Holland liberálisok: Ha Hollandiába jössz, tartsd tiszteletben a kultúránkat és törvényeinket!

2015. szeptember 29. 14:26

Aki Hollandiába jön, annak tiszteletben kell tartania a holland értékeket és a liberális jogállamot – mondta Halbe Zijlstra, a holland liberális-konzervatív kormánypárt, a VVD (Szabad Demokrata Néppárt) frakcióvezetője. A holland rendőrség szakszervezete eközben azt javasolja, hogy a migránsokat származásuk és vallásuk szerint különítsék el egymástól.

Halbe Zijlstra, a legnagyobb holland pártnak számító, Mark Rutte miniszterelnök által vezetett liberális-konzervatív VVD frakcióvezetője arról beszélt: „Gyűlölöm azokat a migránsokat, akik nem tisztelik az értékeinket és a saría-szerű kontrollt akarnak bevezetni”.

Zijlstra szerint az erőszakot vagy jogsértést elkövető menedékérőknek soha nem lehetne letelepedési jogot adni. „A mi liberális jogállamunk az ultrakonzervatív muszlimok nyomása alá kerülhet. Azok a menedékkérők, akik itt be akarják vezetni a saríát, inkább menjenek egy muszlim államba, mint mondjuk Szaúd-Arábiába. A saría követelőinek nincs helye Hollandiában.” A VVD akár külön jogalapot is teremtene a jogot megsértő menedékkérők kitoloncolására. Zijlstra szerint aki Hollandiába jön, annak el kell fogadnia az alapvető holland normákat és értékeket, mint a vallásszabadságot, a férfiak és nők egyenjogúságát és a melegek jogait.

Eközben a holland rendőrség szakszervezete szerint a beérkezett menedékkérőket szét kellene választani a származásuk és vallásuk alapján. Hollandiában Utrecht és Almelo városaiban is konfliktusok törtek ki a migránsok között a fogadóközpontokban, amiket csak a nagy erővel kivonuló rendőrség tudott megfékezni. A rendőrök szakszervezete fenntartható megoldást szeretne a migránsok féken tartására. A hollandok már figyelmeztetőnek tartják a németországi eseteket.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/91948
Rajcsányi Gellért
2015. szeptember 29. 14:37
Akkor azt most ízlelgesse minden orbánista és antiorbánus, hogy a világ legliberálisabb országának a liberális politikusa ugyanazt várja el a migránsoktól, mint a Fidesz plakátkampánya és nagyjából Orbán Viktor.
Válaszok:
Berecskereki | 2015. szeptember 29. 14:55
Burmann | 2015. szeptember 29. 16:09
Morgen | 2015. szeptember 29. 17:01
egyetmondok | 2015. szeptember 29. 22:02
Pelso | 2015. szeptember 30. 10:42
gwrf | 2015. szeptember 30. 11:43

Ajánljuk még a témában