Orbán, a kútmérgező

2015. szeptember 28. 14:18

Viviane Reding
Die Welt
Nagyon tisztelem a magyar népet. Éppen ezért fontos, hogy elvegyük Orbántól azt a legitimitást, amit az Európai Néppártban betöltött tagsága kölcsönöz neki. Orbán Fideszének el kell hagynia a Néppártot.

„Aki így cselekszik, aki így beszél, annak a halálbüntetés újrabevezetésének kérdése csak egy kis populista, ám keserűen konzekvens lépés, amit Orbán az európai nyilvánosság felháborodása mellett is megtett. Illik hozzá a külföldi magyarok manipulálási kísérlete »Nagy-Magyarország« felélesztésének céljából, ahogyan a nem kormányhű médiumok kicsinálása is.

Ilyen előzmények után senki nem csodálkozhat azon, hogy a menekültválságot Orbán saját céljaira használja fel. Nem az EU külső határinak védelméről van itt szó, ami minden kétséget kizáróan szükséges. Ahogy arról sincs szó, milyen fokú bevándorlást bír el a kontinens. (...)

Orbán fittyet hány az emberi méltóságra, valamint szellemi kútmérgezést végez azzal, hogy szándékosan xenofób és diszkriminatív aggodalmakat kever a legitim felvetésekbe. Az osztrák FPÖ-t, a francia Front Nationalt és más radikálisokat segít, akiknek az ötleteivel nap mint nap megküzdünk az Európai Parlamentben.

Egy pártcsaládban minden tényt hónapok vagy évek alatt konstruktívan tisztázni lehet, amennyiben közös értékek talaján történik mindez. Ha azonban nincs meg ez az értékközösség, odaveszett a vitás kérdések tisztázásához szükséges kiindulópont.

Nagyon tisztelem a magyar népet. Éppen ezért fontos, hogy elvegyük Orbántól azt a legitimitást, amit az Európai Néppártban betöltött tagsága kölcsönöz neki. A Néppárt számára ez hitelességi kérdés is.

Túl sokáig nézték tétlenül Orbán működését és a vörös vonalak ismételt átlépését. Túl sokáig nézték tétlenül közös értékeink semmibe vételét. Ennek véget kell vetnünk. Orbán Fideszének el kell hagynia a Néppártot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 352 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nőre még sose mondtam, hogy barom!
Most kivételt teszek.

A Zenegép, egy szemétre lökött ócskavas,
A Zenegép egy udvaron hever.
Ha rátalál néha egy kóbor áram,
a zenegép magában énekel, magában énekel.

Engem ne tisztelj, én sem téged.

Már csak ez a némber hiányzott.

Jól összefoglaltad!
Egyszerűen arra hajtanak, hogy Orbánnak minél nagyobb legyen az elismertsége. A cipője sarkáig nem érnek ezek a dologtalan, kannibál-lelkű senkik.
Rájuk nézni gyötrelem.

Nem szeretnek itten téged eléggé, Vivike...

:-)

Tennél bele akár papírt is?
Undorító förmedvény, Vadai alternatív kiadása.

Hol van itt hölgy?
Itt. (Én)

"Nagyon tisztelem a magyar népet."
Ezt a te szádból akkor sem hinnénk el,
ha történetesen nem lennél luxemburgi.
Így a kettő:
a majomfejed, + a luxemburgi demokrata imázs = New York-i bekötés, erősen.
Ezek közül pedig egyik sem arról híres, hogy
"Nagyon tisztelem a magyar népet."
Úgyhogy: kussocska van, tekintettel a nemedre.

Tökéletesen egyetértek a jobboldali Viviane Redinggel. Orbánnak semmi köze a keresztény-konzervatív értékekhez, következésképp semmi keresnivalója nincs az Európai Néppártban.

A lófaszt tiszteli a magyar népet. Ott árt nekünk ahol tud.

Szóljon már valaki Viviane Redingnek, hogy Orbán legitimitását a 2010-es és 2014-es választás megnyerése adja, nem pedig az, hogy ő mit hord itt össze.

Magyarország nem kér az idegenek inváziójából, mint ahogyan Európa többsége sem kér. De lehet ezt erőltetni, tragikus válaszok lesznek rá.

Kérhetek én tőled olyat (és másoktól is), hogy Magyarországot ne Mo-ként írjátok le?
Legalább ennyit adjunk magunkra!

szavazzátok csak meg

szét fogjuk a kilépéssel szopatni az úniót B+

LOL

Ha dicsérné O.V.-t, azt tekinteném szidalmazásnak.

Nézze, kedves Viviane,

HA
léket kapott a hajó és ömlik be a víz,
de a kapitány meg a tisztjei annak elzárásán dolgoznak,
AKKOR
az utasoknak nem az a legnagyobb gondjuk,
hogy nem szimpi a kapitány, vagy,
hogy rossz a kaja az étteremben és baromi hamisan játszik a zenekar.

Viviane Redinget ki kell rúgni a néppártból ! Semmi keresnivalója nincs ott ennek a bérencnek.

"...minden tényt hónapok vagy évek alatt konstruktívan tisztázni lehet,..."

Angyalka, napi több ezren jönnek, a "konstruktív tisztázás" oka fogyottá válik.

Tudja van egy mondás:
tett halála a gondolat.

Jobb ma egy hibás döntés, mint a döntésképtelenség.
A hibás döntést lehet korrigálni, míg a döntésképtelenség visszafordíthatatlan állapotot idézhet elő.

Kedves Reding asszony ! Úgy nem érdemes Orbánt démonizálnia , hogy közben beismeri az ő igazát... A halálbüntetéssel kapcsolatban pedig ÖN jelenik meg , úgy mint a szólás- és gondolkodásszabadság ordas ellensége . Érvek híján ne szólaljon meg , mert egy vudu-varázsló elátkozási képessége is hiányzik Önből .

"Alle Kommentaren sind ausgeblendet": Magyarán kommentek törölve.
Ezt mostantól megtanuljuk.

A Bertelsmann embere.
Azok pedig: tudjuk, kik!

Akkor égettem magam az abgeblendettel?

Már semmi komoly pozíciója, a Néppárt egy tagja.

http://www.europarl.europa.eu/meps/hu/1185/VIVIANE_REDING_home.html

Merkelnek pedig ne álmodja magát, ahhoz nulla.

Viviane Reding nem buta, hanem egy szélsőséges liberális elveket valló, megkeseredett, kicsinyes személyiség, aki az áhított posztot nem tudta elnyerni, azért fortyog benne a gyűlölet. Ha megnézzük az unión, a Néppárton belüli tevékenységét, a hozzá nem értést tapasztalhatjuk. Ebből fakad az is, hogy a lényegtelent összekeveri a lényegessel és mivel nem ért hozzá, a lényegtelen „forgatja”. Tekintve, hogy a tevékenysége jogi tárgykörben volt/van, ezért nagymértékben felelős a migránskérdésben jelentkező jogi szabályozás hiányosságaiért, amelynek következménye a jelenlegi állapot.

„Die Würde des Menschen, Freiheit und Verantwortung, Gleichheit und Gerechtigkeit, Wahrheit, Solidarität und Subsidiarität. Diese Werte nennt das Grundsatzprogramm der Europäischen Volkspartei (EVP) in seiner Einleitung. Außerdem werden liberale Demokratie und soziale Marktwirtschaft als definierende Merkmale der Union festgehalten.” – írja.

Kérdezem: Hol és mikor lelhető fel írásaiban, ténykedésében, megnyilatkozásában „Az emberi méltóság, a szabadság és a felelősség, az egyenlőség és az igazságosság, az igazság, a szolidaritás és a szubszidiaritás„ tiszteleben tartása? Szerintem sehol. Holott – ahogy írja – ezek az értékek lennének az APP alapprogramja.

Ide sorolja továbbá a liberális demokráciát és a szociális piacgazdaság meghatározó jellemzőit is az Unióban. Ez pedig nem más, mint kirekesztés, a mindenható piac, mint mindenre való orvosság, amely pénzügyi világválsághoz vezetett. Amennyiben a jogi oldalát vizsgáljuk, akkor mint az unió egyik vezetőjének, ebben is sok mulasztása van.

Mindezek figyelembevételével Viviane Redingnek kellene távoznia a Néppártból, vagy átülni a szocialistákhoz.

Válaszok:
Morgen | 2015. szeptember 28. 21:12

Néhány hozzászólás a cikk alatt a 40-ből

Fehlermeldung • vor 2 Tagen
Frau Reding...die verbale rock-röhre der Bertelsmannstiftung...welche ausschließlich Meinungen aus genormten EU-Einheits-Denken zulassen will, welche einem Kontrahenten noch nicht einmal in die Augen gucken kann, wenn diese mit einem solchen an einem Tisch sitzt...vor laufenden Kameras, welche aufgrund ihrer beruflichen Qualifikation tatsächlich nur zufällig den Posten einer Justizministerin innerhalb der EU ausführen konnte.....möge doch einfach einmal in sich gehen....und versuchen, den komplexen Vorgang der Flüchtlingswelle zu betrachten, denn dafür müßte ihre Ausbildung tatsächlich reichen....was aber offensichtlich auch nicht zutrifft.
Sie wird mit ihren verbalen Attacken kaum noch Bürger dieser EU-Zone überzeugen.

durchdacht Herbert Frahm jr. • vor 2 Tagen

Orban hat doch das ganze Land Ungarn in seiner Verfassung auf die Christliche Tradition und den Heiligen Stefan bezogen. Das klingt mir ebenfalls nicht nach "Ressentiments gegen Religionen" im Allgemeinen.

Ausserdem: Das letzte Mal, als vergleichbar viele Muslime durch Ungarn und Österreich gereist sind, im "Schicksalsjahr 1683", da wurde graubt, gemordet, geplündert, gebrandschatzt und vergewaltigt. Man hat die Mädchen aus ihren Familien gerissen und versklavt. Man hat die Buben geraubt und in die üble Kampftruppe der Janitscharen gesteckt. Reste von Ressentiments gegen den Islam sind von der Seite her betrachtet nachvollziehbar.

Aber auch das restliche Europa hat jahrhundertelang unter Überfällen muslimischer Heere und Piraten gelitten. Europa = die Christenheit war deren Angriffsziel #1. Der Koran enthält explizite Tötungsbefehle gegen Christen und Juden. Das europäische Kaisertum gründete auf der Abwehr des Islams zum Schutz der Christenheit. Das Kalifat bezweckte die gewaltsame Ausbreitung des Islams.

Dass Muslime jetzt als Flüchtlinge nach Europa kommen ist für sie eine ganz große Chance ihrer wirtschaftlichen und religösen Armut zu entkommen. Manche werden sie nutzen. Anderen wird das nicht gelingen. Für uns als Gesellschaft wird die kulturelle und wirtschaftliche Rechnung bezüglich letzteren noch in 500 Jahren negativ sein.
…….
Avatar
IoannesRoncalli • vor 2 Tagen

Warum hat Frau Reding nicht alles gegen Orbán unternommen, als sie noch die mächtige Vizepräsindentin war? Warum konnte sie damals die Kommission nicht überzeugen? Kann es sein, dass sie sich als eine einfache Abgeordnete nur vernachlässigt fühlt und wieder zu Wort kommen wollte?

Aki pedig nem ismeri a Bertelsmannstiftung (Bertelsmann alapítvány) ténykedését, arcpoétikáját az itt tájékozódhat róla. https://internetfigyelo.wordpress.com/2010/09/21/a-bertelsmann-alapitvany-%E2%80%93-avagy-az-onkormanyzatok-kiarusitasanak-latomasa/

Egykutya, róka mindkettő. Veszett mindkettő. Pedig Miferink megmondta


"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"

(Veszprém, 2006. február 25.)

Vivike - nehéz lesz, de kibírod: Európa népei nem kérnek a kulacsodból.

Kösz Göncz Kinga, Tabajdi, Gurmai, Herczog. Sikerült megvadítanotok ezt a némbert.

Remélem még megbűnhődtök ezért. Mi nem felejtünk!

http://www.agt.bme.hu/varga/foto/farkasreti/rakosi.html

Itt van bedobozolva.

Azt hiszem, Reding asszony megdöntötte a "dislike"-csúcsot.

(Hogy ki volt az a 15 elvetemült, aki ezt lájkolta, azt elképzelni sem tudom. Jó, mondjuk kohntalan 1...)

Ezzel a Redinggel az az egyik baj, hogy, ha
elkezd gondolkodni, sötétebb lesz a szobában.
A másik baj az, hogy ennek ellenére megpróbálja.

"Megelégelte az Európai Néppárt Viviane Reding uniós biztosi tevékenységét, ezért titkos szavazáson nem jelölték az uniós parlament alelnöki posztjára"
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-europai-neppartnak-elege-van-viviane-redingbol-1234334

Itt pedig az EP elnök, alelnökök és biztosok.
De hol van Viviane Reding?

https://ec.europa.eu/commission/2014-2019_hu

Válaszok:
Morgen | 2015. szeptember 28. 21:00

"De hol van Viviane Reding?"

Kozmetikusnál.

Már találtak folyékony vizet a Marson.
Szomjan nem halna, enni meg küldenénk neki, aztán éljen boldogan, igazgassa a marslakókat.
Iszonyat látni, ha egy nőneműben ennyi gonoszság tud felgyülemleni , ráadásul drága pénzért.

Azta, ez aztán a nem píszí-beszéd...,de hát azzal nem tudunk semmit se megoldani,mint tudjuk.

Nemtudom ám miért vagy olyannyira lediszlájkozva....

Perfekt infó kinek majma Reding: gyurcsányé :-D

..aber ja!! Reding gyurcsányi majma:

Reding agya (munkahipotézisemben) egy rugóra jár gyurcsányiéval, aki korábban(???) Gianni Pitella javaslatát hogy a migránskvótaellenességével betelt poharú Robert Ficót kiszavazná--kizárná az EU-Szocialista PártFrakcicsoportból,

erre a mi nagyemberünk gyurcsányi fölvetette hogy az EU-Néppárti frakció pedig viszonzásul vagy csak úgy igazsáágosság fáklyájának fényénél (gyurcsány) dobják ki maguk közül a Fideszt! ERRE cuppanhatott rá Reding asszony:

Két a migráns-kvóta ellen szavazót, eme kerékkötőket egy ilyen kizárásos kölcsönös akcióféleséggel kiradirozNÁnak a

BETELEPITÉS Projekt útjából.


Értem , és megértem amit jó szemmel találtál
Mutimi!!!

Válaszok:
ÁrPi | 2015. szeptember 29. 0:12

Hiszen mint tudjuk Reding Bilderberg látogató

Hogy normális-é? Milyen "norma" amellett állnia , hogy a migrációs-folyamat lezajlásának válságos jellege csak részletkérdés, a xenofóbokat ki kell iktatni (zárni,mint kútmérgezőket), és a Nagy Betelepülés valójában végül valami JÓ lesz Ojrópának?!

Alex44, ez a Reding-i álláspont fölötte van a normalitásnak : Bilderberg-ies volumenü Társadalommérnökösködés.

"Orbán Fideszének el kell hagynia a Néppártot."

És üljön át a szocialista frakcióba Reding kedvéért? Az EP-ben a szoci-szocdem-zöld-kommunista-anarchista blokk így is többségben van, a Néppárt frakciónak eminens érdeke a Fidesz 14 EP képviselőjét megtartani, akik remekül végzik munkájukat.

Reding egy Szocialista Ildikó klón, aki balfék politikusból botcsinálta publicista lett.

"dioxin volt a hatóanyaga"

DDT volt.

Verhaugen a napokban nem Orbán ellen beszélt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés