, mint egy jól szervezett diktatúrában”.

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek szerint a politikai foglyok köztünk élnek.

Szerintem meg ezek az emberek csak a saját hülyeségük fogjai.

Tasnádinak agysorvadása van és erről orvosi papírt is prezentált. Vagy mégsem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés