1%

Százmilliárdokkal szállna be a migránskrízis rendezésébe a magyar kormány

2015. szeptember 21. 12:04
Éves költségvetése egy százalékát is felajánlaná Magyarország a menekültválság kezelésére, amennyiben a többi tagállam is csatlakozik a kezdeményezéshez, tudta meg a Népszabadság a miniszterelnökhöz közeli forrásoktól.

A Népszabadság értesülése szerint szűk körben említést tett már arról a miniszterelnök, hogy Magyarország a költségvetésének egy százalékát kitevő összeggel be tudna szállni a menekültválság európai szintű rendezésébe, amennyiben saját büdzséje terhére a többi tagállam is beszáll. Orbán javaslatának alapelve az, hogy ott kezeljék a problémát, ahol az keletkezett. „Óriási összegről lenne szó. Amennyiben a lehetséges felajánlás a kiadások egy százalékát jelenti, úgy 163 milliárd forintról beszélhetünk, a költségvetési főösszeggel számolva már 330 milliárdról” — közölte a Népszabadsággal egy informátor.

A lap megpróbált utánajárni, milyen álláspontot képvisel majd Orbán Viktor a menekültválságról rendezendő eheti EU-s csúcson. A Népszabadság információi szerint a magyar álláspont David Cameron brit kormányfőéhez hasonlít, a kontrollált menekültbefogadási mechanizmust képviseli.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Távol keleti nyomort finanszírozni százmilliárdokkal, ahelyett, hogy befogadnánk pár ezer menekültet és új adófizetőt csinálnánk belőlük a nyugatra emigrált sok százezernyi magyar helyett? Tényleg elment minden józan ész a kormány háza táján?

Válaszok:
hátakkor | 2015. szeptember 21. 12:39

Ennek az összegnek a töredékéből lehetne biztosan sokukból pl. eü.-ben dolgozókat,de tán még orovosokat is képezni,enyhíteni a lassan tényleg drámai hiányt. Biztosan ekkora összeget tudunk elkölteni arra, hogy csak ne legyenek itt ?

Muszáj kierőszakolni valami döntést az eu-ból, mert ez így nem mehet tovább!!!!!

Határok hermetikus lezárása + helysízni rendteremtés + újjáépítés.
Ha Németország mazsolázni akar évi 1 milliót, azt légi úton tegye meg, ne dúlassa fel a fél Balkánt és KK Európát!

Inkább Közel-Kelet az a távol kelet..
Pár ezer menekültet már befogadtunk.

A pénz az jó kezdet, DE ezek a táborok nem alkalmasak arra, hogy legalább egy részét az élelemnek meg tudják termelni, amit elfogyasztanak. Itt van a milánói expo, és lám-lám, kinek a pavilonján van a vertikális kert? Na, ki tudja? Igen, Izraelén.
Egy sátorba már az is nagy különbség, ha árnyékban. Aki sátorozott már életében az tudja.

Aztán esőfelfogó rendszerek és az un. harmat összegyűjtők is hasznosak lehetnének. Szóval sok munka és főleg tudás hiányzik onnan nem csak a pénz.

Ugye emlékszünk még a hal és a háló kérdésére?

Most az expo legnagyobb attrakciója a függőleges kert. Lassan értik meg az emberekben, hogy mire jó. De a vertikális szélturbinát is említhetném. Sokkal kisebb a teljesítménye? Igen, de ott ahol egy föld alatti víztaroló TANK-ból kell csak a vizet kiszivattyúzni, ahova összegyűjtötték az esőt, nem kellenek megawatt-ok, meg mondjuk a sátrak közti utat lehetne megvilágítani.

Afrikában volt, hogy a tehén púpúból csináltak gázt és a faluban lett belőle éjszakai világítás, és a nőket már nem erőszakolták meg a sötétben.

Szóval elemi kérdések ezek csak beszélni kellene róla. Ja és az afrikai mérnök kerámia hűtője, amihez csak homok, szél és víz kell és nem áram?

A tengerpart mellett kizárt, hogy 0%-os legyen a levegő páratartalma, tehát ha nincs is eső, harmat biztos, hogy van. Nem tudom, hogy milyen ott a tél, de ha enyhe elég a futóbabot felfuttatni egy kötélre és már árnyékban lehetnének a sátrak.

Nagy vonalakban egyetértünk, én kifejezetten a föld alatti víztároló tankokat említettem és nem a talajvizet, aminek a méregszintjét nem is tudom megítélni. Viszont küldhetnénk pár száz akácot is, hogy csökkenjen a sivatagosodás.

Úgyis gyűlölik az EU-ban az akácot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés