Elveszett illúziók – Európa jövőjéről

2015. szeptember 29. 14:04
Az EU – jelen formájában – nem más, mint a megvalósult libsi álom, ahol a demokráciát a lehető legmesszebb lehet vinni a néptől

„Véleményem szerint, a válság kapcsán, megtörtént az Európai Unió – Max Weber értelmében vett – »varázstalanítása«. Már persze csak azoknak, akikek eddig volt benne bármi varázslatos. Bárki, aki nincs teljesen elvi alapon elszakadva a valóságtól, az a maga mezítelen pompájában láthatja a szépséges Európát. Bika nélkül természetesen, mert az olyan hímsovén és – végre én is leírhatom! – ciszhetero  szimbólum, a bikában ugyanis utal valami a férfiasságra, ez pedig az EU-ra nem túlzottan mondható el. Sőt. Még a tehén is túl határozott nemiséggel bíró szimbólum lenne; EU-címerállatnak talán a csiga felelne meg inkább, mert az, túl azon hogy lassú, legalább hermafrodita is.

Szembeötlő, hogy mennyire nincs semmi, ami az uniós országokat összetartaná, a megszokáson és a vélt, vagy valós gazdasági érdekeken túl. Vannak persze az un. »európai elit« libsi ábrándjai, de ezeket majd az elmegyógyászati részben tárgyaljuk. Ezeken túl viszont csak a nyers nemzetállami érdekek léteznek, melyek kísértetiesen egybeesnek ezen államoknak és népeknek történelemből is ismert szerepeivel. A németek uralni akarják a kontinenst és ennek keretében saját tyúkóljuknak tekintik kelet-Európát, a franciák inkább már szánalmas mint nevetséges módon versenyezni akarnak velük a gloire nevében, az angolok meg próbálnak távol maradni mindettől. A mediterrán országok pedig lapítanak, mint szír kvantumfizikus a kukoricában és figyelik, hogy kitől kaphatnak több pénzt.(...)

Az EU – jelen formájában – nem más, mint a megvalósult libsi álom, ahol a demokráciát a lehető legmesszebb lehet vinni a néptől, amely nép csupa retardált alakból áll, nem örül a buzi-házasságnak meg a bevándorlóknak. Olyan hely ahol az egyéni politikusi felelősség eltűnik, és az EU hülyeségeiért is a nemzeti kormányok lakolnak meg a választók előtt. Ami persze azért nem akkora baj, hiszen ha kirúgják őket, utána mehetnek Brüsszelbe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hermafrodita csiga se semmi!

Ez egy jó kritika az EU Betéti Társaságról.

Micsoda ostobaság, hogy betéti társaságot csináltak, pedig részvénytársaságnak is nehéz volna.

Az Unió igazából nem más, mint vámmentes övezet, ahol nagyjából megvalósul az áruk és szolgáltatások szabad áramlása és igazából azért jött létre, hogy a németek és a franciák ne essenek egymásnak fegyverrel, mint történelmük során már annyiszor.

Nagyon úgy néz ki, h. a kocsi már elment.

A jugoszláv válságból még nagyjából kimaradtunk, itt a kicsi magyarországiak, de ebből belátható időn belül szerintem részünk lesz.

Sebaj, a Hír TV-re még jutott mára is egy Weiszer Alinda interjú Földes Andrással, leginkább az volt a kicsengése, h. mennyire rendes emberek ezek a vonulók valójában.

Lehet, de nem nekünk.

Az ember végül is sok mindenhez hozzászokik, de
ha fiatal lennék, szakmával, nyelvtudással, körülnéznék és fölkészülnék arra, h. Európán kívül is van élet. Xenonnal ellentétben nem vonzana az Államok sem.

Nem lehet eltúlozni a várható változások veszélyét.

Hová? Hogyan?

Inkább a sokszor bizonyított, legendás magyar tűrőképességben bízom.

Ezt a szellemet lehetetlen lesz a palackba visszatuszkolni, de nem is ez a cél, úgy látszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés