Szerb napilap: A horvát kormányfő egy idióta

2015. szeptember 24. 15:30

A horvát miniszterelnök egy idióta, áll a szerb Kurir című napilap címlapján, majd hozzáteszik: szerinte vélhetően mind a magyarok, mind a szerbek, mind az ellenzéke hülye, csak ő nem. Más szerb napilapok is hasonlóan visszafogottak voltak csütörtökön.

Csütörtökön írtuk meg a Mandineren, hogy éjfélkor lejárt a horvát határzár feloldására adott belgrádi ultimátum, ezért Szerbia megtiltotta a horvát árut szállító, vagy Horvátországban regisztrált kamionok belépését az országba. Válaszul Horvátország közölte: senkit nem enged át szerb útlevéllel a határon. Sőt, szerb sajtóértesülések szerint a horvát rendőrség az éjjel migránsok egy nagyobb csoportját próbálta visszacsempészni Szerbiába. A két ország közötti jó hangulatot a szerb sajtó csütörtöki címlapjai is tovább erősítik, javítják.

A szerb Kurir című napilap címlapján például finom iróniával, elegánsan leidiótázza Zoran Milanović horvát kormányfőt, majd szintén címlapon megemlíti: a politikus szerint mindenki (szerbek, magyarok és az ellenzéke) hülye rajta kívül.

Az Informer usztasa bandának titulálja a horvát kormányt:

Az Alo pedig azt a címet tette ki az első oldalára, hogy Egy bolond háborúba viszi a horvátokat:

via Techet Péter

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/91740

Ajánljuk még a témában