Árpi bá'

2015. október 7. 14:58
FG
888.hu
Árpi bá’ az első szabad lélegzetvétel szimbóluma lett mindannyiunk számára, akik nem ismertük személyesen. Az első szabad lélegzetvétel az a pillanat, amiben elhalványult a múlt és a jövő árulása, sötétsége, hazugsága és összesűrűsödött benne minden beváltatlan remény.

„Ha politikus lennék, jobboldaliként most vagy csendben kellene maradnom, vagy üveges tekintetű sablonokat kellene felolvasnom egy emberről, akinek politikai nézeteit nem osztottam.

A halál előtt azonban mind egyenlőek vagyunk: bal- vagy jobboldaliak, elnökök, pizzafutárok, katonák, melósok. A halál a nagy kiegyenlítő, az utolsó kommunista, aki mindenkinek ugyanannyit mér.

Göncz Árpád 1922-ben született, amikor nagyapám, aki nem érte meg a rendszerváltást. Úgy halt meg, hogy a diktatúra örök. Árpi bá’ az első szabad lélegzetvétel szimbóluma lett mindannyiunk számára, akik nem ismertük személyesen. Az első szabad lélegzetvétel az a pillanat, amiben elhalványult a múlt és a jövő árulása, sötétsége, hazugsága és összesűrűsödött benne minden beváltatlan remény. A napos reggel, az eső utáni csend. Ez volt 1990.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erre nem is emlékeztem. Nekem, speciel, tetszik, h. ott van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés