Kiszámíthatatlan a nagy migráció hatása

2015. október 19. 10:59
Rózsa Kitti
Danube Institute

Európa iszlamizációja többé nem szélsőjobboldali fantázia, hanem valós lehetőség.

Ha Németország folytatja meghirdetett politikáját és valóban évente 500 ezer menekült befogadását tervezi, több mint 2 millió bevándorló találhatja meg új otthonát a német területeken, csatlakozva ahhoz az 5 millió német muszlimhoz, akiknek legnagyobb része Törökországból érkezett. Ezzel a muszlimok aránya a német társadalmon belül meg fog duplázódni. Számuk máshol is folyamatosan nő, Angliában arányuk eléri az 5%-ot, Franciaországban pedig már a társadalom 10%-át teszik ki.


Ennek demográfiai hatásai egyelőre teljesen kiszámíthatatlanok. A következő generációk során a muszlimok számának növekedéséhez a magasabb születési ráták is hozzájárulhatnak, hiszen általában több gyermeket vállalnak, mint az európaiak. Emellett a muszlim hitre való megtérés is egyre meghatározóbb faktor, a Pew Research Center felmérése szerint 2050-re a muszlimok az európai társadalom több, mint 10%-t adják majd, de arányuk még magasabb lesz a francia, német és angol területeken. Európa iszlamizációja többé nem szélsőjobboldali fantázia, hanem valós lehetőség. (...)

Daniel Johnson szerint a német politikusok azért is ragaszkodnak a kötelező európai befogadási kvóták bevezetéséhez, mert így próbálnak vezekelni a náci múlt miatt. Továbbra sem tudnak megbékélni történelmükkel, és mivel ők voltak a felelősek Európa eddigi legnagyobb menekültkríziséért, most megpróbálnak helyesen cselekedni, és befogadni a szíriai horror elől menekülőket.

A szerző szerint ez a probléma nem oldható meg ilyen egyszerűen, azáltal meg végképp nem, hogy folyamatosan támadják a kevésbé készséges európai befogadó országokat, akik nem örülnek a kelletlen vendégeknek. A szíriai katasztrófa kitörése miatt – amit a muszlim világ semmibe vesz – aligha okolható Európa. Nem minden menekült fogadja el a nyugati civilizációt. »A hazai társadalmi konfliktus magjainak elvetése közben Németország az új európai pokol felé vezető út alapköveit is leteszi« – zárja sorait Daniel Johnson.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/92811

Ajánljuk még a témában